![]() |
محشي ورق عنب وفلفل وملوخية بالدجاج أطباق مصرية من بنت مكة2008
http://www.5h5h.com/upfiles/c7240683.gif
<<فرحانه سويت شوية حركات بي الفوتوشوب:d اليوم اطباقي ماكولات مصريه متنوعه <<تعبت بس لانوا يبغالها وقت نبدا بي المحشي كان صنفين بس ((ورق عنب -فلفل رومي )) خلطتى يمكن مختلفه شويه او في احد زي مااعرف بس خلطه خطيررررة وطعم المحشي فيها غير:22: المقادير بصل مكعبات صغيره -خضار (كزبرة خضراء - بقدونس -شبت -نعناع -طماطم - كزبرة ناشفه -قليل شطة - هيل مطحون - ملح- فلفل اسود - رز مصري ) اول شي نحمر البصل وبعدين نضيف الخضار مدري فين راحت صورة البصل مع انى صورتها وظبطتها:( http://www.5h5h.com/upfiles/W7j40683.gif نحركهم سوا شويه http://www.5h5h.com/upfiles/xhO40683.gif نضيف الرز للخضار http://www.5h5h.com/upfiles/guR40683.gif ونخلط http://www.5h5h.com/upfiles/ToH40683.gif ونضيف الطماطم والبهارات وقليل مويه http://www.5h5h.com/upfiles/zCs40683.gif نخليهم ينضجوا وبعدين ناخد كميه للحشوو http://www.5h5h.com/upfiles/WMU40683.gif بدات بي ورق العنب محبوب الكل http://www.5h5h.com/upfiles/Stt40774.gif طبعا نلفوا ونرصوا في قدر ونبدا بي الطبخ نضيف مرقه دجاج <<حانرجع للدجاج بعدين :21: -زيت زيتون - قليل ملح http://www.5h5h.com/upfiles/d4040774.gif ونضيف طماطم مطحونه http://www.5h5h.com/upfiles/e9740683.gif انا اثناء الطبخ استخدم غطيين واحد داخلى على نفس الورق وواحد خارجى دا الاول http://www.5h5h.com/upfiles/xYw40773.gif دا الثانى http://www.5h5h.com/upfiles/WRc40774.gif نتركهم ينضجوا تقريبا 20 او 25 دقيقه في دا الوقت نحشي الفلفل بس ماصورت غير الشكل النهائي مايحتاج ونفس طريقة الطبخ بس غطاء واحد مايحتاج 2 ودا شكلوو http://www.5h5h.com/upfiles/Db040774.gif وهنا تقديم الفلفل والورق عنب http://www.5h5h.com/upfiles/7yh40774.gif >>رجعنا للدجاج بعد مااتسلق حطيتوا في صينيه ضيفت ملح وفلفل اسود وطماطم وقليل زيت وحمرتوا في الفرن http://www.5h5h.com/upfiles/2D240683.gif <<<باقي اكله لاحد يرد اووك:27: |
نكمل الاكله 2
ملوخيه بالدجاج <<اكيد كتير عارفين الطريقه ماشاء الله ستات بيوت شطار بس للا حابب يتعلم <<اكسب اجر ان شاء الله طبعا الملوخيه تتقطف وتتغسل وتنشف شويه وبعدين تتخرط بي المخرطه او بي ماكينة :25: دي صورة للملوخيه بعد الخرط http://www.5h5h.com/upfiles/P7z41911.gif نسلق الدجاج وبعد ماينضج نصفي المرقه ونضيف الملوخيه المخروطه للمرقه http://www.5h5h.com/upfiles/E9u41911.gif هنا بي نضيف الملوخيه للمرقه http://www.5h5h.com/upfiles/ZmM41911.gif بعد كده نحمر البصل والثوم مع قليل زيت http://www.5h5h.com/upfiles/8xe41911.gif ونضيفهم للملوخيه مع اضافه بهارات (( ملح - فلف وكمون وقليل كزبره ناشقه )) http://www.5h5h.com/upfiles/BzD41911.gif نخليهم يغلو شويات بس ونقدمهم :23: http://www.5h5h.com/upfiles/AJi41911.gif احنا لازم معها اكله اسمها مختوم http://www.5h5h.com/upfiles/bTQ41911.gif ورز ابيض http://www.5h5h.com/upfiles/Ek541911.gif وبالهنااااء والشفاء |
ما شاء الله عليكي
بجد ما شاء الله الله يحفظك نياله صاحب النصيب بس اجي مكة لازم تعمليلي من اكلاتك واجي عندك ههههههههههههههههه تسلم ايديكي يارب |
ماشاء الله تبارك الله ..
يم يم شكل الطبخه جونان .. لاحظت الزيوت كثيره خاصه في المختوم .. ربنا يبارك لك ..ست بيت :22: هذا بالنسبه للأكل أما التصاميم فصراحه إبداع خاصه هذي http://www.5h5h.com/upfiles/c7240683.gif |
اقتباس:
ان شاء الله الله يسلمك ياااااااارب تسلمى على مرورك اقتباس:
;) تسلمى قضيت الاجازة اتعلم في الفوتوشوب مشغله البرنامج والا والا بدي اتعلم غصبن عنو اسعدنى مرورك |
ماشاء الله تبارك الله
كيف عرفتي اني من عشاق الاكل المصري يالله بسرعه ارسلي لي شويه من كل حاجه انا في الرياااااض الله لا يضرك يا قلبي ويرزقك بالزوج الصالح |
تسلم دياتك بنوته ~ ماشاءالله بجد طباخه لبى قلبك ~ ، |
يا سلام إيه الحلاوة دي يا بت
أنا مش مسدقة عنيه ما شاء الله عليك شطورة بكل شي بالفوتوشوب و بالطبخ الله يسلم دياتك و يعطيك ألف عافية |
ماشاء الله يابنت مكة الاكل رووووووووعه وكمان الصورة تسلم ايدك بس غريبه ان حطيتى بصل على الملوخيه احنا نسويها ثوم وكزبره فقط بس اى شئ من ايدك اكيد حو
|
ايه ده يابنت مكه!!!!!!!!!!!!1
ياااااي ماشااااءالله عليك طبااااخه باااارعه اشتهيت ورق العنب أبسويه ان شاء الله بس يتعبني اللف يكسر ظهري:( بس ماعليه لازم أصلحه تسلم أناملك حبيبتي |
الساعة الآن 02:55 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©