منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   صنيه سمك بالفرن قليلة السعرات من مطبخي مستكة (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=183355)

مستكة_مستكة 19-03-2009 01:01 AM

صنيه سمك بالفرن قليلة السعرات من مطبخي مستكة
 
http://mestekamesteka.googlepages.com/178.gif


http://img34.picoodle.com/img/img34/...3m_5d7c2b9.gif

صنيه سمك بطلي و بوري قليلة السعرات



المكونات

سمك بوري عدد 2 سمكة

سمك بلطي عدد 4 سمكة



التتبيلة


كمون مطحون + كسبرة مطحونة + بابريكا + ملح + عصير ليمون

الحشوة


مكعبات طماطم + مكعبات بصل + كسبرة خضراء + قليل من التوابل السابقة

الخضروات

بطاطس شرائح + بصل شرائح + طماطم شرائح + جزر شرائح + شرائح ليمون ( حسب رغبتك)


التجميل قبل الطهي

شرائح ليمون + 1 م/ك خل بلسمك

الطريقة

1- يغسل السمك جيدا و نتخلص من القشور و الامعاء و ينظف من الداخل و الخارج

2- يتبل السمك بالتتبيلة و يترك مغطي لمدة ساعتين

3- نجهزة الحشوة

الطماطم و البصل و الكسبرة الخضراء و قليل من التوابل و تخلط جيدا و يحشي بها السمك

3- نحضر صنيه نرص فيه شرائح البطاطس و الطماطم و البصل و الجزر

4- نرص عليهم السمك و نضع علي الوجهه شرائح ليمون و الخل البلسمك

5- تدخل الصواني الفرن في الرف الاوسط مع اضافة نصف كوب ماء بدون تغطيه و الناتج جلد السمك متحمر

و بدون اضافة زيوت نهائيا

في حالة تغطية السمك بالقصدير بيكون مثل المسلوق

ملحوظة اخري في حالة استعمالك صواني المونيوم مجرد ما ترصي السمك دخليه علي الفرن علي طول لان الالمونيوم بيتاكل من المكونات الحمضية



صور الطبق النهائي


سمك بلطي

http://www.geocities.com/nesreeno/2009-03-18_00243.jpg
http://www.geocities.com/nesreeno/2009-03-18_00238.jpg
http://www.geocities.com/nesreeno/2009-03-18_00239.jpg
http://www.geocities.com/nesreeno/2009-03-18_00244.jpg

سمك بوري

http://www.geocities.com/nesreeno/2009-03-18_00240.jpg
http://www.geocities.com/nesreeno/2009-03-18_00241.jpg
http://www.geocities.com/nesreeno/2009-03-18_00245.jpg
http://www.geocities.com/nesreeno/2009-03-18_00246.jpg

اتمني ان تعجبكم الوصفة

رومانسيه عاطفيه 19-03-2009 04:31 PM

ماشاء الله شكله شهي ويفتح النفس
بارك الله فيكي

زوجةاحمد 19-03-2009 09:11 PM

تسلم الايادي شكله يجننننننننننننن

عشق عبادي 19-03-2009 09:30 PM

امممممممممممممممممممممممممممممممم

روعة


ما شاء الله عليك

الله يحفظك و يعطيك ألف عافية

sa33 20-03-2009 01:34 AM

تسلم ايدك شكله رائع جدا والأروع ان سعراته منخفضة
أكيد أكيد هأجربه قريب وأرد عليكى ان شاء الله

مستكة_مستكة 20-03-2009 02:11 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة رومانسيه عاطفيه (المشاركة 2116133)
ماشاء الله شكله شهي ويفتح النفس
بارك الله فيكي


مشكورة حبيبتي



شرفني مرورك


تحياتي

مستكة_مستكة 20-03-2009 02:12 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة زوجةاحمد (المشاركة 2116235)
تسلم الايادي شكله يجننننننننننننن


شرفتيني يا عسل


عرفت انه هيعجبك :27:

مستكة_مستكة 20-03-2009 02:14 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة عشق عبادي (المشاركة 2116245)
امممممممممممممممممممممممممممممممم

روعة


ما شاء الله عليك

الله يحفظك و يعطيك ألف عافية

مشكورة مشرفتنا الغالية


شرفني مرورك العطر

:22::22::22:

تحياتي

مستكة_مستكة 20-03-2009 02:16 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة sa33 (المشاركة 2116401)
تسلم ايدك شكله رائع جدا والأروع ان سعراته منخفضة
أكيد أكيد هأجربه قريب وأرد عليكى ان شاء الله


ان شاء الله يعجبك غاليتي

و كانت اول تجربه لي للسمك البلطي

عمري ما عملته صنيه علي باكل منه مقلي

بس الرجيم اقوي مننا :18:


شرفتيني

عنبة حمراء 20-03-2009 07:04 AM

تسلم الأيادي ياعسل
الله يعطيكي العافية


الساعة الآن 09:03 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©