انا هاقول لك على طريقة الرز المصري مع استعمال الرز البسماتى شوفي يا ستى اغسلى الرز البسماتى كويس وبعدين انقعية فى شوية ماء لمدة نصف ساعة وبعدين فى الجدر (الحلة ) يعنى تحطى شوية سمن مش كتير يعنى على كباية الرز المتوسطة حطى معلقة اكل سمنة ولما تذوب السمنة حطى الرز وقلبية فى السمن شوية وحطى علية الملح حسب الحاجة وقلبى كويس وبعدين حطى ماء من الحنفية لغاية ما تغطى الرز يا دوب (لا تذودى الماء بس يغطية) وخلى النار عالية وغطى الجدر وانتظرى 3-4 دقائق لغاية ما تختفى المية من الحلة وبعدين هدى النار خالص وحطى صاجة تحتة(قطعة معدن علشان النار تكون هادية جدا وقلبى الرز من وقت لاخر ولن ياخد وقت هتلقية استوى وبقى زى الفل وبالهنا والشفا.