![]() |
كيكه البرتقال
المقادير :
2كوب دقيق كوب ونصف سكر ناعم 4 بيضات نصف كوب زيت ذرة ملعقه باكنج باودر كوب عصير برتقال بشر قشر برتقالتين http://www.66n.com/forums/imgcache/220.imgcache.jpg الطريقه : في الخلاط الكهربائي ضعي السكر وعليها الزيت وقلبيهم بالملعقه حتى يتجانسوا ثم اضيفي البيض وبشر البرتقال .. http://www.66n.com/forums/imgcache/221.imgcache.jpg شغلي الخلاط .. .. خلي الخلاط شغال بس ريحيه من وقت للتاني حتى يختلطوا تماما .. اضيفي عصير البرتقال وشغلي الخلاط مرة اخرى حتى يتجانسوا .. http://www.66n.com/forums/imgcache/222.imgcache.jpg انخلي الدقيق مع الباكنج باودر ثم ارفعي غطاء الخلاط العلوي الصغير http://www.66n.com/forums/imgcache/223.imgcache.jpg وابداي في اضافه الدقيق والخلاط شغال .. ملعقه , ملعقه .. http://www.66n.com/forums/imgcache/224.imgcache.jpg استمري في اضافه الدقيق حتى تشعري ان الخليط اصبح ثقيلا والخلاط يكاد يدور انزعي الغطاء الكبير واكملي باقي الدقيق مع التقليب بالملعقه .. حتى تنتهي من كميه الدقيق .. صبي خليط الكيك في صينيه مناسبه .. http://www.66n.com/forums/imgcache/225.imgcache.jpg http://www.66n.com/forums/imgcache/226.imgcache.jpg اخبزيها في فرن على نار حاميه لمدة 10 دقائق ثم هدئي النار 10 دقائق اخرى (على فكرة انا فرني حامي ) يعني هذة المدة قد تختلف من فرن لأخر .. بعد ثلث ساعه فتحت عليها وغرست سكين في المنتصف وطلع نظيف ( استوت الحمد لله ) http://www.66n.com/forums/imgcache/227.imgcache.jpg انقليها في طبق التقديم .. http://www.66n.com/forums/imgcache/228.imgcache.jpg قطعيها كما تحبي .. http://www.66n.com/forums/imgcache/229.imgcache.jpg شوفوا ماشاء الله تبارك الله كيف نافشه وهشه .. http://www.66n.com/forums/imgcache/230.imgcache.jpg http://www.66n.com/forums/imgcache/231.imgcache.jpg http://www.66n.com/forums/imgcache/232.imgcache.jpg بالف هنا وعافيه مو ناقص غير شاي بحليب وتظبط الجلسه .. |
طبعا انا اول رد
يعني اول صحن ليا وانا اعمل الشاي بحليب لاتتعبي نفسك ياعسل .... ماشاءالله حلوووه تسلم الايادي يارب |
الكيكه كلها ليكي حلوان الوظيفه الجديده
الله يسلمك دمت في رعايه الله |
ماشاء الله تبارك الله
تسلم هالايادي الله يديكي الف عافيه دمتي بخير |
ماشاااااء الله
طباخه درجه اولى تسلم الايادي |
انا لسه عملاها من كام يوم
وكانت رهيييييييييييييييييبه بس ياأختى انا لم اضع الدقيق فى الخلاط أعرف من أمى أنه بينكتم لانى جربتها فى كيكة التفاح السابقه وباظت منى بسبب انى وضعتها فى الخلاط وايضا بضع سمنه بدل الزيت ومقاديرى طبعا أكتر منك لأن هنا بيت كبير عقبال ماأعملها بمقادير قليله لما أروح بيتى ان شاء الله بصراحه تحفه وشكلها جميل تسلم أيدك وعايزه اتعلم منك الكريم كراميل بالتفصيل الممل |
ماشاء الله رااائعة ومميزة كالعادة ..الله يعطيك الصحة والعافية..
|
حلوه حلوه بجد انا باحب كيكه البرتقال من ايد ماما اوى هى بقى تروح حاطه نص برتقاله فى الخلاط بقشرها لسه هاعصر وتبشر بقولى ريحى دماغك بس للامانه هى ولا مره ظبطت معايا بس ان شاء الله اجرب طريقتك وربنا يسهالها
شكرا يا قمر |
خطيييييييييييييره
ما شاء الله تبارك الله انا كمان اكتشفت انه الزيت احسن من الزبده مليون مره بلبشميل اعملها ان شاء الله بكره باذنا لله الله يعطيكي العافيه وتقومي بالسلامه ويقويكي يا رب كل ما اشوفك ادعيلك الله يبارك لك باطفالك ويقويكي يارب |
اقتباس:
هذا من بعض ماعندكم :17::17::17: |
الساعة الآن 02:04 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©