منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - الأرز المصري
الموضوع: الأرز المصري
عرض مشاركة واحدة
قديم 28-05-2007, 03:59 PM
  #8
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
بالنسبة للارز المصري لابد ان تشعري عند تذوقة ان الملح عالي شوي وبالتالي اضبطي الملح بمعيار ملعقة عندك و اذا وجديته مضبوط يبقي عرفتي مقدارك اي مثلا 1 ك ارز علية نصف ملعقة ملح مثلا

و بالتالي عند زيادة كمية الارز تزيد كمية الملح بنفس المعدل للكوب الواحد


و الارز الابيض ( اي بدون شعرية بياخد ماء اقل من الارز اللي بالشعرية )

و الافضل ان تقللي كمية الماء و عند حاجتك للزيادة اعملي فتحة في الارز بالملعقة حتي تصلي للقاع و اضيفي ماء قليل و غطيه بالارز و غطي القدر و اتركيه 10 ق بدون ما تفتحي الغطاء

و لازم الارز يتحمر في النوعين

و لابد بعد ما يغلي تضعي الشياطة ويترك لمدة 20 ق تقريبا علي اوطي نار عندك و لا تفتحي عليها خالص ( مهم جدا )

و قبل التقديم افتحي الغطاء نصف فتحه و اتركيه دقائق و ان شاء الله سيكون مفلفل


تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010