اختي الكريمة
كل عام و انتم بخير
بخصوص الاكلات المصرية
ليس شرطا وجود صنف من الاصناف يكون اساسي علي السفر
الموضوع كله بيكون حسب الرغبه
و دائما تسعي للتغير في اعداد الوصفات
يعني اساسي عند بعض الناس شرب العصير او التمر باللبن او الافطار علي التمر و لا يوجد شربه
و بعد الناس تبدأ بالشربه ( مش شرط )
لكن الاساسي نقدر نقول انه بيكون فيه اكثر من صنف
محاشي( ورق عنب ... باذنجان ... فلفل رومي ....كوسه ) .... صواني ( كوسه بالباشميل ... مكرونه بالباشميل ....مسقعة بالبشاميل .... صنيه بطاطس باللحم او الفراخ ...برام الارز ( الارز المعمر ) ...)
غير اللحوم و الفراخ من بانيه الي صواني او الكفته
و في حالة الملل من هذه الاكلات
بيكون الفطار فته باللحم ... ممبار ..... عكاوي ... كبده
و تحتل الاسماك ايضا مكانه في الافطار في حالة الملل من اللحو و الفراخ
من سمك مقلي او مشوي او صنيه
و الطرشي و ده برضوا علي حسب الرغبه
و السلطات العادية سلطه خضراء ... سلطة زبادي ... سلطه صحينه ... باباغنوج ... باذنجان بالخل و الثوم
ده غير المناسبات
ديك رومي ( لو عازمة شخص مهم ) ... بط ... حمام
السفرة ممكن تحتوي علي اكثر من الصنف
بدايه بالشربه
و ممكن معجنات .. و بالاخص السمبوسك و مش بيكون اساسيه
و بعدين الصواني و اللحوم و الفراخ
اتمني ان اكون افدتك
و علي هذا الرابط ستجدي الكثير من الوصفات المصرية
¤©§][§©¤][ ملف الاكلات المصرية ... متجدد و بالصور ][¤©§][§©¤
و اي استفسار انا تحت الامر
تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010