منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   عزومة رمضانية(3)(بدون صور ) (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=66345)

princees 28-10-2005 12:40 AM

عزومة رمضانية(3)(بدون صور )
 



المقادير

أ .السمك:

- جزل سمك.

ب. التتبيل

http://www.boswtol.com/shababeek/ima...h/kamar_12.jpg
- ملح.
- فلفل.
- زبيب.
- بندق متقطع أنصاف.
- 2 بصلة مبشورة.
- 1 معلقة كبيرة كاري.
- 1 معلقة كبيرة كركم.
- رز.

ج. للتحمير:

- زيت.
- دقيق
.

الطريقة

- تبلي جزل السمك واغمسيها في الدقيق وبعدين حمريها في الزيت. وبعد ما تبرد فصصيها لقطع صغيرة.
http://www.boswtol.com/shababeek/ima...h/kamar_11.jpg
- حمري الزبيب في الزيت وانشليه وبعدين حمري البندق وانشليه برضه وفي الآخر حمري البصل المبشور لغاية لونه ما يبقى بني فاتح وبعدين انشليه ونعميه في الهون. (كله في نفس الزيت). وحطي الكاري والكركم في الزيت الباقي وقلبيهم شوية وبعدين زودي مية تكفي عمل الرز.

بعد ما يغلي الخليط ضيفي البصل الناعم وحطي الملح والفلفل. وحطي بقى نصف كمية الرز وبعدين اسقطي السمك المحمر وبعدين باقي الرز والمكسرات وهدي النار خالص للرز علشان يستوي،

[line]

السحور


شكشوكة




المقادير

6 بيضات (على حسب عدد أفراد الأسرة).
1 بصلة كبيرة مبشورة.
1 فلفل أخضر مقطعة لقطع صغيرة.
2 معلقة كبيرة سمن.
2 ثمرة طماطم مفرومة أو 1 كوب عصير طماطم.
ملح – فلفل.

(اختياري: إضافة لحم مفروم + معلقة كبيرة شبت أو بقدونس مقطع لقطع صغيرة)


الطريقة

تشوحي البصلة في السمن لغاية ما لونها يصفر. حطي اللحمة والشبت والبقدونس وقلبي الخليط مع بعض. بعد كده حطي الفلفل الأخضر وقلبيه عدة دقائق ثم حطي الطماطم واتركيه على النار لغاية ما يتسبك.

أحضري البيض وأخفقيه وتبليه بالملح والفلفل وضيفي عليه الخليط السابق وقلبيه بسرعة على نار هادية لغاية ما يستوي. ثم قدميه ساخنا مع بطاطس محمرة.




[line]




المقادير

2 كوب فول مدمس.
2/1 كوب طحينة.
1 فص ثوم مفروم.
2 معلقة كبيرة عصير ليمون.
1 معلقة صغيرة خل.
ملح - فلفل - كمون.
2 ثمرة طماطم مقطعة قطع صغيرة.
1 ثمرة فلفل أخضر مقطعة قطع صغيرة.
3 ملاعق كبيرة بقدونس مفروم.
زيت زيتون أو ذرة زي ما تحبي.



الطريقة

توضع الطحينة في إناء عميق. يضاف إليها عصير الليمون والخل ويخفق المقدار جيداً مع إضافة قليل من الماء الدافئ حتى تبيض الطحينة ويخفف قوامها. ثم يضاف إليها الثوم المفرم. ثم تضاف الطحينة إلى الفول الساخن ويقلب المقدار جيداً على النار ثم تضاف الطماطم والفلفل والزيت وتضيفي 2 ملعقة بقدونس مع الفول.



وبالهنا والشفا

حلم الغد 28-10-2005 01:54 AM

بارك الله فيك على هذه الاطباق الشهيه

تحياتي

*جواهر اللؤلؤ* 28-10-2005 02:36 AM

بوركت يـــــــــــــااختاه



وسلمت يداك

احمد شوبير 28-10-2005 07:08 PM

شكرا على العزومه برنسيس


وعلى تميزك القيم

تحياتى وتقديرى

princees 29-10-2005 11:23 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة حلم الغد
بارك الله فيك على هذه الاطباق الشهيه

تحياتي

اشكرك حياتى على مشاركتك المتميزة
مع تحياتى حياتى

princees 29-10-2005 11:24 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة *جواهر اللؤلؤ*
بوركت يـــــــــــــااختاه



وسلمت يداك

تسلمى حبيبتى
اشكرك حياتى على مشاركتك المتميزة
مع تحياتى حياتى

ألب أرسلان 31-10-2005 10:01 PM

بارك الله فيكِ اختي الكريمة ع هذه الوجبات ،،

وجزاكِ الله كل خير ،،

وتقبلي فائق احترااامي...

princees 01-11-2005 11:22 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة احمد شوبير
شكرا على العزومه برنسيس


وعلى تميزك القيم

تحياتى وتقديرى

اشكرك اخى الفاضل مشاركتك المتميزة
مع تحياتى

princees 01-11-2005 11:25 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة admini
بارك الله فيكِ اختي الكريمة ع هذه الوجبات ،،

وجزاكِ الله كل خير ،،

وتقبلي فائق احترااامي...

جزانا الله واياك
اشكرك اخى الفاضل على مشاركتك المتميزة
مع تحياتى

ملاااك 06-11-2005 01:02 AM

شكرا لك
الله يعطيك العافية


الساعة الآن 08:30 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©