منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - زوجي يعمل رجيم .. ساعدوني !!
عرض مشاركة واحدة
قديم 07-03-2007, 03:39 PM
  #10
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
بالنسبة للحم

استيك ... لحم مفروم ....قطع لحم


استيك يفضل الشوي




التتبيلة

فلفل اسود + عصير بصلة + عصير برتقال+ قليل من الخل + بهارات مشكلة + قرفو مطحونة

و تنقع في التتبيلة طوال الليل

و تشوي باي وسيلة من الوسائل السابقة

شواية كهربائية .. علي الفحم ... في صنيه الفرن بعد انتهاء من الشوي توضع في حلة مع وضع قطعه من الفحم مشتعله ( كما في الطريقة السابقة ) و تغطي فورا

بالنسبة للملح

لا يضاف الملح علي اللحم في التتبيلة و يضاف فقط بعد تمام النضج

عشان الملح بيخلي اللحم تفقد الماء الل بداخلها و يجعلها يابسه

و يفضل اثناء الشوي دهن قطع اللحم بالمستردة

اللحم المفروم

طبعا الكفته و الهمبرجر



ممكن مشوية في اسياخ



او في صنيه و تدخل الفرن



او مشوحة في قليل من الزيت


او في حله علي النار ( نوطي عليها حتي تنزل مياهها و تنضج )

و تتعدد التتبيلات لكن الاساس

بصلة مفرية ناعم + ملح + فلفل + عصير ليمونة + البهارات المفضلة

الاضافات


بيض + بقدونس + شبت + ثوم + جنزبيل + لبابة الخبز الفينو منقوعة في الماء و معصوره

يتبع
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010