بسم الله الرحمن الرحيم
انا عرفت معلومة من شيف انجليزي
بيقول ان حبه الباذنجان تقطع بالطول و ليس بالعرض
اي ان تقطيعها بالطول لا يجعل الباذنجان يشرب الزيت ( انا جربتها و شعرت بفرق )
و يقلي في طاسة تيفال ممسوحة زيت
و بعدين ممكن تحطيه في مصفي و اتركيه ساعة مثلا
ان في بعض الاحيان اترك الباذنجان المقلي في الصفاية لثاني يوم حتي اتخلص من الزيت نهائي
المشكلة ان اي وسيلة تتبع غير القلي لا تعطي الطعم الاصلي اللي الواحد بيكون متعود عليه
و ده اللي بيشعرك بالفرق
اتمني ان اكون افدتك
تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010