اختي الكريمة
طريقتي في عمل البطاطس البيوريه
اولا نحضر مقدار من البطاطس
و يقشر و يقطع حلقات
نحضر قدر نضع فيه لبن ( لبن حليب ) و نضع عليه رشة ملح و فلفل ابيض و 2 فص ثوم شرائح و رشة جوزة الطيب و يقلب الخليط علي البارد
و نضع عليه البطاطس بعد شطفها بالماء
بحيث يغطي اللبن البطاطس
و توضع علي النار
و تترك حتي نضج البطاطس
و بعد تمام النضج تصفي من اللبن المتبقي
و توضع في طبق
و تهرس بالشوكه و نضع عليها جبن مبشور اي نوع
جبن رومي او جبن بارمجان او جبن شيدر ( انا بضع جبنة رومي )
و تقلب جيدا و يضاف اليها القليل من الكريمة اللباني و مكعب زبدة صغير
و تقلب حتي تختلط المكونات
و اضبطي الملح بعد اضافة كل المكونات
اتمني ان تعجبك الوصفة
تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010