اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة shera
سنكس يارب يسعد ك وتعيشى ايامك كلها سعاده ياريت تقولى وصفه الحاج ومنك نستفيد
|
بسم الله الرحمن الرحيم
الارز بالخلطة
المقادير
3 ك ارز مصري + سمن + 2 فص مستكة + 3 م /ك زبيب + مكسرات ( لوز + بندق محمص و غير مملح ) + حبهان صحيح + ورق لورا + قرنفل + عود قرفة صحيح + كبد و قوانص الفراخ او لحم مفرومة حسب الرغبة + بسلة مسلوقة + 1 بصلة كبيرة مفرية + لوز شرائح للتجميل + بقدونس للتجميل
الطريقة
-نحضر حلة عميقة نضع بها كمية من السمن حوالي 2 م/ك
-اتبعي الخطوات التالية
-نضع الزبيب ( بدون نقع ) علي السمن و يحمر حتي تنتفخ حبه الزبيب و يصبح لونه ذهبي ارفعيه في طبق جانبي
-في نفس الحلة نضع المكسرات بندق و لوز مكسرين و يحمرا و يرفعوا فوق الزبيب في طبق جانبي
-كده السمن اكتسب سكر من الزبيب و طعم المكسرات
-نضع علي السمن 2 فص مستكه و يذوبوا
-ثم نضع البهارات الصحيحة حبهان و ورق غار و قرنفل و عود قرفة و يقلبوا
-نضع عليهم البصلة الكبيرة المفرية و تحمر حتي الاصفرار أي تذبل و لكن لا تحمريها حتي يصل لونها الي البني ( لانها بتمرر الاكل )
-نرفع التوابل من البصلة و نتخلص منها
-نضع علي البصلة مقدار الارز و يلقب ( يشوح ) و نضع عليه مكعبات الارز الابيض ( و بالتالي لن تحتاجي للملح ) و اذا لم تتواجد عندك المكعبات اكتفي بالملح فقط فالسمن مكتسب فعلا طعم التوابل
-نضع مقدار الماء علي الارز ليغطيه و يترك ليغلي و اول ما الماء يقصر نضع الزبيب و المكسرات و يقلب
-نغطيه و يترك علي نار هادئه و تحته الشياطه حتي تمام النضج
-ملحوظة ... بعد تمام نضج الارز افتحي عليه الغطاء نصف فتحه حتي يتهوي بيعطي نتيجه رائعة
-في بعض الحالات تجدي ان الارز لم ينضح ... اعملي في الحلة حفره بالملعقة حتي تصلي الي قاع الحلة و ضعي القليل من الماء في الوسط و ردي الارز علي الفتحة دي و غطيه فورا و اتركيه 10 ق ثم قلبيه و تذوقيه
-بالنسبه للكبد و القوانص
-نحضر حلة بها سمن و فص مستكة و نضع عليها بصلة مفرية و تحمر حتي الاصفرار و نضع عليها القوانص و تحمر جيدا ثم نضع مقدار من الماء و نترك القونض و القلوب للنضج يفضل وضع فص حبهان و ورق غار ( للنكهه ) عند اقتراب نضع القوانص نضع الكبد و تترك حتي النضج و في النهاية بتكون ميتها نشفت و لها قوم سمك شوية بسبب البصل ( القوانص و الكبد تكون مقطعة صغير )
-في حالة اختيار اللحم المفروم فتعضج
البسلة .....
نضع ماء مغلي علي النار و نصع علية البسلة و تترك لتسلق ثم تصفي و توضع في ماء مثلج ( لنوقف عمليه النضج و تحتفظ بلونها الاخضر و توضع في مصفاه حتي نتخلص من الماء الزائد
و تتبل بالملح و الفلفل الاسود
تجهيز الطبق
احضري طبق غويط دائري مثلا و ضعي البسلة في القاع
الطبقة الثانية ضعي القوانص و الكبد او اللحم المفروم ( لا يوجد بهم أي سوائل )
ثم ضعي الارز كله و اضغطي علي بالملعقة
اقلبي طبق الارز في طبق دائري
و يجمل من اعلي بطرنشات من اللوز المحمص و البقدونس
و ان شاء الله ينال اعجابك
في حالة الاعداد انا بجهز الخطوات قبل وضع الارز و اضع البصة المحمرة في علبه و القوانص و الكبد و البسلة في علبه اخري و في اليوم التالي اضع الارز و اكمل الخطوات ( لتسيهل عملية الاعداد )
و أي استفسار انا تحت الامر
و لا تترددي ابد في أي سؤال حتي ترتبي العزومة
تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010