منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   حلويات (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=86)
-   -   كيكه البرتقال (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=178194)

رومانسيه عاطفيه 16-12-2008 04:27 PM

كيكه البرتقال
 
المقادير :
2كوب دقيق
كوب ونصف سكر ناعم
4 بيضات
نصف كوب زيت ذرة
ملعقه باكنج باودر
كوب عصير برتقال
بشر قشر برتقالتين


http://www.66n.com/forums/imgcache/220.imgcache.jpg



الطريقه :
في الخلاط الكهربائي ضعي السكر وعليها الزيت وقلبيهم بالملعقه حتى يتجانسوا ثم اضيفي البيض وبشر البرتقال ..


http://www.66n.com/forums/imgcache/221.imgcache.jpg



شغلي الخلاط ..
.. خلي الخلاط شغال بس ريحيه من وقت للتاني حتى يختلطوا تماما ..
اضيفي عصير البرتقال وشغلي الخلاط مرة اخرى حتى يتجانسوا ..



http://www.66n.com/forums/imgcache/222.imgcache.jpg


انخلي الدقيق مع الباكنج باودر
ثم ارفعي غطاء الخلاط العلوي الصغير


http://www.66n.com/forums/imgcache/223.imgcache.jpg




وابداي في اضافه الدقيق والخلاط شغال .. ملعقه , ملعقه ..




http://www.66n.com/forums/imgcache/224.imgcache.jpg


استمري في اضافه الدقيق حتى تشعري ان الخليط اصبح ثقيلا والخلاط يكاد يدور انزعي الغطاء الكبير واكملي باقي الدقيق مع التقليب بالملعقه .. حتى تنتهي من كميه الدقيق ..

صبي خليط الكيك في صينيه مناسبه ..



http://www.66n.com/forums/imgcache/225.imgcache.jpg


http://www.66n.com/forums/imgcache/226.imgcache.jpg





اخبزيها في فرن على نار حاميه لمدة 10 دقائق ثم هدئي النار 10 دقائق اخرى

(على فكرة انا فرني حامي ) يعني هذة المدة قد تختلف من فرن لأخر ..

بعد ثلث ساعه فتحت عليها وغرست سكين في المنتصف وطلع نظيف ( استوت الحمد لله )



http://www.66n.com/forums/imgcache/227.imgcache.jpg

انقليها في طبق التقديم ..



http://www.66n.com/forums/imgcache/228.imgcache.jpg


قطعيها كما تحبي ..


http://www.66n.com/forums/imgcache/229.imgcache.jpg


شوفوا ماشاء الله تبارك الله كيف نافشه وهشه ..


http://www.66n.com/forums/imgcache/230.imgcache.jpg


http://www.66n.com/forums/imgcache/231.imgcache.jpg


http://www.66n.com/forums/imgcache/232.imgcache.jpg


بالف هنا وعافيه
مو ناقص غير شاي بحليب وتظبط الجلسه ..

مغروره بأمي 16-12-2008 05:50 PM

طبعا انا اول رد

يعني اول صحن ليا وانا اعمل الشاي بحليب لاتتعبي نفسك ياعسل ....
ماشاءالله حلوووه تسلم الايادي يارب

رومانسيه عاطفيه 16-12-2008 06:21 PM

الكيكه كلها ليكي حلوان الوظيفه الجديده
الله يسلمك دمت في رعايه الله

ملك نفسي 16-12-2008 06:58 PM

ماشاء الله تبارك الله

تسلم هالايادي

الله يديكي الف عافيه

دمتي بخير

اسبريسو 16-12-2008 07:00 PM

ماشاااااء الله
طباخه درجه اولى

تسلم الايادي

المصرية 16-12-2008 07:04 PM

انا لسه عملاها من كام يوم
وكانت رهيييييييييييييييييبه


بس ياأختى انا لم اضع الدقيق فى الخلاط أعرف من أمى أنه بينكتم لانى جربتها فى كيكة التفاح
السابقه وباظت منى بسبب انى وضعتها فى الخلاط


وايضا بضع سمنه بدل الزيت ومقاديرى طبعا أكتر منك لأن هنا بيت كبير
عقبال ماأعملها بمقادير قليله لما أروح بيتى ان شاء الله



بصراحه تحفه وشكلها جميل تسلم أيدك
وعايزه اتعلم منك الكريم كراميل بالتفصيل الممل

gawlp 16-12-2008 07:17 PM

ماشاء الله رااائعة ومميزة كالعادة ..الله يعطيك الصحة والعافية..

بناتى حياه قلبى 16-12-2008 07:17 PM

حلوه حلوه بجد انا باحب كيكه البرتقال من ايد ماما اوى هى بقى تروح حاطه نص برتقاله فى الخلاط بقشرها لسه هاعصر وتبشر بقولى ريحى دماغك بس للامانه هى ولا مره ظبطت معايا بس ان شاء الله اجرب طريقتك وربنا يسهالها
شكرا يا قمر

الغربه مره 16-12-2008 08:30 PM

خطيييييييييييييره

ما شاء الله تبارك الله

انا كمان اكتشفت انه الزيت

احسن من الزبده مليون مره

بلبشميل

اعملها ان شاء الله بكره باذنا لله

الله يعطيكي العافيه وتقومي بالسلامه ويقويكي يا رب

كل ما اشوفك ادعيلك


الله يبارك لك باطفالك ويقويكي يارب

رومانسيه عاطفيه 16-12-2008 08:54 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ملك نفسي (المشاركة 2047593)
ماشاء الله تبارك الله

تسلم هالايادي

الله يديكي الف عافيه

دمتي بخير

الله يسلمك حبيبتي
هذا من بعض ماعندكم

:17::17::17:


الساعة الآن 02:04 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©