منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - أطباق للغداء
الموضوع: أطباق للغداء
عرض مشاركة واحدة
قديم 24-04-2007, 04:42 PM
  #14
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة shera
سنكس يارب يسعد ك وتعيشى ايامك كلها سعاده ياريت تقولى وصفه الحاج ومنك نستفيد

بسم الله الرحمن الرحيم

الارز بالخلطة

المقادير


3 ك ارز مصري + سمن + 2 فص مستكة + 3 م /ك زبيب + مكسرات ( لوز + بندق محمص و غير مملح ) + حبهان صحيح + ورق لورا + قرنفل + عود قرفة صحيح + كبد و قوانص الفراخ او لحم مفرومة حسب الرغبة + بسلة مسلوقة + 1 بصلة كبيرة مفرية + لوز شرائح للتجميل + بقدونس للتجميل

الطريقة

-نحضر حلة عميقة نضع بها كمية من السمن حوالي 2 م/ك

-اتبعي الخطوات التالية

-نضع الزبيب ( بدون نقع ) علي السمن و يحمر حتي تنتفخ حبه الزبيب و يصبح لونه ذهبي ارفعيه في طبق جانبي

-في نفس الحلة نضع المكسرات بندق و لوز مكسرين و يحمرا و يرفعوا فوق الزبيب في طبق جانبي

-كده السمن اكتسب سكر من الزبيب و طعم المكسرات

-نضع علي السمن 2 فص مستكه و يذوبوا

-ثم نضع البهارات الصحيحة حبهان و ورق غار و قرنفل و عود قرفة و يقلبوا

-نضع عليهم البصلة الكبيرة المفرية و تحمر حتي الاصفرار أي تذبل و لكن لا تحمريها حتي يصل لونها الي البني ( لانها بتمرر الاكل )

-نرفع التوابل من البصلة و نتخلص منها

-نضع علي البصلة مقدار الارز و يلقب ( يشوح ) و نضع عليه مكعبات الارز الابيض ( و بالتالي لن تحتاجي للملح ) و اذا لم تتواجد عندك المكعبات اكتفي بالملح فقط فالسمن مكتسب فعلا طعم التوابل

-نضع مقدار الماء علي الارز ليغطيه و يترك ليغلي و اول ما الماء يقصر نضع الزبيب و المكسرات و يقلب

-نغطيه و يترك علي نار هادئه و تحته الشياطه حتي تمام النضج

-ملحوظة ... بعد تمام نضج الارز افتحي عليه الغطاء نصف فتحه حتي يتهوي بيعطي نتيجه رائعة

-في بعض الحالات تجدي ان الارز لم ينضح ... اعملي في الحلة حفره بالملعقة حتي تصلي الي قاع الحلة و ضعي القليل من الماء في الوسط و ردي الارز علي الفتحة دي و غطيه فورا و اتركيه 10 ق ثم قلبيه و تذوقيه

-بالنسبه للكبد و القوانص

-نحضر حلة بها سمن و فص مستكة و نضع عليها بصلة مفرية و تحمر حتي الاصفرار و نضع عليها القوانص و تحمر جيدا ثم نضع مقدار من الماء و نترك القونض و القلوب للنضج يفضل وضع فص حبهان و ورق غار ( للنكهه ) عند اقتراب نضع القوانص نضع الكبد و تترك حتي النضج و في النهاية بتكون ميتها نشفت و لها قوم سمك شوية بسبب البصل ( القوانص و الكبد تكون مقطعة صغير )

-في حالة اختيار اللحم المفروم فتعضج

البسلة .....

نضع ماء مغلي علي النار و نصع علية البسلة و تترك لتسلق ثم تصفي و توضع في ماء مثلج ( لنوقف عمليه النضج و تحتفظ بلونها الاخضر و توضع في مصفاه حتي نتخلص من الماء الزائد
و تتبل بالملح و الفلفل الاسود


تجهيز الطبق

احضري طبق غويط دائري مثلا و ضعي البسلة في القاع

الطبقة الثانية ضعي القوانص و الكبد او اللحم المفروم ( لا يوجد بهم أي سوائل )

ثم ضعي الارز كله و اضغطي علي بالملعقة

اقلبي طبق الارز في طبق دائري

و يجمل من اعلي بطرنشات من اللوز المحمص و البقدونس

و ان شاء الله ينال اعجابك

في حالة الاعداد انا بجهز الخطوات قبل وضع الارز و اضع البصة المحمرة في علبه و القوانص و الكبد و البسلة في علبه اخري و في اليوم التالي اضع الارز و اكمل الخطوات ( لتسيهل عملية الاعداد )

و أي استفسار انا تحت الامر

و لا تترددي ابد في أي سؤال حتي ترتبي العزومة


تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010