![]() |
ملف الريجيم
:18: ايه رأيكم نعمل ملف خاص بأكلات الريجيم يعنى اللى عنده أكلة نقدر نأكلها فى وقت الريجيم يكتبها بالطريقة يعنى مثلا شوربة حرق الدهون أوالمكونات البديلة لما يتنافى مع الريجيم وطريق جديدة وسهلة وتشجع على الريجيم لان بصراحة أحيانا الواحد بيمل ما بعرف ايه ممكن يسويه جديد فى نوعية الاكل وقت الريجيم
فى انتظاركم سلااااااااااااااام |
موضوع حلو عزيزتي روان
وانا رح ابدا معك نبدا بتاكوس الدجاج: الساندويتش الواحد به : كالوري : 283 كلسترول : 51 ج صوديوم : 729 م ج كربوهيدرات : 25 ج بروتين : 20 ج المقادير : كوب بصل مقطع فص ثوم مهروس 2 كوب صدور دجاج مقطعة و مطبوخة نصف كوب صلصة طماطم 1 فلفل اخضر حار مقطع صغير خس مقطع حبة طماطم متوسطة مقطعة و مفرغة من البذور نصف كوب جبنة شيدر نصف دسم مبشورة ملح – فلفل رقائق التاكوس او خبز اسمر الطريقة : في مقلاة متوسطة نضع ملعقة طعام زيت ثم البصل و الثوم و نقلب الى ان ينعموا ثم نقلب معهم الدجاج و صلصة الطماطم و الفلفل الحار و الملح و الفلفل و نتركهم على نار متوسطة الى ان ينضجوا نحضر الخبز و نضع الدجاج مع الطماطم و الخس و الجبنة و يقدم حارا http://hawaaworld.com/vb/files/15891/2017-Large.jpg شوربة الجبن الشيدر مع الخضروات الطبق الواحد به: كالوري : 296 دهون : 10 كلسترول : 76 صوديوم : 799 كربوهيدرات : 20 بروتين :29 المقادير: كوب و ربع ماء ملعقة صغيرة مكعب ماجي كوب جزر مقطع كوب بازلاء ربع كوب بصل اخضر مقطع ثمن ملعقة صغيرة فلفل كوب حليب بدون دسم 2 ملعقة طعام نشا كوب جبنة شيدر نصف دسم الطريقة : في قدر متوسط نخلط الماءوالمكعب و الجزر و البازلاء و البصل الاخضر والفلفل ونتركه الى ان يغلي ثم نقلب معه الحليب و النشا و نقلب الى ان يسمك و يغلي نطهو دقيقتين ثم نضيف الجبنة ونقلب الى ان تذوب الجبنة الكمية تكفي 4 اطباق http://hawaaworld.com/vb/files/15891/2074-Large.jpg السلطة اليونانية الطبق الواحد به : كالوري : 143 دهون : 12 كلسترول : 12 صوديوم : 273 كربوهيدرات : 2 بروتين : 4 المقادير: 3 حبات طماطم متوسطة مقطعة سميك 1 خيار متوسط مقطع شرائح رفيعة بصلة حمراء صغيرة 8-10 حبات زيتون اسود نصف كوب جبنة فيتا صوص : 2 ملعقة طعام زيت زيتون 2 ملعقة طعام عصير ليمون نصف ملعقة صغيرة اوريجانو مجفف ثمن ملعقة صغيرة ملح فلفل تخلط المقادير جيدا وتصب على السلطة... الطريقة : في وعاء متوسط نخلط الخضروات و الجبنة و الزيتون والصوص و نقلب ثم يقدم http://hawaaworld.com/vb/files/15891/1901-Large.jpg وهيدي كلها اطباق حمية وصحية ان شاء الله يعجبوكي |
بسم الله الرحمن الرحيم انا اتفق معك اختي الكريمة علي وضع وصفات للرجيم .. اعتقد ان اغلبنا في حاجة اليه تعتمد طريقة هذا الرجيم علي شوربة أساسية لحرق الشحوم المقادير الخاصة لعمل الشوربة: عدد 6 من البصل الأخضر (يمكن استبداله بالبصل العادي) عدد 2 فلفل اخضر علبة أو علبتين من معجون الطماطم حزمة كرافس (من أنواع الخضروات) حبة ملفوف كبيرة الحجم كيس من أكياس شوربة البصل الجاهزة ملح وفلفل اسود والبهارات حسب الرغبة طريقة تحضير الشوربة: تقطع الخضروات ويتم وضعها في قدر مناسب علي النار بعد أن يضاف إليها الماء حتى يغطيها. ثم يضاف كيس الشوربة والبهارات. تغلي الشوربة لمدة 10 دقائق علي نار عالية ثم تخفض إلي نار منخفضة حتى تصبح الخضروات طرية. يمكن أكل الشوربة في أي وقت تشعر فيها بالجوع. هذه الشوربة لا تضيف سعرات حرارية. يجب أكل أشياء أخري مع الشوربة و ان شاء الله اعرض بعض الاكلات الخاصة بالرجيم |
ريما بجد مش عارفه أقولك ايه وصفات سهله جدددددددددددددا والاجمل انك قلتى عدد السعرات للطبقالكالورى
مشكوره |
حبيبتى مستكه الله يعطيك العافيه وتسلم ايدك عالوصفه كنت محتاجاه كتيييييييير
|
وينكم يا بنات يالا فرجونا وصفاتكم الحلوة وانا رح زيد وصفات ان شاء الله يعجبوكم
الطماطم المشوية المتبلة المقادير : 4 حبات طماطم متوسطة 3 ملاعق طعام زبادي بدون دسم ملعقة طعام ريحان مجفف ملعقة طعام بقسماط ملعقة طعام جبنة شيدر او بارميزان اوراق نعناع للتزيين الطريقة : نقطع الطماطم نصفين و نفرغها من البذور ثم نضع معها الزبادي ونرش الريحان و البقسماط و الجبنة ونضعها على ورق قصدير ثم نضعها على الشواية ونتركها من10-12 دقيقة الى ان تنضج و تقدم فورا كالوري : 55 دهون : 3 كلسترول : 6 صوديوم : 67 كربوهيدرات : 7 بروتين : 2 http://hawaaworld.com/vb/files/15891/1942-Large.jpg طبق الحمص اللذيذ المقادير : علبة حمص ربع كوب طحينة ملعقة طعام عصير ليمون 4-2 فصوص ثوم ربع ملعقة صغيرة ملح ربع ملعقة صغيرة بابريكا (اختياري) 4-5 قطع خبز محمص او جزر او كرفس مقطع اصابع الطريقة : نخلط الحمص و الطحينة والليمون و الثوم والملح و الفلفل جيدا في الخلاط الى ان يصبح ناعما و يقدم مع الخبز او اصابع الجزر او الكرفس الطبق الواحد به: كالوري :114 دهون :6 كلسترول :0 صوديوم :71 كربوهيدرات : 12 بروتين : 4 http://hawaaworld.com/vb/files/15891/1975-Large.jpg شرائح ليمون مقطع رفيع للتزيين الطريقة : في وعاء صغير نخلط المايونيز و البصل الاخضر و عصير الليمون و التارجون ونغطية ونضعه في الثلاجة ليبرد نضع السلمون على ورق فويل او قصدير مدهون زيت ثم نضع السلمون بحيث يكون الجلد اسفل ثم نخلط التارجون مع الزبدة وندهن به السلمون ثم نضع القصدير على الفحم او الشواية من 6-10 الى ان ينضج و يقدم مع الصوص و يزين بشرائح الليمون الطبق الواحد به : كالوري : 188 دهون : 13 كلسترول : 26 صوديوم : 143 كربو هيدرات : 1 بروتين : 16 http://hawaaworld.com/vb/files/15891/1919-Large.jpg طبق الفواكه مع النعناع المقادير : علبة زبادي بدون دسم 3 ملاعق طعام عسل 3 حبات مشمش او خوخ او تفاح 2 ملعقة طعام نعناع مقطع رفيع كوب فروالة مقطعة الطريقة : في وعاء صغير نخلط العسل و الزبادي واوراق النعناع ثم نغطيها ونضعها في الثلاجة الى وقت التقديم نخلط الفواكه مع بعض و نضعها في اطباق التقديم مع الصوص وتقدم كالوري : 144 دهون : 1 كلسترول : 1 صوديوم : 56 كربو هيدرات : 3 بروتين : 5 http://hawaaworld.com/vb/files/15891/1881-Large.jpg منقول من اطباق (ام-دانة_الدندونة_الامورة ) ان شاء الله يعجبوكم بس بدنا تفاعل يا بنات يالا فرجونا همتكم |
تسلم ايدك ياريما مش عارفه ليه مافى مشاركات بالرغم انه موضوع بيشغل ناس كتير المهم انا جربت تاكوس الدجاج والسلطه اليونانيه راااااااااااائع جميل جدا وكمان تغيير فى نوعية الاكل
مشكورررررره |
تسلم ايدك ياريما
ما خليتيلنا دور |
بسم الله الرحمن الرحيم بصي يا ستي بما اني عاملة رجيم دلوقتي و بعاني جدا في الاكل فأخترعت حاجات 1 بالنسبة للفراخ و اللحمة .. بسلقهم طبعا ( مضاف الليهم بصل و ورق لورا و حبهان و قرنفل و عيدان قرفة و فلفل اسود صحيح و جزر حقات و مممكن عيدان بقدونس ) ... و بحط عليم خلطة 1 م/ك صلصة طماطم + 1 م/ص مستردة + 1 م/ك دبس الرومان + رشة ملح + رشة فلفل اسود + رشة زعتر و بقلبهم كويس و بدهن بيهم اللحم او الفراخ( بالفرشة ) و بحطهم في صنية في الفرن و اشغل الجريل و عند الاحمر اقلبهم و بحط عليهم بقدونس عن التقديم 2 بالنسبة للخضار كله ...... لو مسلوق ... بسلقه في شوربة اللحم او الفراخ بشرط تكون مبردة و متشال منها الدسم كله و بحط مكعب ماجي خضار ... لاني بيهمني الطعم ( و بصراحة ده اللي بيخلني بتلكك في الرجيم ) لو مطبوخ ... بحط البصل مع الخضار و اسبهم يدبلوا علي نار هادئه و كل شوية ازود ميه بس كل مرة تقريبا 1م/ك لحد ما احس ان الخضار داخل في النضج بضرب طماطم مش كتير ( منزوعة الجلد ) و بحط مكعب مرقة خضار حتي يتسبك 3 بالنسبة للحم المفرومة بحط البصل علي اللحم و شوح من غير اي دهون عندما تنزل ميتها و تشربها بزود مياه و بحط مكعبات مقطعة كبير جزر و بشلها بعد نضج اللحم و بحط ورق لورا و بحط مرقة خضار 4 بالنسبة لاي صلصلة بحمر البصل بالمياه .... يشوح البصل اول ما تجف مياهه ازود مياه بس بسيطة و هكذا حتي يذبل و بعدين احط الطماطم مضوربة في الخلاط بدون بذور و بحط مكعب مرقة خضار و اي توابل ... بجد مش هتشعري بالفرق دي تقريبا الاساسيات في نظام الطهي بالنسبة للاكل .... مكرونة باللحمة المفرومة و الخضار - تسلق المكرونة بدون زيت - اللحم المفرومة بالطريقة السابقة و بحط عليها الخضار ني حسب نوعه ( اللي باخد سواء زيادة في الاول و هكذا ...) - و بحط الطماطم بعد قرب نضج الخضار ( و مش بحب في الرجيم زيادة الطاطم كمان مع الحر ) -و بحط الكرونةحسب مقدار الرجيم تقريبا 4 ملاعق و بحط كمية الخضار كبيرة عشات اشبع يتبع .... |
بسم الله الرحمن الرحيم بالنسبة للكبسة باللحم المقادير 8 قطع لحم + 2 بصلة كبيرة جوانج + 1ملعقة زيت ذرة + حبهان + قرنفل + لومي + ورق لورا + 1 مكعب مرقة لحم من ماجي + عود قرفة + رشة كركم + نصف ملعقة ص بهارت كبسة ( و ممكن تستغني عنها )+ 1 حبه طماطم + 1 م صلصة طماطم + رشة شطة + رشة فلفل اسود + 2 ك ارز بسمتي تقريبا او حسب الرغبة الطريقة نحضر حلة نضع فيعا ملعقة الزيت و البصل الجوانح يدبل فقط و نضع قطع اللحم و تشوح حتي تنزل مياهها نضع التوابل ( كله صحيح حبهان و لورا و قرنفل و عود القرفة ) و يشوح ثم نضع ماء و تترك حتي النضج تماما مع زيادة الماء لضمان تمام النضج ممكن نحتاج وضع ملعقة خل ابيض اثناء نضج اللحم بيديها مزازة لو معندكيش لومي نضع حبة اللومي قرب نضج اللحم و مكعب مرقة اللحم - اثناء ذلك بيكون الارز مغسول و منقوع حوالي 40 ق - نقشر طماطم و نقطعها مكعبات صغيرة جدا و نتخلص من بذورها كمان و توضع علي اللحم بعد تمام النضج و نضع الصلصة و الكركم و الفلفل الاسود و الشطة - و تترك حوالي 5 ق حتي تتسبك - ثم نضع الازر المصفي و ممكن نزود المياه حسب حاجة الازر و يترك ليغلي ... ثم نوطي عليه تماما حتي النضج و بالهنا و الشفا يتبع ..... |
الساعة الآن 11:41 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©