بالنسبة للحم
استيك ... لحم مفروم ....قطع لحم
استيك يفضل الشوي
التتبيلة
فلفل اسود + عصير بصلة + عصير برتقال+ قليل من الخل + بهارات مشكلة + قرفو مطحونة
و تنقع في التتبيلة طوال الليل
و تشوي باي وسيلة من الوسائل السابقة
شواية كهربائية .. علي الفحم ... في صنيه الفرن بعد انتهاء من الشوي توضع في حلة مع وضع قطعه من الفحم مشتعله ( كما في الطريقة السابقة ) و تغطي فورا
بالنسبة للملح
لا يضاف الملح علي اللحم في التتبيلة و يضاف فقط بعد تمام النضج
عشان الملح بيخلي اللحم تفقد الماء الل بداخلها و يجعلها يابسه
و يفضل اثناء الشوي دهن قطع اللحم بالمستردة
اللحم المفروم
طبعا الكفته و الهمبرجر
ممكن مشوية في اسياخ
او في صنيه و تدخل الفرن
او مشوحة في قليل من الزيت
او في حله علي النار ( نوطي عليها حتي تنزل مياهها و تنضج )
و تتعدد التتبيلات لكن الاساس
بصلة مفرية ناعم + ملح + فلفل + عصير ليمونة + البهارات المفضلة
الاضافات
بيض + بقدونس + شبت + ثوم + جنزبيل + لبابة الخبز الفينو منقوعة في الماء و معصوره
يتبع
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010