منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   محشي ورق عنب وفلفل وملوخية بالدجاج أطباق مصرية من بنت مكة2008 (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=206798)

بنت مكة2008 23-04-2010 07:56 PM

محشي ورق عنب وفلفل وملوخية بالدجاج أطباق مصرية من بنت مكة2008
 
http://www.5h5h.com/upfiles/c7240683.gif
<<فرحانه سويت شوية حركات بي الفوتوشوب:d

اليوم اطباقي ماكولات مصريه متنوعه
<<تعبت بس لانوا يبغالها وقت

نبدا بي المحشي

كان صنفين بس ((ورق عنب -فلفل رومي ))

خلطتى يمكن مختلفه شويه او في احد زي مااعرف بس خلطه خطيررررة وطعم المحشي فيها غير:22:

المقادير
بصل مكعبات صغيره -خضار (كزبرة خضراء - بقدونس -شبت -نعناع -طماطم - كزبرة ناشفه -قليل شطة - هيل مطحون - ملح- فلفل اسود - رز مصري )

اول شي نحمر البصل وبعدين نضيف الخضار

مدري فين راحت صورة البصل مع انى صورتها وظبطتها:(

http://www.5h5h.com/upfiles/W7j40683.gif


نحركهم سوا شويه

http://www.5h5h.com/upfiles/xhO40683.gif

نضيف الرز للخضار

http://www.5h5h.com/upfiles/guR40683.gif

ونخلط

http://www.5h5h.com/upfiles/ToH40683.gif

ونضيف الطماطم والبهارات وقليل مويه

http://www.5h5h.com/upfiles/zCs40683.gif

نخليهم ينضجوا وبعدين ناخد كميه للحشوو

http://www.5h5h.com/upfiles/WMU40683.gif

بدات بي ورق العنب محبوب الكل

http://www.5h5h.com/upfiles/Stt40774.gif

طبعا نلفوا ونرصوا في قدر ونبدا بي الطبخ نضيف مرقه دجاج
<<حانرجع للدجاج بعدين :21:

-زيت زيتون - قليل ملح

http://www.5h5h.com/upfiles/d4040774.gif


ونضيف طماطم مطحونه
http://www.5h5h.com/upfiles/e9740683.gif

انا اثناء الطبخ استخدم غطيين واحد داخلى على نفس الورق وواحد خارجى

دا الاول
http://www.5h5h.com/upfiles/xYw40773.gif


دا الثانى
http://www.5h5h.com/upfiles/WRc40774.gif

نتركهم ينضجوا تقريبا 20 او 25 دقيقه

في دا الوقت نحشي الفلفل بس ماصورت غير الشكل النهائي مايحتاج

ونفس طريقة الطبخ بس غطاء واحد مايحتاج 2

ودا شكلوو

http://www.5h5h.com/upfiles/Db040774.gif

وهنا تقديم الفلفل والورق عنب



http://www.5h5h.com/upfiles/7yh40774.gif


>>رجعنا للدجاج بعد مااتسلق حطيتوا في صينيه ضيفت ملح وفلفل اسود وطماطم وقليل زيت وحمرتوا في الفرن
http://www.5h5h.com/upfiles/2D240683.gif



<<<باقي اكله لاحد يرد اووك:27:

بنت مكة2008 23-04-2010 08:04 PM

نكمل الاكله 2

ملوخيه بالدجاج


<<اكيد كتير عارفين الطريقه ماشاء الله ستات بيوت شطار بس للا حابب يتعلم

<<اكسب اجر ان شاء الله

طبعا الملوخيه تتقطف وتتغسل وتنشف شويه وبعدين تتخرط بي المخرطه او بي ماكينة :25:

دي صورة للملوخيه بعد الخرط

http://www.5h5h.com/upfiles/P7z41911.gif
نسلق الدجاج وبعد ماينضج نصفي المرقه ونضيف الملوخيه المخروطه للمرقه

http://www.5h5h.com/upfiles/E9u41911.gif



هنا بي نضيف الملوخيه للمرقه

http://www.5h5h.com/upfiles/ZmM41911.gif


بعد كده نحمر البصل والثوم مع قليل زيت
http://www.5h5h.com/upfiles/8xe41911.gif


ونضيفهم للملوخيه مع اضافه بهارات (( ملح - فلف وكمون وقليل كزبره ناشقه ))

http://www.5h5h.com/upfiles/BzD41911.gif


نخليهم يغلو شويات بس ونقدمهم :23:

http://www.5h5h.com/upfiles/AJi41911.gif

احنا لازم معها اكله اسمها مختوم

http://www.5h5h.com/upfiles/bTQ41911.gif


ورز ابيض

http://www.5h5h.com/upfiles/Ek541911.gif


وبالهنااااء والشفاء

بنبونتة 23-04-2010 09:21 PM

ما شاء الله عليكي

بجد ما شاء الله

الله يحفظك

نياله صاحب النصيب

بس اجي مكة لازم تعمليلي من اكلاتك واجي عندك

ههههههههههههههههه

تسلم ايديكي يارب

في الإنتظار 23-04-2010 09:23 PM

ماشاء الله تبارك الله ..

يم يم

شكل الطبخه جونان ..


لاحظت الزيوت كثيره خاصه في المختوم ..


ربنا يبارك لك ..ست بيت :22:

هذا بالنسبه للأكل أما التصاميم فصراحه إبداع

خاصه هذي

http://www.5h5h.com/upfiles/c7240683.gif

بنت مكة2008 23-04-2010 10:24 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة بنبونتة (المشاركة 2404941)
ما شاء الله عليكي

بجد ما شاء الله

الله يحفظك

امين ياااارب

نياله صاحب النصيب

:o

بس اجي مكة لازم تعمليلي من اكلاتك واجي عندك

ههههههههههههههههه

تسلم ايديكي يارب

\

ان شاء الله

الله يسلمك ياااااااارب
تسلمى على مرورك

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة في الأنتظار (المشاركة 2404943)
ماشاء الله تبارك الله ..

يم يم

شكل الطبخه جونان ..


لاحظت الزيوت كثيره خاصه في المختوم ..

دا في التصوير بس لانو الشمس عاكسه البوتجاز تحت الشباك حتى انا لاحظت:21:


ربنا يبارك لك ..ست بيت :22:

تسلمى ياعسل

هذا بالنسبه للأكل أما التصاميم فصراحه إبداع

خاصه هذي

http://www.5h5h.com/upfiles/c7240683.gif


;) تسلمى قضيت الاجازة اتعلم في الفوتوشوب مشغله البرنامج والا والا بدي اتعلم غصبن عنو

اسعدنى مرورك

صباح الليل 23-04-2010 10:45 PM

ماشاء الله تبارك الله
كيف عرفتي اني من عشاق الاكل المصري
يالله بسرعه ارسلي لي شويه من كل حاجه انا في الرياااااض

الله لا يضرك يا قلبي ويرزقك بالزوج الصالح

dant!L ~} 23-04-2010 10:51 PM




تسلم دياتك بنوته ~

ماشاءالله بجد طباخه لبى قلبك ~


،

عشق عبادي 23-04-2010 10:53 PM

يا سلام إيه الحلاوة دي يا بت

أنا مش مسدقة عنيه

ما شاء الله عليك شطورة بكل شي بالفوتوشوب و بالطبخ

الله يسلم دياتك و يعطيك ألف عافية

تيررا 24-04-2010 01:19 AM

ماشاء الله يابنت مكة الاكل رووووووووعه وكمان الصورة تسلم ايدك بس غريبه ان حطيتى بصل على الملوخيه احنا نسويها ثوم وكزبره فقط بس اى شئ من ايدك اكيد حو

جمااال الروح 24-04-2010 02:40 AM

ايه ده يابنت مكه!!!!!!!!!!!!1

ياااااي ماشااااءالله عليك طبااااخه باااارعه اشتهيت ورق العنب أبسويه ان شاء الله بس يتعبني اللف يكسر ظهري:( بس ماعليه لازم أصلحه تسلم أناملك حبيبتي


الساعة الآن 02:55 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©