منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - الحواوشي بالطريقة المصرية من مطبخي مستكة_مستكة(صور)
الموضوع
:
الحواوشي بالطريقة المصرية من مطبخي مستكة_مستكة(صور)
عرض مشاركة واحدة
16-08-2008, 11:31 AM
#
1
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
الحواوشي بالطريقة المصرية من مطبخي مستكة_مستكة(صور)
كل عام و انتم بخير
وصفتنا اليوم الحواوشي علي الطريقة المصرية
المقادير
لحم مفروم به نسبة من الدهن + ملح و فلفل اسود + قطرات من عصير الليمون+ بصلة مفرية ناعم + هيل ناعم رشة خفيفة + طماطم مكعبات + فلفل بارد مكعبات + بقدونس مفري + ليه خروف ان وجد تفرم مع اللحم
اضافاتي
سماق
للتقديم
خبز بلدي + ورق زبدة
الطريقة بالخطوات
اولا نتبل اللحم المفروم بالبصلة و الملح و الفلفل الاسود و عصير الليمون
و تترك في الثلاجة لليوم التالي
ثانيا نحضر ارغفة الخبز و تفتح من ناحية واحدة و تحشي باللحم
و نضيف رشة فلفل اسود و سماق
و ممكن نضيف في هذه الحالة الفلفل البارد و البقدونس و مكعبات الطماطم
لكني افضله لحم فقط
و كده الارغفة بتكون جاهزة
نحضر ورق الزبدة
و نبدأ بتغليف الارغفة
و تدهن بالزيت
من الوجه و الخلف و انا احب ان ارش فلفل اسود علي وجه الرغيف بعد دهنه بالزيت
و نبدأ بتطبيق الارغفة في ورق الزبدة
كده انتهي التغليف
هذه الكمية كلها
نبدأ بتمرير الارغفة بالماء كما بالصور ( حتي لا يحترق ورق الزبدة في الفرن )
و نبدأ برص الارغفة في الفرن علي رف الفرن مباشرة
و الباقي رصيته في صنية و وضعتها علي صنية مقلوبة في القاع حتي لا تكون الارغفة معرضة للنار مباشرة
و ياخذ ساعة كاملة في الفرن علي كل ناحية 30 دقيقة بالضبط
و هذا شكل الطبق النهائي
معلش كنت في عجلة و الكل كان جائع
ان شاء الله يكون عجبكم الطبق
تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
http://www.66n.com/forums/showthread.php?p=2393848#post2393848
التعديل الأخير تم بواسطة indienne ; 17-08-2008 الساعة
05:06 PM
السبب: شعار التميز
مستكة_مستكة
مشاهدة ملفه الشخصي
البحث عن المشاركات التي كتبها مستكة_مستكة