بسم الله الرحمن الرحيم
البوفتيك
التتبيلة
بصلة مقطعة حلقات نصاف قمر
( لسهولة ازالتها بعد ذلك )
فلفل اسود
رشة حبهان مطحون
تخلط البصلة مع الفلفل الاسود و الحبهان المطحون و دعك جيدا و تترك ساعة مثلا
ثم يضاف عليها
1/2 م /ص قرفة مطحونة
1/2 م/ص بهارات مشكلة
1/2 كوب خل ( لو كمية البوفتيك 1 كيلو )
و قرن فلفل حار مطع حلقات حسب الرغبة
و 1/2 كوب صويا صوص ( لو كمية البوفتيك 1 كيلو ) يمكنك الاستغناء عنها لكني بتعطي طعم رائع للبوفتيك
تخلط المكونات الابقة مع البصلة و يضاف اليهم البوفتيك
بدووووووووون اضافة ملح للتتبيلة
و يترك الخليط ليلة كاملة لو امكن او ساعتين علي الاقل
نجهز طبق البيض المخفوق عليه ملح و فلفل اسود و رشة قرفة
و طبق بيه دقيق
و طبق بيه بقسماط
نزيل البصل عن البوفتيك جدا
و نضع الشرائح في الدقيق ثم البيض ثم البقسماط
و يوضع البوفتيك في الفريز لمدة 1/2 ساعة علي الاقل حتي لا تفك الطبقة الخارجية
يقلي البوفتيك في الزيت المضاف له قطعة زبدة
و بعد التحمير رشي عليه ملح و هو ساخن القليل منه
و ان شاء الله تعجبك الوصفة هذه طريقتي
لو قطع البوفتيك سميكة ممكن تدقيها او تشرحيها شرائح حفيفة بالسكينة دون ان تمزقيها
تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010