منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - أطباق للغداء
الموضوع: أطباق للغداء
عرض مشاركة واحدة
قديم 24-04-2007, 01:20 AM
  #8
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
بسم الله الرحمن الرحيم


عزيزتي

في البداية لابد ان تدوني الاكلات المطلوب عملها و تدوني المكونات الناقصة عندك

بالنسبة الاطباق المطلوبة

اولا ....السلطات اختاري منهم علي الاقل 3 انواع

سلطة زبادي

( زبادي جهينه مثلا + خيار مقشر و مزال بذوره ( لا تخلطي الخيار بالزبادي الا عند التقديم ) + ملح + فلفل اسود + ريحان مجفف بعض الوصفات يضيفوا ثوم مفري ( و انا لا افضله )

سلطة طحينة

( طحينه + خل + كمون+ ملح + فلفل اسود + 1 كوب زبادي و تخفف باللبن )

سلطة بابا غنوج

( باذنجان مشوي في الفرن + طحينه + كمون + ملح + فلفل اسود + خل + زبادي 1 كوب )

سلطة حمص

( حمص مسلوق + طحينة + زيت زيتون + ثوم + ملح + فلفل اسود )

كول سلو

( كرنب + جزر + مايونيز + خل + سكر .. و تعد من بداية اليوم و تترك بالثلاجة )

مخلل

( جاهز )

ثانيا... الاطباق الجانبية

سمبوسك

جلاش باللحم المفرومة

محشي ورق عنب

محشي مشكل باذنجان كوسة فلفل ( حسب الرغبة )

كوسة بالباشميل

و اي طاجن تفضلين ( عندنا في مصر بيقولو لازم طبق يكون به صلصلة )

الحاج ارز ( و هو ارز بالمكسرات و الزبيب ) .. و هو طبق اساسي

ثالثا ...الاطباق الرئيسية


لابد من اعداد نوعين فراخ و لحم تحسبا ان يكون احد العزومين لا يحب نوع منهم

الفراخ .. انا لا افضل الفراخ البانية بتاخد جهد و وقت في الاعداد

افضل الفراخ الصحيحة المسلوقة ثم تحمر

او ممكن تكون فراخ فليه مشوحه في قليل من الزبدة و المستكة

بالنسبة للحم


ممكن عمل فخدة في الفرن

او

عرق لحم باردة و هو ما يسمي باللحم الرستو

بالنسبة للحلو

انا افضل ان تقومي بعمل طبق تتقنيه جيدا

او اذا لم يكن عندك وقت اشتري جاهز


و لو احتجتي طريقة اعداد لاي وصفة مما سبق

اطلب و انا تحت الامر
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010