اختي الغالية
بالنسبة لحمص بداية
انا طريقتي ان انكهه الحمص اولا
لانه لا يقبل اي نكهه ببساطه بعد سلقه
اولا انقع الحمص في ماء ليلة كاملة مع تغيير الماء عليه
ثم اسلقه في ماء مملح مع حبه طماطم صحيحة و حبة بصل و رشة كمون و فصوص ثوم
و اتركه يغلي حتي تمام النضج اصفيه( و احتفظ بماء السلق ) و اتخلص من البصل و الثوم و الطماطم
و اضعه في المطحنة و اضيف عليه
طحينة ( صحينة مع شوية خل و رشة كمون و تقلب ثم يضاف عليها علبة زبادي ( روب ) و تقلب و نضيف عليها ملح و فلفل اسود و ممكن شطة لو الطحينة غليظة ممكن تخفف باللبن الحليب )
و يقلب المقدار في الكبة و ممكن تضيفي فصوص ثوم و اضيفي اثناء الخفق زيت زيتون جيد النوع
ممكن لو شعرتي ان الخليط غليط اضيفي القليل من ماء سلق الحمص
اتمني ان تعجبك الطريقة
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010