اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة -نوران-
البوفيه ل70 شخص و الأجانب أصلا بياكلوا كتير , يعني مش تبذير و لا شيء ,
و حتى لو تبقى طعام فممكن توزيعه على الحاضرين في أطباق ياخذونها معهم أو الإتفاق مع لجنة تأتي و تأخذ كل ما تبقى , احنا عملنا بوفيه 40 شخص و كان الأكل أكثر من هذا و لم يتبقى سوى القليل أطباق للعاملين و أطباق للضيوف , لم تتبقى فتفوتة في الصحون و الحمد لله و لم نرمي شيئا
-----
بالنسبة للمكرونة البشاميل لذيذة و مشبعة و سهلة
بالنسبة للحلويات فالفاكهة اجعليها على شكل سلطة ( فروت سالات), لأن تقطيعها لوحدها يبدو غير مشجعا للأكل
و احضري صحونا بلاستيكية مقعرة ليسهل أكلها
النسبة لسلطة الباذنجان فلو بابا غنوج أوكي , بس لو سلطة بقطع الباذنجان لا أعرف أراها غير ماشية مع بقية السلطات
ممكن تبدليها بسلطة بنجر أو سلطة ذرة و لا تنسي صحن مخلل أيضا
معنديش فكرة أكتر من كده , كنت حقترح عليكِ خروف متوسط الحجم فوق الرز من مطعم لكن بما إنك في بلد أوروبية فالموضوع صعب جدا
و أباركلك و لزوجك , ربنا يحميكم و يصونكم
|
شكرا جزبلا و بارك الله فيك
سلطة الباذنجان لذيذة و هذه طريقتها....
اول شئ اقلي الباذنجان
خليه ينزل الزيت على ورق المطبخ
في طبق غميق قطعي طماطم وضيفي لها ملح وفلفل
وكمون وكزبرة ناشفة وثوم وخل وزيت زيتون
ضيفي للخليط السابق الباذنجان وقلبي
لذيذه جدا ...جربيها
بالنسبة لبابا غنوج اليوم ضيف طلبه


لانه اكله مرة و حبه

شكرا جزيلا على الاقتراحات و طبعا مرورك