منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - اريد طريقة عمل الكشك المصري
عرض مشاركة واحدة
قديم 23-05-2007, 06:47 PM
  #2
samar84
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية samar84
تاريخ التسجيل: Feb 2006
المشاركات: 524
samar84 غير متصل  
غاليتي اولا احب اوضح انا مش مصريه بس حبيت اسلعدك من المنتدى الي انا مشتركه فيه ونزل طريقه عمل الكشك فحبيت انقلها لك بطريقه احدى العظوات المصريات وان شاء الله اذا في مصريات يفيدونا وهذ منقول عن لسانها .................................................. .......


.................................................. .....................................

بما أني مصرية وبحب أطبخ بنفس حلوة وبيقلوا أني نفسي في الأكل حلو
هعرض عليكوا طريقة عمل الكـشـك

المقادير

2 كوب كبير من مرق الدجاج أو اللحم وأضافة مرقة دجاج أذا حبيتي
2 ملعقة كبيرة أرز
1 كيلوا لبن
3 ملاعق دقيق + 1 ملعقة نشا
3 ملاعق سمن
1 بصلة كبيرة مقطعة شرائح رقيقة

طريقة العمل سهلة جدا


أولا :
بعد غسل الارز يضاف الي المرق المغلي علي النار ويقلب من وقت لأخر حتي تتأكدي عند التذوق أنة أستوي.
ثانيا :
قلبي الدقيق والنشا مع اللبن بمضري يدوي حتي يتجانس اللبن مع الدقيق والنشا.

وفي نفس الوقت هاتي طاسة وسخني السمن وضيفي لية البصل حتي التحمير حتي يصير اللون زهبي ثم أنشلية علي ورق حتي يتشرب الباقي من السمن خدي باللك خلي السمن الباقي من التحمير علي جنب لانـك هتحتاجية بعد شوية

المهم : بعد ما أستوي الارز في المرق هاتي مصفاه سلك وحطيها علي حلة المرق وأسكبي اللبن المضاف اليه الدقيق والنشا
وحركي الخليط جيدا بالمضرب اليدوي حتي يتجانس مع بعضة وأذا حسيتي أن الكشك متماسك زيادة ممكن تضيفي بعض المرق أو اللبن وأضيفي الباقي من السمن وقلبي جيدا

وبعد أغرفي الكشك في أطباق التقديم وأضيفي علي الوجة البصل المقرمش

وبالهنا والشفا

يفضل أستخدام السمن البلدي لأنة لايتراكم داخل الجسم ولايسبب الكليسترول