منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - الأرز المصري
الموضوع: الأرز المصري
عرض مشاركة واحدة
قديم 23-05-2007, 08:46 PM
  #3
knowMore
موقوف
تاريخ التسجيل: Apr 2004
المشاركات: 239
knowMore غير متصل  
فتاة الاسلام جزاك الله كل خير و رزقك الذرية الصالحة والنافعة يوم لا ينفع العبد إلا عمله

طيب سؤال
قالولي أن الرز المصري لازم يتم تحميره بالزيت أو السمن قبل طبخه حتى لا يتعجن
و فعلا كان يصير معايا زي رز المهلبية

و لما صرت أقليه شوية بالزيت حتى يتحمر شوية صار يظبط معايا

لكن المشكلة أن مابيطلع طعمه زي الرز اللي باكله عند اهل جوزي و اللي بيطبخوه من زمان
مع اني استخدم نفس طريقتهم
ولما أشيف الملح و ادوق الشربة تبعت الرز مع الملح يكون طعمها كويس و مظبوط بس بعد ما يستوي الرز أفاجى ان الرز شوية متعجن بس مش كتير و ان الملح مش باين طعمه

مع ان دقته و ظبطته

فما الحل برأيك؟؟


وهل هناك وصفات أخرى للرز غير المذكورة؟



مع شكري الجزيل