منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - سفرتنا الرمضانية من مطابخنا...... الى مطابخكم(صور)
عرض مشاركة واحدة
قديم 07-10-2007, 12:25 PM
  #86
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
بسم الله الرحمن الرحيم


يوم اخر


حمام محشي بالفريك و الارز

و الطريقة ذكرتها قبل كده

و اعتقد انها حصريه لمنتدنا لانني لم اري حد عمل نفس الطريقة


المهم اليكم الصور و الشرح


الحمام منظف و مضاف اليه بصلة مفرية + ملح + فلفل اسود + رشة هيل

و يترك في التتبيلة لمدة ساعه





نجهز الورق الفويل علي السفره

و نحضر بطاطس مقشرة و مقطعة حلقات و مضاف اليها القليل من الزيت و الملح و الفلفل و مدعوكه جيدا

تضاف 3 حلقات بطاطس علي كل ورقة فويل

و انا رشيت علي البطاطس و هي علي الورق الفويل زعتر جاف








نكون مجهزين الحشوة


اما فريك فقط او ارز مصري فقط او خليط ما بين الاثنين

انا عملت خليط ما بين الاثنين

بصلة مفرية و عليها ملح و فلفل و مضاف لها الفريك 400 جرام منقي و مغسول ( بدون نقع )

لان مكنش في وقت

المهم يضاف علي البصلة و يضاف ليهم قليل من الزيت و نبدأ في التشويح ثم نضيف مقدار 1ك ماء

و نوطي عليها و يترك حتي نشعر ان الحبه بدأت تلين

نضيف الارز انا اضفت حوالي 1 و نصف كوب ارز

و زودت الميه و اضفت ماجي الارز الابيض


و يترك ليغلي مع الفريك و خفضت النار عليه تاني و تركته لحين اقتراب النضج





نبدا بحشو الحمام و نضعه في الورقة الفويل


شوفي الصور















يرص في الصنيه



و يدخل الفرن الرف اللي في الوسط ننزله الي اقرب مكان للنار

و يترك لمده ساعه واحده


يتبع
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010

التعديل الأخير تم بواسطة مستكة_مستكة ; 07-10-2007 الساعة 02:49 PM