منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   مشكلتى مع اللحمة :::::هل من حل (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=86348)

روان على 08-05-2006 02:49 AM

مشكلتى مع اللحمة :::::هل من حل
 
ارجوا الرد من البنات الشاطرات انا مشكلتى انى دايما لما أشترى اللحمة بتكون كويسه اوى وما فيها اية رائحة وبعدين باقسمها وجبات او بأخلى الجزار يقسمها وادخلها الفريزر واليوم اللى حاطبخها فيه اطلعها من بالليل وأحطها فى الثلاجة من تحت والصباح أطبخها لكن لما اطبخها أحس فيها طعم غريب ماهو لذيذ بالمرة ومش عارفه اعمل ايه بالرغم أنى غيرت المكان اللى بأشترى منه أكتر من مرة لكن بلا جدوى كنا دايما بنجيبها من مصر عادى لكن هنا فى السعودية مش عارفة بالرغم انى فى ناس كتير بتجيب لحمة كويسة ياترى المشكلة فيا انا ولا ايه ياريت تفيدونى مع العلم انى لا أغسلها بعد ماأشتريها ألا وقت الطبخ فقط وأحطلها حب الهيل والبهارات وكل شئ عايزة مساعدتكم وخبرتكم



:27:


وجزاكم الله كل خير

ام ليـان 08-05-2006 12:11 PM

السلام عليكم
بالاول حبيبتي لازم تكون نوعيتها جيده ..
بعدين اذا كانت اللحمه مجمده غالبا ماتتغير نكهتها يعني مو مثل الطازجه ..
قبل ماتطبخينها غسليها زين واذا حبيتي ممكن تدعكينها بشويه دقيق بعدين تغسلينها مره ثانيه ..
وتحطينها في قدر على النار وتقلينها شووي وممكن تضيفين لها بعد كذا شويه مويه وخليها تغلي شوي ..
بهالوقت بتلاحظين انه بتطلع رغوه كثيره خليها شوي .. بعدين شيليها من على النار واغسليها مره ثانيه ..
بعد كذا تقدرين طبخينها عادي ..
بانك مثلا تقلين شويه بصل في زيت خفيف وتحطين عليه مطيبات مثل القرفه وورق الغار وشويه بهارات ..
وتقدرين تسوين هالطريقه حتى مع اللحم المفروم ..
لانه من جد تشيل النكهه او مثل مانسميها الزفر من على اللحم ..
ان شاء الله اكون افدتك حبيبتي ..

مستكة_مستكة 08-05-2006 01:47 PM

بسم الله الرحمن الرحيم

اختي الكريمة

بالنسبة اللحمة ...... ماما بتشتريها من الجزار طازجة و اول ما توصل البيت بالنسبة للحمة القطع بشطفها و اصفيها و اكيسها و المفروم بشطفه في مصفي ضيقة جدا و بقسمها في اكياس ايضا واضعها في الديب فريزر ...

و عند استعمالها بالنسبة للحم للقطع ... اضعها مجمدة في ماء مغلي به بصل مكعبات و حبهان و ورق لوا ( ورق غار )
و قرنقل و حبات قليلة من الفلفل الاسود كله صحيح( التوابل ) حتي لا تغمق الشوربة و الملح بعد تمام النضج

بالنسبة للمفروم ... بستعمله مجمد ايضا

بالنسبة للحم الصنية او الاسكالوب بفكها تحت الماء مباشرة ..و بتبلها علي طول ... و بعدها احفظها في الثلاجة

انا دائما لي معتقد ان ترك اللحوم او الفراخ حتي تفك من التجمد باي طريقة حتي لو في الثلاجة بيعرضها لنشاط البيكتريا ...

فبحاول اتبع الوسيلة الاقرب للصح .... و هي وضعها من الحالة المجمدة الي الحالة الذائبة فجأة
و لا اتركها ابدا في الثلاجة الا و هي متبله

ممكن وضع جزر حلقات مع اللحم اذا كان مسلوق او مفروم او صنية .. بيديها طعم الذ ثم ينشل منها عند التقديم

و يا رب اكون افدتك

ما يهزك 08-05-2006 01:58 PM

اختي الكريمه كل ما ذكروه الاخوات صحيح وانا في نضري ا>ا تغير طعمهااا ربمااامن التثليج او الثلاجه نفسها بيها رائحه وباالتالي تكون الرائحه متمسكه به مع العلم فئن التثليج يفقد الحمه من فائدتهاااااا


سلاااام

rima 08-05-2006 02:51 PM

ما شاء الله عليكم
حبيبتي روان ام ليان ومستكة ما قصرو الله يجزيهم الخير كلامهم صحيح 100% جربيه وان شاء الله بتظبط معك

تحياتي

بنت الثويني 08-05-2006 03:01 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ام ليـان
السلام عليكم
بالاول حبيبتي لازم تكون نوعيتها جيده ..
بعدين اذا كانت اللحمه مجمده غالبا ماتتغير نكهتها يعني مو مثل الطازجه ..
قبل ماتطبخينها غسليها زين واذا حبيتي ممكن تدعكينها بشويه دقيق بعدين تغسلينها مره ثانيه ..
وتحطينها في قدر على النار وتقلينها شووي وممكن تضيفين لها بعد كذا شويه مويه وخليها تغلي شوي ..
بهالوقت بتلاحظين انه بتطلع رغوه كثيره خليها شوي .. بعدين شيليها من على النار واغسليها مره ثانيه ..
بعد كذا تقدرين طبخينها عادي ..
بانك مثلا تقلين شويه بصل في زيت خفيف وتحطين عليه مطيبات مثل القرفه وورق الغار وشويه بهارات ..
وتقدرين تسوين هالطريقه حتى مع اللحم المفروم ..
لانه من جد تشيل النكهه او مثل مانسميها الزفر من على اللحم ..
ان شاء الله اكون افدتك حبيبتي ..

جزاكي الله كل خير

روان على 09-05-2006 04:43 PM

مشكورررررررررين حبايبى على الرد بس أـنا فعلا بأعمل كدة لكن برده ما بتظبط ماأدرى بس يمكن فعلا من الفريزر حأحاول مرة تانية بطريقتكم وأقلكم النتيجة ومرة تانيه الف شكر حبيباتى

اميh 14-05-2006 08:07 AM

حاولي تحطين بن مطحون او قطعة فحمة في الفريزر والبراد

وبقولك على حاجة انا مجربتها

فجاة طلعت ريحة اللحم مزفرة حتى كرهت البيت لما اطبخ فيه لحمة وطلع اللحمة مافيها شيء لكن تحليل حملي هو السبب

اعتقد فهمتيها؟؟؟!!!!!!!


الساعة الآن 09:38 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©