![]() |
طرقة عمل الخرشوف
بسم الله الرحمن الرحيم اعتقد ان الخرشوف هو الارض الشوكي المقادير سلق الخرشوف 6 حبات الخرشوف او حسب عدد الاسرة + عصير ليمونة + ماء للسلق الصلصة 1/2 كيلو لحم مفروم نيء+ بصلة كبيرة + عدد 4 طماطم بدون قشر +1م/ك صلصة طماطم +عدد 1 مكعب مرقة + 1م/ك بهارات ( حسب الرغبة ) + 1/2 م/ص جنزبيل( حسب الرغبة ) الباشمل 3م/ك دقيق + كيلو لبن حليب ( او حسب الحاجة ) + بيضة + ملح + فلفل ابيض + رشة جوزة الطيب + جبن مودزريلا الطريقة اولا" نحضر الخرشوف و نشيل اوراقه ثم ننظفه من الداخل بالملعقة و ينظف من الخارج بالسكينة تم يوضع في ماء بارد معصور عليه ليمونة و يوضع علي النار للسلق 1/2 سليق ( لا يكون تام النضج ) ينشل من الماء و يصفي اما نستعمله علي طول او يحفظ في طبق في الفريز لحين الاستعمال يرص في صنيه مدهونة زيت الصلصة طريقتي قليلة الدسم نحضر حلة نضع فيها البصلة مقطعة مكعبات صغيرة و نضع عليها اللحم المفروم و يترك علي نار هادئة حتي تنزل مياهه و يشوح في الدهن اللي بينزل منه ثم نضيف له مكعب المرقة( انا بكتفي بالملح الموجود لاني لا احب الاكثار في الملح ) و عصير الطماطم و يترك حتي يتسبك في الاخر نضيف صلصة الطماطم و البهارات نحشي الخرشوف باللحم المفروم الباشمل طريقتي قليلة الدسم نحضر طبق غويط نضع فيه مقدار الدقيق و البيضة ( بعض الطرق توضع البيضة في الخر لكني افضل ان تنضج ) و 1/2 كيلو لبن و يقلب بالمضرب السلك و يصفي يوضع علي النار و يقلب لحين الحصول علي قوام متماسك يخفف باللبن لحين الحصول علي القوام المطلوب ثم يترك ليغلي ( لا يكون علي نار عاليه) و نطفي عليه و يضاف اليه الملح و الفلفل الابيض و رشة جوزة الطيب و يوضع علي الخرشوف و يرش عليه الجبن المودزريلا (يوضع القليل من اللحم المفروم حوليه و من الباشمل ايضا ) يدخل الفرن حتي يحمر الوجه و بالهناء و الشفاء |
عزيزتى مستكة_مستكة
جزاك الله خير الجزاء فى انتظار المزيد اكلة رائعة..تسلم ايدك لك ارق التحيات رقة |
معلومة ناقصة
بسم الله الرحمن الرحيم معلومة ناقصة بعد وضع الخرشوف و اللحم في الصنية نضع عليه 1/2 كوب عصير طماطم و يوضع علي البوتجاز 10ق تقريبا يغلي ثم يضاف عليها الباشميل و الجبن و يدخل الفرن ناسف للخطأ |
الف شكر
|
اكلة رائعة..تسلم ايدك
لك ارق التحيات تحياتى وتقديرى |
بسم الله الرحمن الرحيم
الي( المشرفة العزيزة) رقـــة مشكور علي الاهتمام و التفاعل الي الاخت mona777 ( قلب المنتدى النابض ) شكرا علي الاهتمام و المتابعة الي الاخ الكريم احمد شوبير ( من كبار شخصيات المنتدى ) شكرا علي الاهتمام و المتابعة |
الساعة الآن 02:06 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©