منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - المغات, حلبة مطحونة لذيذة وتنفع في البرد
عرض مشاركة واحدة
قديم 19-01-2009, 03:23 PM
  #5
زي القمر زي
عضو متألق
 الصورة الرمزية زي القمر زي
تاريخ التسجيل: Mar 2005
المشاركات: 795
زي القمر زي غير متصل  
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة دنياالروح مشاهدة المشاركة
انا دائماً اسمع بالمغات اللي يعملوه اخواتنا المصريات واسمع انه مفيد جداً بس ولا عمري ذقته ولم اكن اعرف مكوناته


مكوناته
حلبه مطحونه

+شويه كركم وليس كاري

+قليل جدا من حبه البركه للنكه فقط

+سمسم

+ سوداني مفري خشن

+قليل من جوز الهند المبشور

هل هذه هي طريقته المتبعه عندكم في تحضيره يعني الاصليه تبع الامهات والجدات


نعم حبيبتي هذه الطريقه الاصليه ميه بالميه (تراث من العيله )


بفكر اعملها

اعمليها واخبريني بالطعم

وهل يوجد رائحه للحلبه بعد شربه


مش اوي لكنها اخف بكثير من الحلبه العاديه (الحلبه الحصي) بصراحه انا لا اشرب

الحلبه العاديه لهذا السبب لكن المغات اموت فيه




وهل هو زي السحلب في قوامه


نعم


واسفه على الاطاله

ولا يهمك حبيبتي


بارك الله فيك
وفيك
__________________
زي القمر زي