منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   ساعدونى فى تجهيز سفرتى يوم الخميس (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=186023)

تيررا 10-05-2009 10:31 PM

ساعدونى فى تجهيز سفرتى يوم الخميس
 
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

كيف حالكم يابنات انا عندى يوم الخميس ضيوف ان شاء الله اربع افراد وانا وزوجى وطفلين كبار

المهم انا لسه بافكر ايش حسوى لكن طبعا السفرة حتكون موجود عليها لحوم ودجاج وشوربة

وسلطة ومكرونة وبافكر اسوى فتة مصرى طبعا المشكلة دا حين انى ارتبك جدا وقت العزيمة

يعنى شوفوا اكون مسوية الاكل مرررررررررره حلو واكون مرتبة انى اقدمه بطريقة حلوة لكن

المشكلة انى اخر الغرف وتحمير اللحوم مثلا او كده لقبل التقديم مباشرة وقتها بيقابلنى مشكلة تانية

ان احيانا من الضيوف تيجى واحدة منهم او اكثر تريد مساعدتى وتقف جانبى وطبعا الاطفال داخلين

طالعين على المطبخ وقتها كل اللى رتبت له راح وماعاد اعرف اسوى شئ نفسى ارتب كل شئ واكون جاهز
ة لما الضيوف يجوا وبنفس الوقت الاكل ما يبرد او يعرق ويصير على وجهه ماء من البخار اللى خارج منه

:30:ارجوا انك فاهمين قصدى ومنتظرة ردودكم وخبراتكم

عشق عبادي 10-05-2009 10:53 PM

هلا غاليتي

إيه والله فاهمة و متخيلة بعد ...

شووفي عزيزتي أنا شو بعمل بعزايمي :

رز على لحم .. بتسلقي اللحم و بتجهزيه بس يظل عليك كبس الرز

صينية دجاج .. حطي كل المكونات بالصينية و قصدريها و دخليها الفرن ساعة إلا ربع يعني ما يظل عليك إلا التحمير من فوق

صينية مكرونة ... إسلقي المكرونة و جهزي اللحم المفروف و ما يظل عليك إلا التحمير

شوربة عدس .... جهزيها من بدري و عند الموعد حميها على النار

سلطة عادية على شان الرز

و ممكن أعمل قبل بيوم فطاير دجاج و لحم


الله يسهل امورك

toota2 10-05-2009 11:37 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة تيررا (المشاركة 2147557)
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

كيف حالكم يابنات انا عندى يوم الخميس ضيوف ان شاء الله اربع افراد وانا وزوجى وطفلين كبار

المهم انا لسه بافكر ايش حسوى لكن طبعا السفرة حتكون موجود عليها لحوم ودجاج وشوربة

وسلطة ومكرونة وبافكر اسوى فتة مصرى طبعا المشكلة دا حين انى ارتبك جدا وقت العزيمة

يعنى شوفوا اكون مسوية الاكل مرررررررررره حلو واكون مرتبة انى اقدمه بطريقة حلوة لكن

المشكلة انى اخر الغرف وتحمير اللحوم مثلا او كده لقبل التقديم مباشرة وقتها بيقابلنى مشكلة تانية

ان احيانا من الضيوف تيجى واحدة منهم او اكثر تريد مساعدتى وتقف جانبى وطبعا الاطفال داخلين

طالعين على المطبخ وقتها كل اللى رتبت له راح وماعاد اعرف اسوى شئ نفسى ارتب كل شئ واكون جاهز
ة لما الضيوف يجوا وبنفس الوقت الاكل ما يبرد او يعرق ويصير على وجهه ماء من البخار اللى خارج منه

:30:ارجوا انك فاهمين قصدى ومنتظرة ردودكم وخبراتكم

والله يا تيررا انا مثلك تماما اكون متخيله اني راح ازين واتفنن وارتب بس كل شي يخرب على طلبات الاطفال والكلام مع الضيفه يخليني ما اركز في الطبخ

بس شوفي انا احيانا اسيطر على الوضع مثلا السلطات تكون كلها جاهزة وفي الثلاجه ....واكون محضره التتبيلات في قنينات الماء الصغيره بس اضيف واخلط

اكون محضره جميع اطباق العزومه من اطباق الغرف للرز واللحم الكبيره الى طاسات الشوربه الى الكلاصات والاكواب والملاعق الكبيره وملاعق الحلا هو وصحونه وكل شي في صيينيه واخليها في غرفه خارج المطبخ بس وقت السكب اروح واجر اللي مطلوب

صينيه الفواكه عاده تكون كبيره اكون غاسله الفواكه ومحضرتها مع صحونها وسكاكينها ومخليتها جنب الصحون والمواعين ......بس اشيل واقدم ولو العزومه رجال ونساء اخليهم صينيتين وسط

لو في محاشي وصواني كله قبل يوم وفي الثلاجه .....يوم العزومه بس اخلي على النار وفي الفرن

وطبعا الحلاااا جاهز يكون قبل يوم العزومه وعليه بلاستيك علشان اضمن ما راح توصله ريحه من اكل الثلاجه .....

بهالطريقه تخففين من الضغط على نفسك وتكوني فاضيه اشوي لضيوفك

وبالتوفيق وان شاء الله تكون عزومتك مرتبه وحلوة

مستكة_مستكة 11-05-2009 11:59 AM

بسم الله الرحمن الرحيم


شوفي حبيبتي


بداية من اليوم جهزي ورقة فيها كل الاكلات التي ستقومي بعملها


و شوفي ايه الاشياء اللي ناقصة عندك و جهزيها في ورقة مستقلة للشراء و اعملي علامة علي كل شئ اشترتيه

لا تجربي وصفة جديدة


اي لابد ان تكون كل وصفاتك تجيدي اعدادها

بالنسبة لبدء العمل يكون من يوم الاربعاء

جهزي الشغل اللي تستطيعي تجهيزه

ممكن لو استقريتي علي الوصفات اكتبيها و احنا نساعدك و نقولك ايه اللي ممكن تجهزيه قبلها بيوم

شوفي حبيبتي

المائدة في العزائم

اما ماكولات بحرية

او لحوم و الدواجن و خضار او مكرونة

او فتة و لحم و ممبار و كبد و كلاوي و ممكن رقبة بتلو في الفرن و هكذا ( هذه عادتنا في تقديم الفته المصرية )


شوفي حبيبتي


حاول تبتعدي عن المقليات حتي لا تتعرضي للموقف الذي تتحدثين عنه


يعني ممكن تعدي فراخ مسلوقة و محمرة في الفرن

و بالتالي يكون سهل عليكي اشعال الفرن عند وصول الضيوف

اللحم ممكن تكون فخذة في الفرن او عرق لحم باردة او صنية لحم بالفرن


ممكن عشان موضوع المقليات تجهزي سمبوسك و اقليها قبل وصول الضيوف

و عند وصلهم دخليها الفرن تسخن


و السلطات جهزيها قبل بيوم حتي السلطة الخضراء ( و ضعيها في علبة بدون اي اضافات نهائي و غطيها بمنديل ورق حتي تمتص الماء الناتج من الخضار و غطيها باحكام بالغطاء )

ثاني يوم ستكون اكنك حالا مجهزها

ببمكن تعدي مكرونة باشاميل جهزي الباشميل قبلها بيوم و ضعيه بعلبة في الثلاجة و اللحم المفروم ايضا قبلها بيوم و ممكن تسلقي المكرونة قلبها بيوم و عند استخدمها انزليها في ماء مغلي مدة ثواني و ضفيها و استخدميها


و علي العموم شوفي افكارك ايه للعزومة و اكتبيها و احنا نساعدك

مستكة_مستكة 11-05-2009 04:38 PM

استفسارك عن القرع العسلي تم نقله الي استشارات عالم الحلويات

تيررا 16-05-2009 04:35 PM

ساااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااام حونى

كان عندى مشكله فى الجهاز والويندز كان خربان ماقدرت ادخل ابداااااااااااااااااااااااااا حاولت ادخل من جهاز زوجى لانه مايجيبه البيت كثيرا يتركه بالمكتب المهم طلبته منه قبل يوم العزيمه بليلة والله قرأت
ردودكم عالسريع وبصراحة افادتنى كثيررررررررررررررررا جداااااااااااااااااا جزاكم الله خير وسويت مثل نصايحكم خاصة مستكة ما سويت مقالى غير كفتة الارز والسمبوسة جهزتها من بدرى والحلا سويته من قبل بيوم والكوكتيل كمان ارجوا مسامحتى على التأخير

عزيمتى سويت فيها

فتة مصرى بالموزة +ملوخية بمرقة الدجاج +دجاج مشوى +كسكس مصرى حلو ومالح +كفتة الرز بطريقتى اللى كتبتها من قبل +صينية رقاق باللحمة المفرومة وطبعا رز بالشعيرية وشوربة لسان العصفور

الحلا كان صينية قرع عسلى بالبشاميل+كسكس حلو بالقرفة والسكر والمكسرات

المشروب شاى +قهوة
والبارد كان سعودى شامبين بس على طريقتى

ان شاء الله احاول انزل لكم الاطباق اللى صورتها لان طبعا كنت باصور بالجوال وماانزل على الجهاز
فطبعا الصور ما كملت كل الاطباق

عشق عبادي 16-05-2009 06:48 PM

ما شاء الله

الله يعطيك العافية

عاملة تشكيلة كبيرة و أكيد عجبت الضيوف

تيررا 16-05-2009 06:55 PM

الله يعافيكى عشق عبادى الحمد لله طلعت ماشاء الله سفرة مررررررررررة حلوة
وعجبت الضيوف كثيرا خاصة ان الاكل كله كان مصرى تقريبا وهما كلهم مصريين مقيمين بالسعودية ومتشوقين للاكل المصرى المتجمع على سفرة واحدة


الساعة الآن 08:27 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©