بسم الله الرحمن الرحيم
اختي الكريمة
سأكتب لكي المقادير الخاصة بالكيكة الاسفنجيه
طريقتي الخاصة
اولا قبل المقادير
فيه بعض الملاحظات الهامة
يجب الالتزام بيها لنجاح الكيكة
1- ان يكون البيض درجة حرارة الغرفة
2- ان يكون نوع الدقيق جيد و منخول
3- خفق البيض لا يقل عن 30 ق
4- درجة حرارة الفرن 180 و يكون ساخن فبل دخول الكيكة الي الفرن
المقادير الخاصة بي
2ك بيض + 2 ك دقيق + 2 ك سكر + كيس ب ب ( بيكنج باودر )
الطريقة
البيض 2 كوب انا بستعمل 10 بيضات بيكونو مقدار 2 ك درجة حرارة الغرفة
في طبق عميق نضع 10 بيضات طبعا كل بيضة تكسر في طبق خارجي و توضع في الطبق الاساسي للخفق
البيض كامل ( صفار و بياض ) و يخفق بمضرب البيض الكهربائي ( ليس لدي عجان )
بعد اندماج البيض نضيف السكر كله و نضرب الخليط علي اعلي سرعة عندك بالمضرب
لمدة 30ق ... و لا تقللي ابدا من مده الخفق
المهم
بعد 30 ق نغير اله الخفق ( مضرب البيض ) الي المضرب اللولبي الخاص بالعجين
و نبدأ بوضع الدقيق للخليط بالملعقة
ملعقة واحدة فقط و نشغل المضرب و نلف في اتجاه عقارب الساعة و لا تلف في الاتجاه المعاكس نهائيا
ثم نضع ملعقة اخري من الدقيق و نشغل و هكذا حتي ينتهي مقدار الدقيق
الدقيق طبعا منخول و مضاف له كيس ال ب ب ( لا اعرف مقدار بالملعقة بس ممكن اضافة 1 م /ك ممتلئه )
المهم بعد ما ينتهي مقدار الدقيق
تصب الكيكة بحرص في قالب له حائط عالي اعتقد صنيه مقاس 32 الصنيه تكون مدهونه سمن و مبطنه بالدقيق و من الجوانب و هام جدا انا تكون الجوانب مبطنة جيدا
يصب الخليط بدون استخدام ملعقة او اليد و في اخر المقدار ننزله ملعقة ببط ء
و لا نهز الصنيه
كل ده عشان نحافظ علي الهواء داخل الكيكة
تدخل الفرن في الرف اللي في الوسط و لا نفتح عليها قبل 25 ال 30ق ( ضروري )
بتاخد وقت حوالي 45 ق و ممكن عمل اختبار النضج لها
و تخرج من الفرن و تترك 10ق لتهدأ
ثم تقلب علي سلك معدني و تترك لتبر تماما و بالتالي جاهزة للاستخدام و الحشو
و اي استفسار انا تحت امرك
و جربيها ان شاء الله تنجح معكي
تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010