منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - اريد طريقة عمل كيكة بيضاء مضمونة
عرض مشاركة واحدة
قديم 11-10-2007, 11:49 AM
  #5
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
بسم الله الرحمن الرحيم


اختي الكريمة

سأكتب لكي المقادير الخاصة بالكيكة الاسفنجيه

طريقتي الخاصة


اولا قبل المقادير

فيه بعض الملاحظات الهامة

يجب الالتزام بيها لنجاح الكيكة

1- ان يكون البيض درجة حرارة الغرفة
2- ان يكون نوع الدقيق جيد و منخول
3- خفق البيض لا يقل عن 30 ق
4- درجة حرارة الفرن 180 و يكون ساخن فبل دخول الكيكة الي الفرن


المقادير الخاصة بي

2ك بيض + 2 ك دقيق + 2 ك سكر + كيس ب ب ( بيكنج باودر )

الطريقة

البيض 2 كوب انا بستعمل 10 بيضات بيكونو مقدار 2 ك درجة حرارة الغرفة

في طبق عميق نضع 10 بيضات طبعا كل بيضة تكسر في طبق خارجي و توضع في الطبق الاساسي للخفق

البيض كامل ( صفار و بياض ) و يخفق بمضرب البيض الكهربائي ( ليس لدي عجان )

بعد اندماج البيض نضيف السكر كله و نضرب الخليط علي اعلي سرعة عندك بالمضرب

لمدة 30ق ... و لا تقللي ابدا من مده الخفق

المهم

بعد 30 ق نغير اله الخفق ( مضرب البيض ) الي المضرب اللولبي الخاص بالعجين

و نبدأ بوضع الدقيق للخليط بالملعقة

ملعقة واحدة فقط و نشغل المضرب و نلف في اتجاه عقارب الساعة و لا تلف في الاتجاه المعاكس نهائيا

ثم نضع ملعقة اخري من الدقيق و نشغل و هكذا حتي ينتهي مقدار الدقيق

الدقيق طبعا منخول و مضاف له كيس ال ب ب ( لا اعرف مقدار بالملعقة بس ممكن اضافة 1 م /ك ممتلئه )

المهم بعد ما ينتهي مقدار الدقيق

تصب الكيكة بحرص في قالب له حائط عالي اعتقد صنيه مقاس 32 الصنيه تكون مدهونه سمن و مبطنه بالدقيق و من الجوانب و هام جدا انا تكون الجوانب مبطنة جيدا

يصب الخليط بدون استخدام ملعقة او اليد و في اخر المقدار ننزله ملعقة ببط ء


و لا نهز الصنيه


كل ده عشان نحافظ علي الهواء داخل الكيكة

تدخل الفرن في الرف اللي في الوسط و لا نفتح عليها قبل 25 ال 30ق ( ضروري )

بتاخد وقت حوالي 45 ق و ممكن عمل اختبار النضج لها

و تخرج من الفرن و تترك 10ق لتهدأ

ثم تقلب علي سلك معدني و تترك لتبر تماما و بالتالي جاهزة للاستخدام و الحشو


و اي استفسار انا تحت امرك


و جربيها ان شاء الله تنجح معكي


تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010