منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   المواضيع المنقولة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=33)
-   -   اختراعى مكرونة بالفرخ.....! (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=216220)

سلمى012 10-11-2010 04:19 AM

اختراعى مكرونة بالفرخ.....!
 
السلام عليكم
يا بنات انا النهارة عملت مكرونة اختراعى هى شبه النجرسكو اوى بس مكنتش اصده خالص طعمة كان يجنن هقولك المقادير ...نصف كيلو فراخ بانية او مخليه مقطعة قطع صغيرة كيلو مكرونة اسباكتى حوالى كيس صلصة فصين ثوم حوالى نصف كوب جبن رومى مبشورة او قطع صغيرة جدا و 1 فلفل اخضر قطع صغيرة ملح وفلفل وزيت و قليل من الماء


مقادير البشامل

ملعقة كبيرة سمنة و نصف كوب دقيق و لبن 2 كوب ونصف او حسب الاحتياج او شوربة


الطريقة


تسلق المكرونة(ناتى بحله بيه ماء و قليل من الخل والزيت والملح ثم نضعه على النار حتى تغلى بعد ناتى بالمكرونة حتى يتم السليق ثم ناتى بمصفة ونصفى المكرونة وتشطف بالماء)
ناتى بتاصة عميقة بيه الزيت ثم الفرخ ثم نقلب جيدا ثم الثوم ونقلب جيدا ثم الصلصة ونقلب ثم الفلفل الخضر ونقلب والملح والفلفل الاسود وبعد نضع قليل من الماء و ثم ناتى بيصنية ونخلط بيه المكرونة والفرخ وبعده ناتى بالبشامل وطريقة عملة (معلقة السمن ثم الدقيق حتى يعطى اللون الذهبى وبعد كده اللبن او الشوربة المتوافر وملح وفلفل ونقلب جيدا عشان مش يكلكع )وبعد ناتى بالجبنة الرومى المبشورة او القطعة نضعة على وجة المكرونة وتوضع فى الفرن لمدة10 دقائق من تحت وحوالى 10 من فوق
والله لو جربتة هتعجبكم عجبت حماتى موووووت وبالهنا والشفا

ربى لا تذرنى فردا وانت خير الوارثين

صدى الآهااات 10-11-2010 07:24 AM

يعطيك العافيه ع الاكله الحلوه

indienne 23-11-2010 12:22 PM

ينقل الموضوع لمقص الرقيب لمخالفته طبقا لهذا القرار

قرار إداري بخصوص مواضيع مطبخ الأسرة


الساعة الآن 09:59 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©