![]() |
سلطات او مقبلات زى ماتحبوا
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
يابنات اختكم الايام دى مثل ماتعرفوا بتتوحم ولانى مااطبخ لحوم افنن بالسلطات والمقبلات وسويت كم صنف وحبيت تشاركونى فيهم اول صنف مقبلات وهو باذنجان بالخل والثوم [IMG]http://www.***********/gfiles/12600564703.jpg[/IMG] حبة باذنجان واحدة كبيرة مقطعة حلقات ومقلى بالزيت [IMG]http://www.***********/gfiles/12600564701.jpg[/IMG] ملعقة كبيرة خلطة الثوم (ثوم +فلفل اخضر مقطع صغير +حبة حار احمرشطة حمراء+كمون+ملح+زيت زيتون+كسبرة ناشفة) باطحن المقادير معا جيدا حتى يصبحوا معجون واضعهم ببرطمان واستخدمهم لتتبيلالسمك المقلى او لحشو الباذنجان المخلل او للباذنجان المقلى او سلطة الباذنجان:d يعنى كل الانواع وطبعا تستخدم لسلطة الطحينة [IMG]http://www.***********/gfiles/12600564702.jpg[/IMG] يتبل الباذنجان بخلطة الثوم ثم يرش بملعقة الخل ويقدم [IMG]http://www.***********/gfiles/12600564704.jpg[/IMG] |
ثانيا السلطات
سلطة بطاطس+سلطة زبادى [IMG]http://www.***********/gfiles/12600612052.jpg[/IMG] سلطة البطاطس بطاطس الكمية اللى تحتاجيها انا سويت حبتين وسط تسلق بالماء بالقشر بعد غسلها تمااام ويوضع معها 2فص ثوم سليمين +ملح تذوقى حتى يصبح الطعم مظبوط اتركيها تستوى 70% يعنى حتى ماتنهرس لو اكثر او تكون قاسيه لو اقل صفيها من الموية واتركيها تبرد قليلا ثم قشريها وقطعيها مكعبات متساوية فى طبق اخر اعملى التتبيلة هى عبارة عن (شبنت مقطع مع بقدونس قليل الشبت اساسى+زيت زيتون +الثوم اللى سلقتيه معها+حبة ثوم مفروم اذا حبيتى تزيدى_كمون) اخلطى اللتتبيلة تمام ثم ضيفى البطاطس وقلبيها باحتراس وبعدين قدميها[IMG]http://www.***********/gfiles/12600612051.jpg[/IMG] سلطة الزبادى 2كوب لبن زبادى ضيفى عليهم ملح حسب ذوقك +ثوم مفروم ناعم حوالى 2فص ثوم +نعناع ناشف+ملعقة ماء )اضربى الخليط بالشوكة قليلا وقدمية فورا [IMG]http://www.***********/gfiles/12600612052.jpg[/IMG] ممكن تضيفى |
سلطة الطحينة
[IMG]http://www.***********/gfiles/12600612056.jpg[/IMG] طحينة مااحدد مقدار معين حيب رغبتك والعدد اللى بتسوى له ماء تزيدى الماء قليلا قليلا وتمزجيه مع الطحينة حتى تصلى للقوام المطلوب انتبهى ماتزيدى الموية مررررة ملعقة صغيرة من الخلطة السابقة (خلطة الثوم )+ليمون وزيت عالوجه اذا حبيتى سهلة جدااااااا مخلل الباذنجان باذنجان اسود صغير وياريت لوكان قصير:22: يسلق الباذنجان بالماء مع قليل من الملح طبعا بعد غسله يخرج ويبرد قليلا ثم يشق من الجانب ويحشى بنفس خلطة الثوم يوضع فى برطمان او علبة بلاستيكية ويعصر عليه ليمون وزيت زيتون ويوضع بالثلاجة وتستخدميه فورا ان شئتى ذلك [IMG]http://www.***********/gfiles/12600612057.jpg[/IMG] |
اما الان فالشئ الذى احترت جدا هل هو من المقبلات ام المشروبات ام ماذا وهو
حمص الشام طبعا هو نوع من التسالى المشهورة جدا بمصر خاصة على كورنيش الاسكندرية عروس البحر المتوسط انا صراحة اتوحمت عليه وسويته وطلع راااااائع والله يابنات حتى جاراتى انبسطوا عليه هو طبعا فيه يشبهه هنا بس اسمه بليلة لكن دا غيرررررررررررررررررررررررر ضرورى تجربوه حمص حب ناشف تنقعى الحمص بالماء لمدة 12 ساعة على الاقل [IMG]http://www.***********/gfiles/12600612053.jpg[/IMG] اسكبى الموية واملئى موية اخرى عليه حتى يغطيه جيدا وعلى النار حتى يستوى بعدين ضيفى 2 فص ثوم مفروم +ملح حسب ذوقك +كمون كثيررررررر+حبة ليمون بالاول [IMG]http://www.***********/gfiles/12600612054.jpg[/IMG] خليهم يغلوا مع بعض وبعدين اقفلى النار وصبيه بالكاسات او مثل ماتحبى واعصرى على كل كاسة نصف ليمونة وتلذذى باحلى حمص روووووووووووعة [IMG]http://www.***********/gfiles/12600612055.jpg[/IMG] |
ماشاء الله مقبلااات روووووعه الظاهر حنا اللي بنتوحم :) تسلم ايديك والله يتمم حملك ويسهله لك ...
|
ما شاء الله تبارك الرحمن
كلها أشياء تفتح النفس و خاصة إنها حااااااارة الله يسلم دياتك يالغلا و يقومك بالسلامة إنتي و البيبي |
ما شاء الله الله يعطيكي العافيه
تسلم الايادي |
اقتباس:
|
اقتباس:
تسلمى ياعشوق مشكورررررررررررة ياحلوة الله يسلمك ان شاء اللهع |
اقتباس:
تسلمى ياالاء الله يقومك بالسلامة يارب |
الساعة الآن 02:18 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©