منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - كشك الماظ .... شجعونى لكن لا تجاملونى
عرض مشاركة واحدة
قديم 12-03-2007, 03:52 PM
  #8
ام من شبرا
عضو متألق
 الصورة الرمزية ام من شبرا
تاريخ التسجيل: Feb 2007
المشاركات: 983
ام من شبرا غير متصل  
ايوه كده هو ده التشجيع و الا بلاش
فتحتوا نفسى و شكرا لمرورك حبيباتى
ريمه و ربنا يشفيلك ابنك و يبارك لك فيه و يقر عينك به اللهم امين
و لى لى و مستكه و عشق عبادى و موون لايت

اعذرونى على عدم ردى امس و لكن كان فى مشكلة عندى فى النت و ما أشتغلش الا النهارده الظهر
لكن ما ان دخلت على الموضوع و لاقيت ردودكم ما تتصوروش فرحتى اد ايه ........

اما وصفة الكشرى المصرى بالنسبه لطلب الحبيبه لى لى فطريقتى هى كالتالى

المقادير :

3 كوب ارز ( و يفضل الارز المصرى ) مغسول و منقوع لمدة نصف ساعه ثم يصفى من الماء
2 كوب عدس اسود مسلوق نصف سليق و مصفى جيدا ( نسميه عندنا عدس بجبه) و يفضل البلدى لا المستورد و لاكن ان كان و لابد فلا بأس
حوالى ثلث كوب شعريه مكسرة صغير
نصف كوب حمص شام مسلوق
2 بصله متوسطة الحجم مقطعه دوائر رفيعه
نوعين من المكرونه المسلوقه فى ماء مملح : اسباجتى و مرمريه ( اصغر حجم فى المكرونه ) بمقدار كوب و نصف لهما معا

مقادير الصلصه المشطشطه هى :
نصف كيلو عصير طماطم - بصله صغيرة - 5 فصوص ثوم صغيرة - ملح - كمون - شطه - 2 ملعقة طعام خل ابيض

يلا بينا نبدأ الطبخ :

اولا : نحمر البصل فى مقدار مناسب من الزيت

ثانيا : بعد انت يذبل البصل و قبل ان يتغير لونه ( يعنى بعد حوالى دقيقه و نصف ) نضيف الشعريه الى البصل لتتحمر معه فيصلان فى نفس الوقت معا الى اللون المطلوب ( و لاكن احرصى الا يحترقا فى الزيت )

ثالثا : نضيف العدس و الارز المصفيان و الملح و نقلب باستمرار لمدة دقيقه حتى يتشوح الجميع معا فى الزيت ثم نضيف مقدار مناسب من الماء بحيث لا يزيد ارتفاعه عن سطح الخليط عن مقدرا 2 سم و نغطى الحله و نتركه حتى يغلى و قبل ان يتشرب الماء تماما نهدىء النار عليه تماما و نتركه لمدة ثلث ساعه
تقريبا ثم نختبر سواه بعد هذه المده ( انا عن نفسى بقلب الكشرى فى منتصف هذه مده التسويه حتى اضمن سواه من الداخل كما الوجه و اتركه لباقى المدة ليكتمل سواه على النار .

نيجى بقى للصلصه : نبدا فيها اثناء سوا الكشرى
نحمر البصل فى كميه مناسبه من الزيت
و قبل ان يحمر لونه نضيف الثوم المدقوق لمدة ثوانى قليله مع التقليب بأستمرار حتى لا يحترقوا و بعدما يصير لونهم وردى نضيف الخل و نغطى لمدة 3 ثوانى ثم نضيف عصير الطماطم و الملح و الكمون و الشطه بالمقدار الذى يناسبك منها ( و لكن اتنصحكى الا تكثر ى منها خصوصا لو كانت شطة سودانى ) علشان ما تدعيش عليا و نتركهم حت يتسبكوا جميعا و يصلوا للقوام المضبوط ثم نطفى عليه

بعد تمام سوا الجميع نغرف الكشرى فى اطباق ثم نزين الوجه بالحمص و المكرونه المسلوقين و رش ملاعق مناسبة من الصلصه فوق الوجه

كما يمكنك عمل بعض الاضافات المشهيه لاضافتها فوق وش وجه الطبق بعد الغرف

1- 3 فصوص ثوم مدقوقه جيدا يضاف لها رشة كمون + ثلث كوب خل ابيض ( دقة ثوم )
2- شرئح بصل محمرة فى الزيت و مصفاه جيدا .

تصدقى كتبت الوصفه فى وقت كان ممكن اعمل فيه الكشرى و اوصله لك جاهز ... اصل النت تقيل اوى ماشى زى السلحفاه ... مش عارفه فيه ايه

ارجو الا اكون قد طولت عليكى و لكن هدفى ان تصل كل التفاصيل بالضبط ، و اتمنى ان ينال اعجابك و تدعيلى و بالف هنا و صحه على قلبك ...

و اى طلب لوصفه مصراوى احنا فى الخدمه يا جميل ..


بارك الله فيكن جميعا
__________________