![]() |
كيك بموس الرازبري
السلام عليكم http://img34.picoodle.com/img/img34/...3m_5d7c2b9.gif هذا الحلى رائع بالفعل ولذيذ ويمكن استبدال الرازبري بالفراولة ان لم يكن متواجد عندنا نبدا باسم الله المقادير http://i43.tinypic.com/2qa0ned.jpg دائرتين من الكيك نفس حجم القالب اللي بنشتغل بيه واحدة عادية والثانية بالشكولاتة وانا عملت في الكيك بيضتان مع 60 غ سكر خفقتهم جيدا وبعدها اضفت الدقيق وراس ملعقه بكن باودر وبالنسبه للشكولاته نفس المقادير فقط بالنسبه للدقيق استبدلت ملعقة كبيره منه ببودره الشكولاته http://i40.tinypic.com/6fpap4.jpg سنحتاج ايضا الى 400 غ رازبري او فراوله انا استعملت المجمد لكن يجب اخراجه من الفريزر قبل العمل http://i43.tinypic.com/2yyqxp0.jpg 40 سنتلتر كريمه خفق 400 غ جبن ابيض 200 غ سكر ناعم 4 اوراق جيلاتين ( بالنسبه للناس اللي عايشين في الغرب زيي الانتباه لان اوراق الجيلاتين كلها مصنوعه من الخنزير اكرمكم الله فانا احضرها معي من بلدي واضمن انها حلال او اشتري جيلاتين مصنوعه من طحالب البحر الموجوده بالمحلات ال Bio ) مربى رازبري او فراوله عصير برتقال للتسقية للتزيين ورقة جيلاتين مربى رازبري او فراوله وعصير برتقال طريقة التحضير نطحن الرازبري مع السكر للحصول على عصير http://i40.tinypic.com/v7v6ki.jpg نضع اوراق الجيلاتين في ماء بارد لتلين http://i43.tinypic.com/2nqa34z.jpg وبعدها نصفيها من الماء ونذوبها مع ملعقتين كبيرتين ماء على نار هادئة نخفق كريمة الخفق جيدا ونتركها جانبا نخلط الجبن الابيض من عصير الرازبري ونضيف اليه اوراق الجيلاتين المذابه ثم القشطة ونخلط جيدا http://i39.tinypic.com/2d7df6o.jpg http://i41.tinypic.com/2s6af5v.jpg http://i42.tinypic.com/2ltm155.jpg ناخد قطعه الكيك اللي بالشكولاته ونسقيها بعصير البرتقال ونغطيها بنصف كمية الخليط ثم نضع قطعه الكيك الابيض وندهنها بالمربى ونضع باقي الكريمه http://i40.tinypic.com/2419oac.jpg http://i43.tinypic.com/29esjvc.jpg http://i42.tinypic.com/vichzl.jpg وللتزيين نضع ورقه الجيلاتين في الماء الابرد لتلين ثم نصفيها ونذوبها مع المربى والعصير ونفرغها برفق شديد على الخليط ونزينها بحبات رازبري وندخلها الثلاجة ليلة كاملة لتتماسك جيدا http://i40.tinypic.com/25j8keh.jpg بعد ليلة في الثلاجه هذا شكلها خربت شوي بعد ان اخرجتها من القالب http://i40.tinypic.com/rkzorb.jpg http://i40.tinypic.com/qy7pft.jpg http://i39.tinypic.com/nmztjq.jpg واتمنى تنال اعجابكم وبالهنا والعافيه |
شكلها يموت من الجوع. وتشبه الشيز كيك.
خليتيني أشتهيها . بجد تسلم ايديكي على الوصفة الخيال. |
يمي
عن جد شهيتينا ............... مشكورة غاليتي على الوصفة الرائعة الله يجزاك خير |
خيااااااااااااااااااااااااااااااااااال
مشكورة الله يجزاك خير |
تسلم ايديكى
ماشاء الله فنانة بجد والله استاذة حلويات بجد وحقيقى ياتري عملتي اية في زوجك اكيد من شطارتك وعبقريتك ماشاء الله في الطبخ والحلويات هتخليه بعمل رجيم |
ماشاء الله رووووووووووووووعه تسلم ايدك
|
روووعة يا اندين ..
داااائما مبدعة الله يحميك .. تسلم يدك يا قمر .. |
ماشاء الله مرررررررررررررررررررره حماس
الله يعطيكي العافيه وهنا وعافيه على قلوبكم |
روعه جدا هأتجنن عليها بس مع الأسف عامله ريجيم
تعتقدى القطعة منها فيها كم سعره ؟؟؟؟؟ |
جونـــآن ..
تسلم الايادي .. |
الساعة الآن 09:18 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©