![]() |
ساعدوني فى عزومتى
السلام عليكم اخواتى ساعدونى انا مصرية اقيم فى بلد اوربى :21::24: ........... واريد اعزم اصدقائنا فى عزومة غذاء بعد اسبوع هما بيحبوا الاكل المصرى واريدكم تفكروا معايا الاكل اللى ممكن اعملة انا عملت لهم من قبل محشى ورق العنب والكرنب والكوسة كانت جميلة جدا اقترحوا عليا مستنياكم
|
اختي الاسلام لا يوجد فيه الاعيدين فقط عيد الفطر وعيد الاضحى اما عيد الزواج لا يوجد في الاسلام
عذرا للمداخلة وممكن تقولي يوم زواجنا الاكل عند الكشري والمسقعة والدجاج المحشي |
ممكن السفرة الاول
أرز السمك + واسماء مشوية ومقلية بوري وبلطي + وفيلية سمك + جمبري مشوي في الفرن ومقلي + وسلطات مختلفة + وشوربة الجمبري او شوربة سى فود +صنف تانى اللى محبيويش الاسماك والاكلات البحرية ممكن السفرة التانية فتة بالخل + والممبار + كوارع + عكاوي + لحمة محمرة + صنف تانى اللى ما بيحوش الحاجة دى ممكن السفرة التالتة صنية بطاطس في الفرن + رز معمر في الفرن + ورق لحمة في الفرن+ وفراخ في الفرن+ وسلطات + شوربة اختاري نوعها + ملوخية بالارنب + وارنب محمرة أو مصقعة بالبشاميل ممكن السفرة الرابعة حمام محشي + كبابة او كفتة فراخ او كفتة لحمة مفرومة أو بفتيك لحمة او فراخ بانية أو شيش طاووق + رز بالخلطة ومكرونة بالبشاميل او لازانيا +صنية بطاطس بورية باللحمة المفرومة في الفرن +سلطات +شوربات |
بالنسبة للطبق الرئيسى من لحوم مثلا
حبيبتى مادرى هل متوفر عندكم حمام ام لا لو متوفر سوى حمام محشى بالارز ومسلوق ثم تحمريه ولو عندك بط ايضا ممكن تسوى بطه مسلوقه ومحمره ولو ماعندك لا حمام ولا بط اقولك شئ ثانى اذا حابه شئ سهل وكمان جميل ومايأخذ وقت منك دجاج مسلوق ومحمر عادى او محمر بخلطة البروست +شوربة لسان العصفور من مرقة الدجاج +ملوخية ايضا من مرقة الدجاج +ارز بالشعيريه+فتة ملوخية بالخل والثوم ) او (بامية باللحمة +ارز بالشعرية +مكرونة بالبشاميل +شوربة لسان العصفور او عدس) او (مسقعة باللحمة المفرومة + طاجن الارز المعمر +صينية بطاطس+شوربة ) او (صينية لحمة بالفرن +مكرونة اسباجتى +ممبار +جلاش باللحمة المفرومة او رقاق ) اذا حبيتى اى طريقة منهم قولى لى |
متشكرة جدا ليكم انا فكرت فى حاجات من اللى اقترحتوها عليا واحب اقول لكم ان الاجانب عندهم طريقة اكل مخصوصة ياكلوا على ثلاث مراحل الاول المعجنات والتانى الخضار مثلا او صوانى الفرن والتالت اللحوم وانا فكرت اعمل ممبار و صنية بطاطس بيورية وصنية جلاش باللحمة المفرومة وصنية جلاش بالجبنة والزيتون والفلفل الالوان وصنية كوسة باللحمة المفرومة وعمل فراخ مشوية اية رائيكم لو حد عندة فكرة احلى يا ريت يبعت ويقولى وشكرا ليكم على فكرة هما اساتذة مكرونة بالباشميل ولازنيا لذلك انا استبعدت هذا الاكل وعملت لهم من قبل مسقعة وعجبتهم جدا ومعندناش ارانب وبط فكروا معايا مستنياكم
|
حبيبتى بالنسبة للمعجنات فكرة الجلاش هايله لانك بعدتى عن المعجنات اللى هما يسووها ويمكنك ايضا اضافة السمبوسك باللحم او الجبنه او الخضار باضافة البهارات العربية المميزة
اما الخضار او صوانى الفرن ايضا الكوسه مرره حلوة وفية فكرة اخرى صدقينى رااااااااااائعه وهى صينية البروكلى بالبشاميل لذيذة جدا او طاجن بامية بالفرن الطبق الرئيسى ماتترددى بالممبار ابداااااااا والفراخ المشوية حلوة جدااا او تسويها مثل ماقلتلك مع الملوخية او بالفرن مع بطاطس ايش مافى حلااااا اذا بتسوى حلاااااااا مصرى انصحك اما (كنافه _رز بالحليب(باللبن) _أم على ) |
بالنسبة للعجائن انا راي الحواوشي اعملى العجينة بتاعته بيقى تحفة موضوعه موجود هنا
الجلاش باللحمة المفرومة تقيل جداا بصراحة هيتعبهم من سمنة اللى فيه ......يستحسن تعمليه جلاش الحلويات الحلو لقمة القاضي تحفة جدا او او سويسرول او قدر قادر عبارة عن كيك بالشكولاته فوقه طبقة كريم كراميل أو بسبوسة الباقي الاصناف ذكرته الاخت تيررا بس الطواجن الخضار اللى في الفرن مهما كانت نوعها تحفة ورز المعمر دة اساسي معاهم |
بصراحة فكرة الاخت انين من حواوشى ولقمة القاضى فكرة مرررررررررررررررررررررره حلوة ومصرية جدددددددددددا وايضا سهله حتى لو سويتى الحواووشى بالخبز العربى يعنى لو ماقدرتى تعجنى خبز مخصوص
|
الساعة الآن 01:32 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©