منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   طرقة عمل الخرشوف (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=78933)

مستكة_مستكة 05-03-2006 04:13 PM

طرقة عمل الخرشوف
 
بسم الله الرحمن الرحيم

اعتقد ان الخرشوف هو الارض الشوكي

المقادير

سلق الخرشوف
6 حبات الخرشوف او حسب عدد الاسرة + عصير ليمونة + ماء للسلق

الصلصة
1/2 كيلو لحم مفروم نيء+ بصلة كبيرة + عدد 4 طماطم بدون قشر +1م/ك صلصة طماطم +عدد 1 مكعب مرقة + 1م/ك بهارات ( حسب الرغبة ) + 1/2 م/ص جنزبيل( حسب الرغبة )

الباشمل
3م/ك دقيق + كيلو لبن حليب ( او حسب الحاجة ) + بيضة + ملح + فلفل ابيض + رشة جوزة الطيب + جبن مودزريلا

الطريقة

اولا" نحضر الخرشوف و نشيل اوراقه ثم ننظفه من الداخل بالملعقة و ينظف من الخارج بالسكينة تم يوضع في ماء بارد معصور عليه ليمونة و يوضع علي النار للسلق 1/2 سليق ( لا يكون تام النضج )
ينشل من الماء و يصفي اما نستعمله علي طول او يحفظ في طبق في الفريز لحين الاستعمال
يرص في صنيه مدهونة زيت

الصلصة

طريقتي قليلة الدسم

نحضر حلة نضع فيها البصلة مقطعة مكعبات صغيرة و نضع عليها اللحم المفروم و يترك علي نار هادئة حتي تنزل مياهه و يشوح في الدهن اللي بينزل منه ثم نضيف له مكعب المرقة( انا بكتفي بالملح الموجود لاني لا احب الاكثار في الملح ) و عصير الطماطم و يترك حتي يتسبك في الاخر نضيف صلصة الطماطم و البهارات

نحشي الخرشوف باللحم المفروم


الباشمل

طريقتي قليلة الدسم

نحضر طبق غويط نضع فيه مقدار الدقيق و البيضة ( بعض الطرق توضع البيضة في الخر لكني افضل ان تنضج ) و 1/2 كيلو لبن و يقلب بالمضرب السلك و يصفي
يوضع علي النار و يقلب لحين الحصول علي قوام متماسك يخفف باللبن لحين الحصول علي القوام المطلوب ثم يترك ليغلي ( لا يكون علي نار عاليه) و نطفي عليه و يضاف اليه الملح و الفلفل الابيض و رشة جوزة الطيب
و يوضع علي الخرشوف و يرش عليه الجبن المودزريلا
(يوضع القليل من اللحم المفروم حوليه و من الباشمل ايضا )

يدخل الفرن حتي يحمر الوجه

و بالهناء و الشفاء

رقة 05-03-2006 04:17 PM

عزيزتى مستكة_مستكة

جزاك الله خير الجزاء

فى انتظار المزيد

اكلة رائعة..تسلم ايدك

لك ارق التحيات

رقة

مستكة_مستكة 05-03-2006 05:40 PM

معلومة ناقصة
 
بسم الله الرحمن الرحيم

معلومة ناقصة

بعد وضع الخرشوف و اللحم في الصنية نضع عليه 1/2 كوب عصير طماطم و يوضع علي البوتجاز 10ق تقريبا يغلي ثم يضاف عليها الباشميل و الجبن و يدخل الفرن

ناسف للخطأ

mona777 06-03-2006 12:44 PM

الف شكر

احمد شوبير 06-03-2006 06:30 PM

اكلة رائعة..تسلم ايدك

لك ارق التحيات

تحياتى وتقديرى

مستكة_مستكة 07-03-2006 01:01 AM

بسم الله الرحمن الرحيم

الي( المشرفة العزيزة) رقـــة مشكور علي الاهتمام و التفاعل


الي الاخت mona777 ( قلب المنتدى النابض ) شكرا علي الاهتمام و المتابعة


الي الاخ الكريم احمد شوبير ( من كبار شخصيات المنتدى ) شكرا علي الاهتمام و المتابعة


الساعة الآن 02:06 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©