منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - الاكلات الرئيسيه على مائده الافطار بمصر
عرض مشاركة واحدة
قديم 11-10-2007, 10:44 AM
  #3
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
اختي الكريمة


كل عام و انتم بخير


بخصوص الاكلات المصرية

ليس شرطا وجود صنف من الاصناف يكون اساسي علي السفر

الموضوع كله بيكون حسب الرغبه

و دائما تسعي للتغير في اعداد الوصفات


يعني اساسي عند بعض الناس شرب العصير او التمر باللبن او الافطار علي التمر و لا يوجد شربه


و بعد الناس تبدأ بالشربه ( مش شرط )

لكن الاساسي نقدر نقول انه بيكون فيه اكثر من صنف

محاشي( ورق عنب ... باذنجان ... فلفل رومي ....كوسه ) .... صواني ( كوسه بالباشميل ... مكرونه بالباشميل ....مسقعة بالبشاميل .... صنيه بطاطس باللحم او الفراخ ...برام الارز ( الارز المعمر ) ...)

غير اللحوم و الفراخ من بانيه الي صواني او الكفته


و في حالة الملل من هذه الاكلات


بيكون الفطار فته باللحم ... ممبار ..... عكاوي ... كبده


و تحتل الاسماك ايضا مكانه في الافطار في حالة الملل من اللحو و الفراخ

من سمك مقلي او مشوي او صنيه

و الطرشي و ده برضوا علي حسب الرغبه

و السلطات العادية سلطه خضراء ... سلطة زبادي ... سلطه صحينه ... باباغنوج ... باذنجان بالخل و الثوم


ده غير المناسبات

ديك رومي ( لو عازمة شخص مهم ) ... بط ... حمام


السفرة ممكن تحتوي علي اكثر من الصنف

بدايه بالشربه

و ممكن معجنات .. و بالاخص السمبوسك و مش بيكون اساسيه

و بعدين الصواني و اللحوم و الفراخ

اتمني ان اكون افدتك


و علي هذا الرابط ستجدي الكثير من الوصفات المصرية


¤©§][§©¤][ ملف الاكلات المصرية ... متجدد و بالصور ][¤©§][§©¤



و اي استفسار انا تحت الامر



تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010