منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - حفظ الخضروات طازجة
عرض مشاركة واحدة
قديم 18-04-2007, 12:55 PM
  #10
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
بسم الله الرحمن الرحيم

اما بالنسبه للثوم فلي صديقة تحفظه بفرمه و وضع اضافات عليه

مثلا
تفرم الثوم و تضع عليه كسبرة ناشفة و ملح و فلفل و توضع في اكياس و يكتب عليها المحتوي لاستخدمها في الملوخية

او تفرمي الثوم و تفرمي الجنزبيل الطازج و تضعي عليها الملح و الفلفل و شوية زيت و تحفط في برطمان
او تفرمي الثوم و تضعي عليه كمون جاف و ملح و فلفل و تحفظ في اكياس في الفريزر و تكون للسمك

هي وجه نظرها ان حفظ الثوم بدون اضافات يغير من نكهته

*** اما الملوخية

فلها طريقة سهلة للحفظ مع المحافظة علي طعمها كانها طازجة

و هي طريقة اعداد الملوخية العادية( فرمها و وضعها علي الشوربه الساخنة و اول ما تغلي ) و قبل اضاف التقلية نطفي عليها و تترك لتبرد شوي و تقسم في اكياس و تحفظ في الفريزر و عند استعملها اتركيها خارج الفريزر حتي تفك و ضعيها علي النار حتي تغلي و ضعي عليها التقلية


تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010