بسم الله الرحمن الرحيم
اختي الكريمة
طريقة عمل عرايس اللحم ( الحواوشي )
المكونات
لحم مفروم + بصلة مفرية ناعم + ملح + فلفل اسود + رشة حبهان ناعم + قرفة مطحونة + بهارات لحم + طماطم مكعبات + فلفل بارد+ سماق
الطريقة
1- نفرم البصلة و نضع عليها ملح و فلفل اسود و حبهان مطحون
2- تدعك جيدا و تترك علي الاقل ساعتين ( حتي تكتسب البصلة نكهه طيبة )
3- نضع علي البصلة بهارات اللحم و القرفة المطحونة ( حسب الرغبة )
4- ضع البصل علي اللحم المفروم النئ و يقلب جيدا و يترك لثاني يوم في الثلاجة
5- انا اضيف عصير نصف ليمونة علي اللحم المفروم لكي اتخلص من رائحة اللحم
6- نحضر خبز اسمر ( المصري ) او خبز ذو قاع غليظ شوي
7- يحشي الخبز باللحم
8- يوضع عليه بالداخل طماطم مقطعة و فلفل بارد مقطع
9- نرش عليه سماق ( اضافة حسب الرغبة )
10- يدهن الرغيف من الناحيتين بالزيت
11 - و يرش عليه فلفل اسود و سماق
12- يلف الرغيف في ورق زبدة و يغلق جيدا
13- يبلل الرغيف و هو مغطي بورق الزبدة بقليل من الماء ( حتي لا يحترق ورق الزبدة )
14- يدخل الفرن في الرف اللي في الوسط لمدة 30ق ثم يقلب علي الناحية الثانية لمدة 30ق اخري
و يقدم بالهنا و الشفا
ملحوظة .... انا لا احب ان اضيف الطماطم و الفلفل و بيكون طعمه روعة
اتمني ان تعجبك الوصفة
تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
التعديل الأخير تم بواسطة مستكة_مستكة ; 21-11-2007 الساعة 04:50 PM