منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - أطباق للغداء
الموضوع: أطباق للغداء
عرض مشاركة واحدة
قديم 24-04-2007, 01:19 PM
  #12
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
بسم الله الرحمن الرحيم


طريقة عمل الكوسة بالباشميل

المقادير



1 كيلو كوسة + القليل من الماء للسلق + ملح للسلق+ حبه فلفل بارد للسلق + 500:400 جرام لحم مفرومة معصجة + صلصة مسبكة + باشميل


الطريقة

-تسلق الكوسة

-نحضر حلة بها القليل من الماء حوالي 1 كوب و أول ما تغلي نضع عليه ملح ثم نضع الكوسة ( مقسمة النصفين بالطول و كل قسم يقسم الي جزئين او ثلاثة حسب طول الكوسة ) و حبه الفلفل البارد ( بتعطي نكهه طيبة ) ثم تزال بعد السلق ( الكوسة اصلا بتنزل ماء فلا يفضل اغرقها بالماء )

-تترك لتغلي 10 ق تقريبا او حتي اقتراب نضج الكوسة ( و ليس تمام النضج )

-ترفع من ماء السلق و توضع في ماء مثلج فورا ( للاحتفاظ بخضارها ) تترك دقائق ثم توضع في مصفاه حتي تنزل مياهها كلها ( ضروري )

-اللحمة المفرومة

-المقادير

-لحم مفروم + 2 بصلة + سمن او زيت + مكعب مرقة دجاج + حبهان اما مطحون او 2 حبه صحيحة + ورق غار + ا جزرة ( للنكهه )

-الطريقة

-نحضر حلة نضع بها القليل من السمن او الزيت نضع عدد 2 بصلة مفرية و تشوح حتي الاصفرار نضع عليها اللحم المفرومة و تحمر حتي يتغير لونها نضع عليها مكعب مرقة دجاج و 1 جزرة مقطعة كبير ( بتعطي نكهه للحم المفروم و بعد ذلك نتخلص منها )

-و نضع رشة حبهان مطحون او فص حبهان بس لابد من إزالته بعد نضج اللحم و نضع 2 ورقة لورا

-و تترك حتي تجف مياهها ( لا تضفي لها ماء ) اعتمدي علي الماء اللي هينزل منها حتي تحتفظي بنكهه اللحم

-الصلصة المسبكة

-المقادير

-عدد 4 حبه طماطم مقشرة و مضروبة بالخلاط + 1 بصلة متوسطة + سمن او زيت + مكعب مرق دجاج + 1 م /ص سكر + 1 ملعقة صلصلة طماطم

الطريقة

-نحضر حلة نضع فيها السمن او الزيت و تشوح البصلة ثم نضع عصير الطماطم و مكعب المرقة و السكر و تترك لتتسبك علي نار هادئه
-بعد ما تتسبك نضع 1 م/ك صلصة و تترك لتغلي دقيقة و نطفي عليها و نضع عليها رشه فلفل اسود

الباشميل

المقادير

دقيق + سمن ( الاثنين نفس المقدار ) + لبن درجة حرارة الغرفة او مغلي و يترك دافئ + بيضة درجة حرارة الغرفة +2 م/ك كريمة لباني( حسب الرغبة ) + رشة جوزة الطيب + ملح + فلفل ابيض


الطريقة

كل شخص فينا له طريقة في اعداد الباشميل

انا هديكي افضل الطرق و أفضل طعم ان شاء الله

-نحضر حلة نضع فيها تقريبا 3 م /ك ممتلئة سمن و أول ما تسيح نضع عليها نفس المقدار دقيق
-بحيث تشعري ان الكمية متساوية تماما
-و يحمر الدقيق علي نار متوسطة الاحرارة و يقلب حتي يبدأ في الاصفرار ( راعي الا يحترق )
-نضع عليه اللبن تقريبا 3 ك بس بالتدريج يعني ضعي 2 ك الأول و قلبي بالمضرب السلك حتي يذوب الدقيق و يختلط مع اللبن
-ثم ضعي 2 م /ك من ماء سلق الكوسة و قلبي و لو احتجتي لبن ممكن تزودي المطلوب سماكه اخف من الكريمة
-المهمة للحصول علي نكهة افضل ممكن اضافة القليل من الكريمة اللباني
-لو لاحظتي انه الخليط تكتل منك ضعيه علي الجزاء في الخلاطو رديه الي النار ثانية ( بتحصل معي لما بكون عامله كمية كبيرة )
-اول ما يغلي المقدار
-نطفي عليه و نضع الملح و الفلفل الأبيض و رشة جوزة الطيب
-و يلقب المقدار دقائق حتي يبرد شوي ( لو تركتيه بدون تقليب سيكون قشره علي السطح )
-ضعي البيضة النيه و قلبي جيدا

-التجهيز

-نحضر صنيه بايركس ( شكلها ظريف في التقديم )

-يدهن القاع بقليل من الزيت و الجوانب

-نضع في القاع 2 م/ك صلصة مسبكة و عليها 2 م/ك من صلصة الباشميل

-نرص نصف كمية الكوسة

-نضع عليها مقدار اللحم المفرومة ( بعد ازالة الحبهان و ورق الغار و الجزرة )

-نضع عليها باقي الصلصة و 2 م /ك باشميل

-نرص عليها باقي الكوسة و نضع علي الوش صلصلة الباشميل

-علي الوش اما ان تضعي بيضة مخفقوقة بالملح و الفلفل او جبن مبشورة او جبنة موتزريلا ( بس الموتزريلا توضع في اخر 10 ق قبل اخرجها من الفرن لانها بتنشف ..... و عند وضعها ترش عليها قطرات من الماء بايدك )

-تدخلي الصنية الفرن الساخن تقريبا نصف ساعة توضع في القاع 10 ق حتي تغلي ثم ترفع في الرف اللي في الوسط باقي المدة ثم نفتح عليها الجريل حتي يحمر الوجه و تقدم ساخنة

*****

-بالنسبة للطبق اللي به صلصلة أي خضار ممكن بامية .. بس لو هتعملي كوسة بالباشميل اكتفي بها

-بالنسبة للمكرونة بالباشميل ممكن اعداها بس يفضل اختيار احد الصنفين اما كوسة بالباشميل او مكرونة بالباشميل ( لو انت تتقني عمل المكرونة بالباشمل اعمليها افضل )

فكري في الطبق اللي سيقدم للمعزومين

يوضع فيه مثلا نوعين من السلطة و قطعة من المكرونه او الكوسة و القليل من الارز بالمكسرات ( لو لاحظتي ان طبق الارز بالمكسرات بيكون اساسي في عزايم الافراح ) مع قطعة من اللحم او الدجاج

اتمني ان اكون افدتك .. و طبعا القرار يرجع لكي


و لو حبيتي طريقة الارز بالمكسرات اطلبيها و ان شاء الله اعطيكي طريقة ناجحة تبيض الوش

بالنسبة للاعداد للعزومة يفضل البدء فيها من اليوم السابق لها

أي تتبيلي اللحم و الفراخ و تجهزي السلطات بحيث يكون يوم العزومة المجهود به قليل لانه مطلوب منك ان تكوني مرتاحة كي تتمتعي بالزيارة و لا تكوني مجهده

و أي معلومة انا تحت الامر

تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010