منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   اللفت المخلل اطعم من الجاهز (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=181597)

زي القمر زي 14-02-2009 05:53 PM

اللفت المخلل اطعم من الجاهز
 
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته


انا بحب المخللات جدا وكل ما اشوفها اشتريها لانها فعلا بتفتح النفس للاكل

لكن المشكله انا مسوسه من ناحيه النضافه شويتين عشان كده اجتهدت وعملت مخلل اللفت

وكان طعمه روعه واحلي من الجاهز بالاضافه انه بيتي ونظيف وغير مكلف وسريع واطعم

من الاخر اطعم من الجاهز





الطريقه سهله جدا

دي صورته للي مو عارفه


http://www2.0zz0.com/2009/02/14/16/339414264.jpg


تقشره ونغسله ويقطع دواير ثم اصابع ونرش عليه مله ونتركه نصف ساعه

http://www11.0zz0.com/2009/02/14/14/443153973.jpg


نغسله ونحطه في برطمان زجاج مغسول جيدا ونظيف ونصب عليه ماء مملح +معلقه خل

http://www11.0zz0.com/2009/02/14/14/811821094.jpg


انا فتحت البرطمان بعد 5ايام ولاقيته استوي وما عندي علم اذا ممكن انه استوي من قبل او بعد كام يوم

بالظبط لاني اول مره اسويه

ودا شكله بعد 5 ايام اما الطعم روووعه

http://www11.0zz0.com/2009/02/14/14/811821094.jpg


ان شاء الله يعجبكم ومنتظره أرأكم

sunshine545 14-02-2009 06:22 PM

يسلموا ايديكي

الصورة الاولى مو واضحة نهائيا

مخلل اللفت زاكي كثير

هل لونتيه بالشمندر ؟؟؟

والدتي لا تقشره حتى يبقى متماسك ويقرش


الله يعطيكي العافية

زي القمر زي 16-02-2009 10:23 PM

[QUOTE=sunshine545;2093016]يسلموا ايديكي

الصورة الاولى مو واضحة نهائيا

مخلل اللفت زاكي كثير

هل لونتيه بالشمندر ؟؟؟

والدتي لا تقشره حتى يبقى متماسك ويقرش


الله يعطيكي العافية[/QUOTE



تسلمي حبيبتي

الصوره الاولي اتغيرت الحمد لله

اما بالنسبه للتلوين فانا بحبه ابيض والقشره لا اخد فيها كتير لاني بحبه مقرمش

مستكة_مستكة 18-02-2009 11:43 AM

مشكورة غاليتي

احنا فعلا بنضع عليه بنجر ( شمندر )

و بيكون لونه احمر

و نضيف عليها زهرات القرنبيط المسلوقة


جزاكي الله كل خير

زي القمر زي 02-03-2009 08:40 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مستكة_مستكة (المشاركة 2095192)
مشكورة غاليتي

احنا فعلا بنضع عليه بنجر ( شمندر )

و بيكون لونه احمر

و نضيف عليها زهرات القرنبيط المسلوقة


جزاكي الله كل خير


جزانا واياكم يا عسل

عشق عبادي 08-03-2009 11:08 PM

مشكورة غاليتي على الطريقة


الله يسعدك و يجزاك خير

مس سندريلا 10-03-2009 02:37 PM

يسلموا ايديكي
بس انا مابحب الخللات الا الزيتون والخيار

هناء السلطاني 13-03-2009 06:50 PM

[rainbow] ان لا اقشر اللفت الا من منطقة الجذر ثم اتبع مثل ماعملتي وايضا اضع الجزر والشونذر او القرنابيط سيكون طعمه رائع والف عافيه[/rainbow]


الساعة الآن 08:59 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©