منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - مطلوب طريقة عمل عرايس اللحمة
عرض مشاركة واحدة
قديم 21-11-2007, 04:47 PM
  #4
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
بسم الله الرحمن الرحيم


اختي الكريمة

طريقة عمل عرايس اللحم ( الحواوشي )

المكونات

لحم مفروم + بصلة مفرية ناعم + ملح + فلفل اسود + رشة حبهان ناعم + قرفة مطحونة + بهارات لحم + طماطم مكعبات + فلفل بارد+ سماق


الطريقة

1- نفرم البصلة و نضع عليها ملح و فلفل اسود و حبهان مطحون

2- تدعك جيدا و تترك علي الاقل ساعتين ( حتي تكتسب البصلة نكهه طيبة )

3- نضع علي البصلة بهارات اللحم و القرفة المطحونة ( حسب الرغبة )

4- ضع البصل علي اللحم المفروم النئ و يقلب جيدا و يترك لثاني يوم في الثلاجة

5- انا اضيف عصير نصف ليمونة علي اللحم المفروم لكي اتخلص من رائحة اللحم

6- نحضر خبز اسمر ( المصري ) او خبز ذو قاع غليظ شوي

7- يحشي الخبز باللحم

8- يوضع عليه بالداخل طماطم مقطعة و فلفل بارد مقطع

9- نرش عليه سماق ( اضافة حسب الرغبة )

10- يدهن الرغيف من الناحيتين بالزيت

11 - و يرش عليه فلفل اسود و سماق

12- يلف الرغيف في ورق زبدة و يغلق جيدا

13- يبلل الرغيف و هو مغطي بورق الزبدة بقليل من الماء ( حتي لا يحترق ورق الزبدة )

14- يدخل الفرن في الرف اللي في الوسط لمدة 30ق ثم يقلب علي الناحية الثانية لمدة 30ق اخري

و يقدم بالهنا و الشفا

ملحوظة .... انا لا احب ان اضيف الطماطم و الفلفل و بيكون طعمه روعة


اتمني ان تعجبك الوصفة


تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010

التعديل الأخير تم بواسطة مستكة_مستكة ; 21-11-2007 الساعة 04:50 PM