منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - الحواوشي بالطريقة المصرية من مطبخي مستكة_مستكة(صور)
عرض مشاركة واحدة
قديم 16-08-2008, 11:31 AM
  #1
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
الحواوشي بالطريقة المصرية من مطبخي مستكة_مستكة(صور)







كل عام و انتم بخير


وصفتنا اليوم الحواوشي علي الطريقة المصرية

المقادير

لحم مفروم به نسبة من الدهن + ملح و فلفل اسود + قطرات من عصير الليمون+ بصلة مفرية ناعم + هيل ناعم رشة خفيفة + طماطم مكعبات + فلفل بارد مكعبات + بقدونس مفري + ليه خروف ان وجد تفرم مع اللحم


اضافاتي


سماق


للتقديم

خبز بلدي + ورق زبدة



الطريقة بالخطوات



اولا نتبل اللحم المفروم بالبصلة و الملح و الفلفل الاسود و عصير الليمون


و تترك في الثلاجة لليوم التالي





ثانيا نحضر ارغفة الخبز و تفتح من ناحية واحدة و تحشي باللحم




و نضيف رشة فلفل اسود و سماق

و ممكن نضيف في هذه الحالة الفلفل البارد و البقدونس و مكعبات الطماطم

لكني افضله لحم فقط





و كده الارغفة بتكون جاهزة






نحضر ورق الزبدة

و نبدأ بتغليف الارغفة





و تدهن بالزيت



من الوجه و الخلف و انا احب ان ارش فلفل اسود علي وجه الرغيف بعد دهنه بالزيت





و نبدأ بتطبيق الارغفة في ورق الزبدة







كده انتهي التغليف

هذه الكمية كلها










نبدأ بتمرير الارغفة بالماء كما بالصور ( حتي لا يحترق ورق الزبدة في الفرن )







و نبدأ برص الارغفة في الفرن علي رف الفرن مباشرة





و الباقي رصيته في صنية و وضعتها علي صنية مقلوبة في القاع حتي لا تكون الارغفة معرضة للنار مباشرة





و ياخذ ساعة كاملة في الفرن علي كل ناحية 30 دقيقة بالضبط


و هذا شكل الطبق النهائي


معلش كنت في عجلة و الكل كان جائع











ان شاء الله يكون عجبكم الطبق


تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010

التعديل الأخير تم بواسطة indienne ; 17-08-2008 الساعة 05:06 PM السبب: شعار التميز