Crab Masala
المقادير
3 م / ط زيت خضار اي ( 45 مللي )
3 عود قرفة
قرنفل
حبهان
عدد 2 بصلة متوسطة
1.5 م / ط معجون الجنزبيل و الثوم
1 م / ص كركم
1 م / ص شيلي باودر
1.5 م / ص كسبرة مطحونة
3 م /ص كمون
1 م / ص معجون طماطم
3 حبة طماطم
رشة ملح
800 جرام كابوريا ( غير مطهية ) بالقشرة الخارجية
كسبرة خضراء
اعادة للمقادير
الطريقة
اولا البصل
يقطع البصل
ثانيا التحمير
علي نار عالية نضع 3 م / ط زيت خضار ( 45 مللي )
نضع عيدان القرفة + حبهان + قرنقل
و يتركو في الزيت لمدة دقيقة حتي تظهر النكهه
نضع البصل و يترك علي النار لمدة 10 دقائق حتي يصبح بني اللون
و يقلب ما بين الحين و الاخر
تقطيع الطماطم
تقطع 3 حبات طماطم الي مكعبات صغيرة
خطوة اضافة المكونات
نضيف 1.5 م/ ط معجون الزنجبيل و الثوم
و يقلب جيدا
1 م / ص كركم
1 م / ص شيلي باودر
1.5 م / ص كسبرة
3 م / ص كمون
نخفض النار
و نقلب جيدا لسهولة احتراق المكونات الجافة
نضيف الطماطم المقطعة
نرفع درجة حرارة النار و نقلب
و نقلب لمدة من 3:2 دقيقة
نضيف القليل من الماء
و نقلب لمدة من 3:2 دقائق
و اذا احتاج ماء نضيف القليل منه
نضيف 1 م /ص معجون طماطم للحصول علي لون
و نقلب لمدة 2 دقيقة
يستكمل
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010