منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - وصفات لذيذة من مطبخي و بالصور
عرض مشاركة واحدة
قديم 02-05-2007, 01:41 PM
  #1
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
وصفات لذيذة من مطبخي و بالصور

بسم الله الرحمن الرحيم







وصفة اليوم

صنية الارز بالفراخ بالبطاطس بالحوايج ...و كبدة اسكندراني.. و ملوخية ...و الحلو موز باللبن












فراخ بالأرز و البطاطس في الفرن



مقادير الفرخة

1 فرخة صحيحة حوال كيلو و نصف + زبدة + زيت + ملح + فلفل + مستكة + زعتر جاف

مقادير الأرز

2 1/2 كوب أرز مصري + بصلة كبيرة + ملح + فلفل اسود + مستكة +قليل من الماء + مكعب ماجي الأرز الأبيض

مقادير البطاطس

2 حبه بطاطس مكعبات + ملح + فلفل اسود + زيت

الإعداد

ورق ألمونيوم

الطريقة

أولا الفرخة

-نحضر الفرخة و تشق من الظهر




-نحضر صنية و نضع فيها الزبدة و الزيت حتي يسخنوا نضع المستكة حتي تذوب

-نضع الفرخة و تحمر من الجهتين لحين الحصول علي لون ذهبي جميل



-ترفع من علي النار و ترش بالملح و الفلفل الأسود من جميع الجهات



-و يوضع علي الأرز

ثانيا الأرز

.... كان أول مرحلة بدأت في إعدادها ثم الفراخ ثاني مرحلة

-نحضر حلة نضع بها السمن او الزيت و فص مستكة

-نغسل الأرز و يصفي من الماء جيدا

-نقطع البصلة و نضع عليها ملح و الفلفل اسود و تدعك جيدا

-يخلط الأرز بالبصلة و يقلب جيدا في طبق خارجي

-يضاف الأرز إلي السمن و يشوح



-نصع القليل من الماء و عليها مكعبات الأرز الأبيض ( حسب التعليمات الخاصة بكل كوب أرز )



-و يقلب الخليط حتي ذوبان المكعبات

-و نغطي علي الأرز حتي يغلي

-ثم نوطي عليه النار و نضع الشياطة

-و نضع ماء كلما احتاج الأمر

-المطلوب الحصول علي أرز قريب إلي النضج ( و ليس تام النضج )

ثالثا البطاطس

-تقشر و تقطع مكعبات و تشطف و نضع عليها ملح و فلفل اسود و رشة زيت ذرة و تقلب

-التحضير


-نحضر صنيه كبيرة الحجم نغطي القاع بورق الألمونيوم



-نضع مقدار الأرز كله في القاع



-و نضع البطاطس النيه المكعبات



- ثم نضع الفرخة






-و نرش علي الوجه الزعتر الجاف و تغطي بالورق الفويل باحكام




-تدخل فرن ساخن في الوسط لمدة ساعة و نصف تقريبا

-( لان الفرخة كانت قريبة للنضج )

-و تقدم


-ملاحظاتي .. بعد تمام النضج قطعت الفراخ الي اربعة و رفعت الفراج علي أركان الصنيه و فتحت الجريل علي الصنيه لانه الأرز اللي تحت الفرخة احسست انه زاد علي السوا من الماء البسيط اللي نزل من الفرخة فاردت تجفيفه عن طريق الجريل و كانت النتيجة رائعه )



إضافتي الحوايج

المقادير

مقدار من الكبد و القوانص + بصلة + مستكة + ملح و فلفل اسود + مكعب مرقة دجاج + فص حبهان

الطريقة

-نحضر حلة نضع بها الزيت و فص المستكة حتى تسخن

-نضع البصلة المقطعة صغير حتى يصبح لونها ذهبي



-نضع القوانص مقطعة مكعبات ة و تحمر








-نضع مقدار من الماء و مكعب مرقة الدجاج



-تترك علي النار حتى نضج القوانص

-نضع عليها مقدار الكبد المقطعة و تترك حتى النضج و حتى جاف المياه





-و تحمر و نطفي عليها


-تضاف القوانص و الكبد بعد تمام النضج علي وش صنيه الارز بالفراخ بعد نضجها

كبده اسكندراني

المقادير


مقدار من القلب شرائح + مقدار من الكبدة شرائح + بصلة كبيرة + ثوم مفري + كمون مطحون + مكعب مرقة دجاج + طماطم مكعبات + فلفل اخضر مكعبات + ملعقة صلصة طماطم

الطريقة

-نحضر حلة نضع بها زيت و نضع عليها القلوب فقط ( كانت مجمدة ) .. عادة عند شراء كبدة من عند الجزار لابد من وضع قلوب او كلاوي مع الكبده و كان حظنا كان معا قلوب



-تشوح حتي زوبان القلوب من التجمد





-نضع البصلة و الثوم و الكمون و يشوحوا مع القلوب





-نضع مقدار من الماء و يترك ليغلي و نوطي علية



-بعد نصف ساعة نتذوقه لو كان اقترب من النضج نصع مكعب المرق و يترك ليغلي شوي حتي ذوبان الكعب و لو كان غير ناضج ممكن ان نزود المياه بالقدر المعقول

-ثم نضع الكبد حتي تنزل مياهها و تشربها





-و تشوح نضع الطماطم و الفلفل البارد و يشوحوا علي نار عالية





-نضع ملعقة الصلصة و يقلبوا حتى الغليان و تقدم



ملوخية خضراء

المقادير

كيلو ملوخية خضراء + مرق لحم او فراخ + مكعب مرقة دجاج + حبه طماطم صحيحة + ثوم مدقوق + كسبرة جافة + ملح و فلفل اسود+زبدة

الطريقة

-تقطف الملوخية و تغسل الأوراق و تجف في الهواء

-تفرم في الكبه حتى تنعم

-في حلة نغلي مقدار المرق و نضع مكعب مرقة دجاج لضبط الطعم

-نضع علي المرق حبة طماطم مقطوعة من علي فقط صحيحة



-و تترك الشوربة لتغلي

-ناخد 2 كبشة من الشوربة نضعها علي الملوخية المفرية في طبق جانبي و تقلب بالشوكة للتخلص من التكتل الموجود بها



-نقلل من مقدار المرق في حلة صغيرة جانبيه

-نضع مقدار الملوخية علي المرق المغلي و تقلب



-حتي الحصول علي القوام المطلوب و اذا احتجتي مرق خدي من المقدار اللي المجنب من المرق
-اول ما تغلي الملوخية نطفي عليها


-التقلية





-في طاسة صغيرة نضع الثوم المفري و ملح و فلفل و الكسبرة الجافة ( المطحونة حديثا للحصول علي افضل نكهه ) و يحمروا في الزبد حتي تلون قطع الثوم الصغير الي اللون الذهبي

-و توضع علي وجه الملوخية

-و لا تغطي ولا تقلب الا عند التقديم



الحلو موز باللبن




المقادير

1 1/2 كوب لبن حليب بارد + عدد 6 موزة + 2 م /ط سكر ابيض عادي + نقط من عصير الليمون + عدد 3 م /ك كريمة مخفوقة + شيكولاته سائلة للتزين


الطريقة

-في الخلاط نضع مقدار اللبن البادر و عليه السكر و نخلط جيدا

-نضع الموز و يخلط

-نضع الكريمة المخفوقة و يضرب

-في النهاية نضع نقط من الليمون و يخفق

-في الكوب نضع الشيكولات السائلة ( انا استخدمت صوص الشيكولاته الخاصة بالايس كريم ) و يجمل بها الكوب

-يصب الخليط في الكوب و تكون النتيجة رائعة


-ملاحظة ..

-بخصوص الكريمة صراحة كانت متبقية عندي مخفوقة ( كريم شانتيه انا بشتريها بالكيلو من درب البرابرة ) و لكن بعد ذلك

- اصبحت اضع اللبن البارد في الخلاط ثم الكريمة بودر حوالي 2 م/ط و اخفق لمدة دقيقة ثم اضع السكر و الموز و الليمون

و بالهنا و الشفا


تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010

التعديل الأخير تم بواسطة rima ; 02-05-2007 الساعة 04:20 PM