منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - واحد صحن كشري من فضلك!!!
عرض مشاركة واحدة
قديم 02-08-2007, 11:37 AM
  #13
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
بسم الله الرحمن الرحيم

كشري مصري و انا مش موجودة


عيزين الكماله و الدقة يا ريس

تسلم الايادي يا عسل

و تستاهلي التميز علي هذه الخطوة الجرئية

بس لي ملاحظة ....

انا مرة اشوف الارز يخلط بالمكرونة مش العدس

انا لي طريقة مختلفة


الاول بتسلقي العدس حتي يقترب من النضج

و بنحضر حلة نضع فيها مقدار من الزيت و اول ما يسخن نضع كمية من البصل مقطعة جوانج

و تشوح علي نار عالية حتي يصل لونها الي اللون البني يرفع نصف الكمية علي جنب

باقي البصلة نضع عليها مقدار 1 ك من الماء تقريبا و نضع مقدار من الملح و الفلفل الاسود ( بحب احطه في كل الاكل ) و رشة كمون مطحون و يترك ليغلي شوي بيكون لون الماء اصبح بني اللون

نضع الارز المغسول و المصفي علي البصل و نضع العدس المسلوق و المقدار بيكون 1 ك ارز +2 ك عدس

و نكمل الناقص من الماء من ماء سلق العدس و نضبط الملح

و يكمل مثل الارز العادي

و قبل التقدين يفتح الغطاء عليه ليتهوي .. حتي لا تلتصق حبيبات الارز مع العدس

بيسمي ( يكون مفلفل )

المكرونة تسلق بتكون مقصوصة صغيرة

و بعد السلق تشطف و تصفي جيدا

و نحضر حلة عميقة و نضع القليل من الزيت و الملح و الفلفل الاسود و رشة شطة مطحونة و نضع عليهم المكرونة المسلوقة و تشوح

يقدم الطبف الارز مخلوطة بالعدس و عليهم المكرونة بيضاء اللون و عليهم الصلصة و عليهم البصل


الاضافات

فيه ناس بتضيف شعرية علي الارز .... و في ناس بتخلط عدي بجبه علي عدس اصفر علي ارز
و في ناس بتعمل مكرونة مقصوصة و اسباجيتي في نفس الوقت

طبعا المهم النتيجة .. كلها شهية

الدقة

ثوم + فلفل بارد + فلفل حامي + خل + قليل من الماء

يخلطوا و يضافوا علي الكشري

هذه طريقتي هجرب طريقتك و اشوف :20: :20:

معلش طولت عليكم


تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010

التعديل الأخير تم بواسطة مستكة_مستكة ; 02-08-2007 الساعة 11:40 AM