منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - سفرتنا الرمضانية من مطابخنا...... الى مطابخكم(صور)
عرض مشاركة واحدة
قديم 07-10-2007, 01:17 PM
  #89
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
استكمال

عملت معاه الفراخ اللي بالخضار

و لكني غيرت الطريقة و اكتفيت بحلقات من البطاطس


الطريقة


نحضر صدور فراخ مخليه


و نحضر طاسة تيفال نضع فيها مقدار من الزيت و الزبد و نرش عليها ملح و فلفل اسود

و نضع صدر الفراخ واحد و نحمره علي نار عاليه

و يرش الصدر بالملح و الفلفل اثناء التحمير

لحين الحصول علي لون ذهبي رائع


و كرري العميله لحين الانتهاء من مقدار الفراخ


نحضر صنيه نضع في القاع شرائح بطاطس حسب الرغبه و العدد


و نرص عليها صدور الدجاج



انا اضفت ماشروم مشوح بالزبده


و نضع عليها كريمة لباني




( الصورة واضح فيها ان الكريمة متكتله لانها كانت مجمده )

نقول حوالي 3/4 ك كريمة ( ويبنج كريم )

و تدخل الفرن لمدة 30 الي 40 ق

النتجيه روعة و طعم الفراخ و طعم البطاطس تحفة بجد

المتبقي منها





الحلو


حلي الكراميل بالبسكويت ..لذيذ ...بالصور ..


هذا الحلي غير حياتي بجد

جزاكي الله كل خير اختي الكريمه ( صائمه )


الصور





الشيكولاته اللي في المقادير المفروض لتجميل الوجه لكن حد طمع فيها و لم ازينه

هذا خليط اللبن البودره المحمص مضاف له القشطة و نصف فجان الماء و فنجان السكر و الزبده ( اضفت 1م/ك سكر )



راق ثاني بسكويت ( انا استعملت ماري )


راق الكريم كراميل ( البودر) مضاف له قشطة ( اضفت 1 م/ك سكر )




ملاحظاتي

بعد ما رصيت اول راق بسكويت رشيت عليه القلي من اللبن الحليب

استعملت لبن حليب لاعداد الكراكيل

الطبقة العليا طلعت عندي غير متماسكه مع التزامي بالمقادير

اعتقد ان معيار الكوب هو اللي خلف معايا

بس انا فضلتها ستكون غير متماسكه

اتمني ان تعجبكم اطباقي


و كل عام و انتم بخير

و اشكرك الجميع علي السفر الرائعه و الوصفات اللذيذه


تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010