بسم الله الرحمن الرحيم
يوم اخر
حمام محشي بالفريك و الارز
و الطريقة ذكرتها قبل كده
و اعتقد انها حصريه لمنتدنا لانني لم اري حد عمل نفس الطريقة
المهم اليكم الصور و الشرح
الحمام منظف و مضاف اليه بصلة مفرية + ملح + فلفل اسود + رشة هيل
و يترك في التتبيلة لمدة ساعه
نجهز الورق الفويل علي السفره
و نحضر بطاطس مقشرة و مقطعة حلقات و مضاف اليها القليل من الزيت و الملح و الفلفل و مدعوكه جيدا
تضاف 3 حلقات بطاطس علي كل ورقة فويل
و انا رشيت علي البطاطس و هي علي الورق الفويل زعتر جاف
نكون مجهزين الحشوة
اما فريك فقط او ارز مصري فقط او خليط ما بين الاثنين
انا عملت خليط ما بين الاثنين
بصلة مفرية و عليها ملح و فلفل و مضاف لها الفريك 400 جرام منقي و مغسول ( بدون نقع )
لان مكنش في وقت
المهم يضاف علي البصلة و يضاف ليهم قليل من الزيت و نبدأ في التشويح ثم نضيف مقدار 1ك ماء
و نوطي عليها و يترك حتي نشعر ان الحبه بدأت تلين
نضيف الارز انا اضفت حوالي 1 و نصف كوب ارز
و زودت الميه و اضفت ماجي الارز الابيض
و يترك ليغلي مع الفريك و خفضت النار عليه تاني و تركته لحين اقتراب النضج
نبدا بحشو الحمام و نضعه في الورقة الفويل
شوفي الصور
يرص في الصنيه
و يدخل الفرن الرف اللي في الوسط ننزله الي اقرب مكان للنار
و يترك لمده ساعه واحده
يتبع
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010