بسم الله الرحمن الرحيم
كشري مصري و انا مش موجودة
عيزين الكماله و الدقة يا ريس
تسلم الايادي يا عسل
و تستاهلي التميز علي هذه الخطوة الجرئية
بس لي ملاحظة ....
انا مرة اشوف الارز يخلط بالمكرونة مش العدس
انا لي طريقة مختلفة
الاول بتسلقي العدس حتي يقترب من النضج
و بنحضر حلة نضع فيها مقدار من الزيت و اول ما يسخن نضع كمية من البصل مقطعة جوانج
و تشوح علي نار عالية حتي يصل لونها الي اللون البني يرفع نصف الكمية علي جنب
باقي البصلة نضع عليها مقدار 1 ك من الماء تقريبا و نضع مقدار من الملح و الفلفل الاسود ( بحب احطه في كل الاكل ) و رشة كمون مطحون و يترك ليغلي شوي بيكون لون الماء اصبح بني اللون
نضع الارز المغسول و المصفي علي البصل و نضع العدس المسلوق و المقدار بيكون 1 ك ارز +2 ك عدس
و نكمل الناقص من الماء من ماء سلق العدس و نضبط الملح
و يكمل مثل الارز العادي
و قبل التقدين يفتح الغطاء عليه ليتهوي .. حتي لا تلتصق حبيبات الارز مع العدس
بيسمي ( يكون مفلفل )
المكرونة تسلق بتكون مقصوصة صغيرة
و بعد السلق تشطف و تصفي جيدا
و نحضر حلة عميقة و نضع القليل من الزيت و الملح و الفلفل الاسود و رشة شطة مطحونة و نضع عليهم المكرونة المسلوقة و تشوح
يقدم الطبف الارز مخلوطة بالعدس و عليهم المكرونة بيضاء اللون و عليهم الصلصة و عليهم البصل
الاضافات
فيه ناس بتضيف شعرية علي الارز .... و في ناس بتخلط عدي بجبه علي عدس اصفر علي ارز
و في ناس بتعمل مكرونة مقصوصة و اسباجيتي في نفس الوقت
طبعا المهم النتيجة .. كلها شهية
الدقة
ثوم + فلفل بارد + فلفل حامي + خل + قليل من الماء
يخلطوا و يضافوا علي الكشري
هذه طريقتي هجرب طريقتك و اشوف :20: :20:
معلش طولت عليكم
تحياتي