منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   لحمه بارده (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=9735)

همس الليالى 28-12-2003 04:11 PM

لحمه بارده
 
اكلت مره سندوتشات لحمه بارده وكانت لذيذه جدا وحاولت اخترع واعملهامنفعتش

ممكن تساعدونى وتقولى لى كيف اعملها

الأسيرة 28-12-2003 04:17 PM

للأسف ما عندي الطريقة :(

بيرو 28-12-2003 04:34 PM

صديقتى العزيزه عن تجربتى المتواضعه :
من عند الجزار اشترى عرق لحمه صغيره فى السن الحقيقه الجزار بتاعى عارف منين تتقطع .اطلبى منه عرق بتلو.
وبعدين اغسليه كويس بالملح واشطفيه وبعدين هاتى دوباره (خيط تخين) واربطى العرق داير داير وياريت تخلى الجزار يربطه لك ويعمل فيه فراغ بتخن الصباع تقريبا من اول العرق لاخره بالطول يعنى واذا لم تتمكنى من كده مش مهم التفريغ من الوسط . بعد ما تربطى العرق كويس . بسكينه حاميه ورفيعه اعملى قطعات فى معظم العرق وحطى فى كل قطع تعمليه ثومه صحيحه او مقطعه بالطول . ملحى العرق من بره بالملح والفلفل ولفيه كويس قوى فى ورقة فويل وحطيه فى صينيه طويله وحطى تحته كباية ماء وحطيه فى الفرن لاكثر من ساعه لغاية ما يستوى وكل ما كانت اللحمه صغيره فى السن استوت اسرع . فكيها من الفويل واستنى لغاية ما تبرد وقطعيها حلقات بسمك 1 سم تقريبا او حسب الرغبه وبالهنا والشفا. اذا الجزار كان مفضى لك العرق من الوسط دخلى الثوم وممكن معاه فلفل اخضر من اول العرق لاخره وكملى زى ما وصفت لك .اسفه على الاطاله.

همس الليالى 28-12-2003 04:36 PM

شكرا للاخت بيرو على الرد وسرعه الاستجابه

حقيقى الففففففففففففففففف شكر

Tam Tom 28-12-2003 04:39 PM

بدك شيف رمزي يجاوب

متزوج وسعيد جدا 28-12-2003 05:28 PM

والله قد
جوعتينا

محمد 2004 28-12-2003 06:40 PM

والله ودي اساعدك بس ما اعرف

تحياتي


الساعة الآن 05:52 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©