![]() |
اطباقنا اليومية
:17: يابنات اية رايكم نعمل الملف دا عن اطباق كل بنت من البنات فى اليوم يعنى كل واحدة تكتب وصفة الطبق اللى عملتة اليوم والكل يستفاد وكمان نكون عرفنا وصفة مضمونة وانا حابدا بالطبق اللى عملتة اليوم
|
انا عملت اليوم لازانيامش قادرة اقولكم قد اية كانت لذييذة
بصراحة انا اخذت الفكرة من الاخت العزيزة ريما واضفت ليها لمساتى شوفو يابنات المقادير والطريقة: [COLOR="DarkOrange"]لازانيا اللحم[/COLOR] _سلقت 10 شرائح من المكرونة لزانيا _وعملت الحشوة اللى كانت عبارة عن الاتى جبت علبة ماشروم مقطع عبوة صغيرة ،وشوحتة فى قليل من الزيت مع حبة بصل مقطع صغير وفصين توم ثم اضفت عليهم حبة فلفل رومى مقطع صغير وحبة طماطم مقشرة ومقطعة ايضا صغير وضعت عليهم قليل من الماء مع البهارات (كمون _فلفل اسود_ملح _كارى)القليل من كلا منهم وتركتهم شوى ليستووا ثم اضفت عليهم حوالى نصف كيلوا و اقل منذلك قليلا لحم مفروم لانى كنت عاملة صينية متوسطة كنت مشوحاة لوحدة برة قليلا تركت الجميع قليلا على نار هادئة ليستوا ثم اضفت حوالى معلقة ونص من معجون الطماطم وتركتهم حتى جف الماء وكمان ضفت عليهم حبة جبنة كيرى واللة طلعت لذيذة _بعد كدة حضرت الباشميل الطريقة المعروفة فى التحضير اضفت على البشاميل نص كوب من الكريمة المخفوقة (كريمة لبانى)بعد ما رفعتة من على النار وقلبتة معاهم _احضرت صينية ودهنتها ووضعت 3 شرائح من المكرونة تحت ،ثم وزعت الحشوة ،ثم معلقتين من البشاميل ،ثم 3 شرائح اخرى والحشوة والبشاميل ثم 4 شرائح اخيرة وباقى الحشوة وباقى البشاميل المخلوط بالكريمة ،وطبعا بين كل طبقة رشيت موزاريلا ،وايضا رشيت الجبنة الموزاريلا على الوجة _وضعت الصينية بالفرن من تحت قليلا ثم اشعلت الشواية لتاخذ اللون الحلو اللى كان سببة الكريمة وايضا الجبنة ومش حاقولكم عالنتيجة رهيببة ياريت لو كنت اقدر اصورهالكم بس لواحد جرب الطريقة دى يقولى راية يلا منتظرين اطباقكم |
عزيزتى روان موضوع جميل ياريت الكل يشارك
انا النهاردة جايبة سمك مشوى من برة وحاعمل معاة رزبلجمبرى والكارى طريقتة معروفة كمان سلطة خضراء وسلطة طحينة ومفيش حلو لاننا خارجين بعد الغداء وحانسهر برة عند ناس معارف ام بيسان:22: :22: |
مشكورة ام بيسان غلى مرورك ومشاركتك وبالعافية ان شاء الله
|
فينكم يابنات ولا احد تانى شارك اية مابتطبخوا ولا اية
عالعموم انا حأقولكم عملت اية اليوم عملت اكلة عملتها الاسبوع اللى فات وكانت لذيذة فقررت انى اعيدها وهى مشاوى دجاج ولحم اولا جبت فرخة متوسطة الحجم ومخلية وقطعتها صغير وتبلتها وطبعا مع الجوانح كمان التتبيلة حبة بصل وفصين توم كبير مفرومين ناعم ،حبة فلفل اخضر مقطع صغير اومفروم ،بشر معلقة من قشر البرتقال يخلط الجميع ثم نضيف الاتى نص كوب زبادى مع معلقة كبيرة خل او ليمون انا استخدمت الخل وربع كوب عصيربرتقال وملح وفلفل وكارى وبابريكا _يتبل قطع الدجاج فيها من الليل فى الثلاجة لليوم الثانى لما تطبخيها _فى اليوم الثانى هاتى عيدان الخشب المخصصة للشيش طاووق ،والئيها اولا بقطع من الطماطم ثم من البصل ثم والفلفل الرومى ثم قطعة من الدجاج وهكذا مع تبادل وضع القطع من البصل والفلفل الرومى والطماطم ويمكن انك تضيفى الفطر _رصى العيدان غى صينية الفرن وغطيها بالقصدير وادخليها الفرن وبعد السواء انزعى القصدير وحمرى الوجة تحت الشواية وانا وضعت فى منتصف الصينية قطعة من الفحم المشتعل من قبل وعلية قطرات منالزيت وغطية قليلا لذييذ _بالنسبة للحم _احضرى نص كيلو لحم مفروم وتبليهم ببصلة مبشورة مصفاة من الماء وملح وفلفل وبهارات لمدة نص ساعة فقط وممكن ماتتركيها خالص تسويها مباشرة _هاتى 2 عصا من الخشب بجانب بعض وقومى بتشكيل الكفتة عليهم بطول العودين وهكذا حتى تنتهى من الكمية _ضعيهم فى صينية اخرى مدهونة بقليل من الزيت دون غطاء ثم اقلبيهم على الوجة الاخر حتى يتم التسوية واعملى نفس عملية الفحم السابقة _قدمى الشيش طاووق والكفتة علة فرش من البقدونس وحلقات الليمون والبصل بالسماق ،وحلقات الطماطم _انا عملت جنبهم سلطة باذنجان وطحينة وطبعا مخلل الخيار وبالهنا |
بسم الله الرحمن الرحيم اختي الكريمة روان علي .... فكرة ظريفة لكي يستفيد الجميع بالاكلات المجربة و المضمونة انا عملت النهاردة بيتزا باللحم المفروم http://www.66n.com/pics/hosted/v049a...7nij8obglw.jpg انا باشتري العجينة من مخبز العيش ... بتكون عجينة بيتزا جاهزة مجرد ما اشتريها و اذهب المنزل بتكون خمرت :23: :23: تجهيز الصلصة في حلة بصلة مفرية و عليها الثوم مفري و تحمر حتي الاصفرار ثم اضيف عليها طماطم مضروبة في الخلاط بدون قشر .... http://www.66n.com/pics/hosted/fovps...fmsw69mg88.jpg و نضع مكعب مرقة دجاج بلدي و مكعب ثوم و مكعب توابل عربية و شوية سكر ابيض و اتركها تتسبك.... ثم اضيف عليها 1 م/ك صلصة طماطم و اضيف فلفل اسود و اوريجانو و بهارات و قرفة و تقلب و تكون جاهزة المحتويات لحم مفرم معصج + طماطم مكعبات بدون بذر + فلفل اخضر مكعبات بارد + فلفل اخضر حامي حلقات + زيتون اسود مخلي مقطع + زيتون اخضر مخلي مقطع + ماشروم مشوح في زبدة و عليه ملح و فلفل + جبنة رومي مبشورة + جبن مودزريلا+ اورجانو التجهز 1- نحضر صنيه تدهن زيت و من الجوانب 2- تفرد العجينة بالنشابة علي سطح مرشوش دقيق و تكون ( بان) http://www.66n.com/pics/hosted/n8xsh...c6p8k3xzyq.jpg و تفرد داخل الصنية http://www.66n.com/pics/hosted/wf5p6...xl66a7rqht.jpg 3- يضاف عليها الصلصة و نغطيها بدون الجوانب http://www.66n.com/pics/hosted/qvmd3...obvaaygnww.jpg 4- نضع اللحم المفروم و توزع جيدا 5- نضع الطماطم القطع ثم الفلفل الالوان ثم الزيتون الاخضر و الاسود ثم الماشروم ثم الجبنة الرومي ثم نرش كمية من الاوريجانو تغطي السطح 6- تدخل فرن ساخن في الرف الوسط و تترك حوالي 45 ق تقريبا في الفرن قبل ما تخرج من الفرن ب 10 ق نرش كمية كبيرة من الجبن المودزريلا و نرش عليها قطرات من الماء و تدخل الفرن و تقدم بالهنا و الشفا عليا :25: :25: و عليكم :15: :15: http://www.66n.com/pics/hosted/vhafr...g0wyuj3nrn.jpg طبعا انا بحبها جدا :d :d :d و بنفس الطريقة بضيف تونة بس بيكون عليها بصل شرائح معصور عليه ليمون .....او بسطرمة او خضار مشوح و ان شاء الله تعجبكم :22: :22: ارق التحيات مستكة_مستكة |
انا اليوم عملت رولات الباذنجان هي الطريقة جبتها من موقع اجنبي وترجمتها وجربتها وطلعت روعة بس ما صورتها عشان مصورة خطوة خطوة من الشيف
نحتاج الى 4 او 5 باذنجان حسب طبختك كوب كبير بقسماط زيت زيتون بصلة مفرومة صغير جبنة مبشورة ملعقة من ورق الاوريجانو مفروم صغير ملح وبهار 2 بندورة مفروم بالخلاط او بالمكينة الكهربائية بس يكون ناعم 2 بيض مسلوق مفروم قطع بالطول الطريقة قطعي الباذنجان الى شرائح متل الصورة http://www.annamariavolpi.com/involt...elanzane02.jpg ضعي القليل من الزيت في قلاة عميقة واقلي الباذنجان شوي حتى يلين شوفي شكله ولونه كيف بالصورة http://www.annamariavolpi.com/involt...elanzane03.jpg بعد الانتهاء من القلي ضعيه على ورق المطبخ حتى يتشرب الزيت http://www.annamariavolpi.com/involt...elanzane04.jpg ضعي نصف كمية البقسماط بمقلاة وحمريهم مع ملعقة زيت حتى يصبح لونه ذهبي http://www.annamariavolpi.com/_wp_ge...wpb678818d.jpg بمقلاة تانية ضعي ثلاثة ملاعق زيت واقلي فيها البصل حتى يذبل لا تخليه يحمر http://www.annamariavolpi.com/involt...elanzane05.jpg بعدما يذبل البصل ضعي البقسماط فوقه وقلبي جيدا وارفعيهم عن النار http://www.annamariavolpi.com/involt...elanzane07.jpg ثم اضيفي الجبنة والاوريجانو والبهار واخلطيهم http://www.annamariavolpi.com/involt...elanzane08.jpg اشعلي الفرن على 190 درجة واتركيه يحمى وجيبي صينية بايركس ضعي فيها ملعقة زيت ورشي عليها قليلا من البقسماط المتبقي وهذا يمنع الباذنجان من يلزق بالصينية http://www.annamariavolpi.com/involt...elanzane09.jpg ضعي الباذنجان على لوح او صحن كبير وابداي بحشيها بالحشوة اللي عملناها بصل وبقسماط ضعي بكل شريحة ملعقة صغيرة http://www.annamariavolpi.com/involt...elanzane10.jpg ضعي فوق كل وحدة قطعة بيض http://www.annamariavolpi.com/involt...elanzane11.jpg وضعي ملعقة صغيرة من خليط البندورة المفرومة ناعم http://www.annamariavolpi.com/involt...elanzane12.jpg اغلقي الباذنجان واعمليها متل الرول http://www.annamariavolpi.com/involt...elanzane13.jpg صفيها بصينية الفرن http://www.annamariavolpi.com/involt...elanzane14.jpg ضعي ما تبقى من البندورة والبقسماط واسكبي قليلا من الزيت فوق الشرائح وضعيها بالفرن حوالي 20 دقيقة http://www.annamariavolpi.com/involt...elanzane15.jpg ثم اخرجيها وقدميها ساخنة وبالهنا http://www.annamariavolpi.com/_wp_ge...wp6b71378c.jpg لا تستهونو بهالطبق تراه فعلا لذيذ وعن تجربة جربوه وما بتندمو |
صباح الخير يا حلوين
فكرتك حلوة يا روان و باتنجان ريوم كمان حلو :) انا اليوم عملت بطاطا( بطاطس) محشية باللحم المفروم و معها ارز بالخلطة طريقة البطاطا طبعا تنقوها صغيرة و دائرية الشكل تقشر و تحفروها جيدا ( تقوروها) تقلى لحم مفروم بالبصل فى قطعة سمن على النار و يتبل و يبهر تحشى البطاطا باللحم المفروم ترص فى بايركس و ما تنسوا اللى طلع من البطاطا فى الحفر تفردوة فى كعب البايركس و ممكن تخلطوة مع بصل مقطع صغير ثم تصبى صلصة طماطم و تدخلوها الفرن لحد ما تتسبك اما الارز يتغسل و يتصفلى و يتحمر فى سمن ثم نضيف علية مرقة لحد ما يستوى ثم نضع علية كبد ة دجاج مسلوقة و محمرة و نزينة باللوز و الصنوبر و الزبيب بعد تحميرهم عالنار و بس و على فكرة انا عندى طريقة تاية للرز احلى بس اليوم عملت دى و سامحونى لانى كسولة فى مسألة التصوير |
جزاكم الله خير عتلى الوصفات الرائعه
لكن للاسف انا ما اطبخ هالايام لان راسي متعبني حاسه بخمول شديد فيه ادعوا لي ربي يشفيني حتى اطبخ واصور لكم وجزيتم خيرا |
سلمت ايداكم وشكل صينية الباذنجان رايحه تكون روعه
|
الساعة الآن 10:09 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©