منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - أم علي
الموضوع: أم علي
عرض مشاركة واحدة
قديم 21-02-2008, 12:01 PM
  #13
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
اختي الغالية

بالنسبة ل ام علي فهي شئ و صنيه القرع العسلي بالباشميل ( وصفة الاخت المصرية ) شئ اخر


بالنسبة لطريقة ام علي علي الطريقة المصرية

فنحن نستخدم فيها الرقاق المصري





توضع شرائح الرقاق في فرن ساخن حتي تشقر

و تخرج من الفرن و تكسر و ممكن الاحتفاظ بها مكسرة بعد ما تبرد في كيس بلاستيك لحين استخدامها مرة اخري


و نحضر مقدار من اللبن و يحلي بالسكر و يترك ليغلي علي النار


في نفس الوقت نجهز طاجن فخار ( و هذا ما يعطيها طعم مميز ) ونضع فيه قطع الرقاق المكسرة


و مكسرات حسب الرغبة ( لوز + بندق + عين جمل + زبيب + جوز هند مبشور )


و يصب عليها اللبن و يكون مغطي الرقاق و تكون كمية اللبن زايدة عن الرقاق

و نضع علي الوجه قشطة ( و هي القشطة الطازجة المنزوعه من فوق اللبن الحليب بعد غلي اللبن و تركه في الثلاجة لثاني يوم )


***

دخلت علي ام علي بعض التعديلات للحصول علي نكهه مميزة


فيمكنك استعمال عجينة الباف باستري المربعات و تخرم بالشوكه و تدخل الفرن حتي يصبح لونها ذهبي

و تكسر و نكمل نفس الطريقة السابقة


و ممكن ايضا استعمال الكرواسون البايت


و اضافتي انا ل ام علي اضع علي الوجه كريم شانيه مخفوق ( دريم ويب )

و اغطي السطح كله و ندخل الطاجن الي الفرن


و ممكن تنثري علي الكريمة سكر ابيض قبل دخولها الفرن


و مرة استخدمت القشطة الجاهزة نستله بس كانت ثقيلة لكن الطعم روعه

..... لكني زودت حلي اللبن شوية


و ممكن اضافة كريمة لباني الي الحليب و هو يغلي


اتمني ان اكون افدتك


تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010