منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - صينية القرنبيط باللحمة المفرومة (بالصور خطوة خطوة)
الموضوع
:
صينية القرنبيط باللحمة المفرومة (بالصور خطوة خطوة)
عرض مشاركة واحدة
27-01-2009, 04:06 PM
#
1
زي القمر زي
عضو متألق
تاريخ التسجيل: Mar 2005
المشاركات: 795
صينية القرنبيط باللحمة المفرومة (بالصور خطوة خطوة)
السلام عليكم
هقدم لكم صينية القرنبيط باللحمه المفرومه
المقادير
كيلو قرنبيك
كيلو لحمه مفرومة
2حبة طماطم +ملعقة صلصة (معجون طماطم )
جبنة مبشوره رومي
هيل ورق غار فلفل اسمر ملح
مكون من اربع طبقات
نبدا باللطبقه الاولي
ناتي بالقرنبيط
ونقلبه ثم نقوم بالتقطيع بالسكين مثل الصوره
وسيكون هذا الشكل بعد التقطيع يشبه الفطر في شكله
نقوم بسلقه في ماء مغلي مملح به هيل و ورق غار الي نصف النضج
في هذه الاثناء نسوي الطبقه الثانيه (اللحم)
نضع علي النار بصل مقطع مكعبات صغيره في قليل من الزيت حتي يذبل
نضيف الملح +الفلفل الاسمر مع التقليب ثم اللحم ويقلب جيدا
نتركه حتي ينشف ماؤه مع التقليب من وقت لاخر
نضع في صينيه متوسطه الحجم مستطيله
طبقه من الارنبيط
ثم طبقه لحم
ثم عصير طماطم مضروب مع فص ثوم وملح بالخلاط
وفي النهايه طبقه جبنه رومي مبشوره (ممكن بارميزان او موتزاريلا )
توضع في الفرن في الرف الاسفل ربع ساعه او حتي تنشف ماؤه
وهذه صصورة مقربة بعد خروجها بالسلامه
نتركها خمس دقائق قبل التقطيع
وكان طعمها روعة
وبالهنا والشفا
__________________
زي القمر زي
التعديل الأخير تم بواسطة indienne ; 03-02-2009 الساعة
10:27 PM
السبب: تعديل روابط الصور
زي القمر زي
مشاهدة ملفه الشخصي
البحث عن المشاركات التي كتبها زي القمر زي