منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - غدانا اليوم دجاج مشوى ومحشى ورق عنب صور
عرض مشاركة واحدة
قديم 11-03-2009, 03:19 AM
  #14
تيررا
عضو نشيط جدا
تاريخ التسجيل: Dec 2007
المشاركات: 1,456
تيررا غير متصل  
مشكورررررررررررررررررررررررررررررررررررين جميعا من عيونى باكتب الوصفات بالنسبة للدجاجة للاسف ماصورتها بعد النضج لان الصور على الجوال مابقى منها ولا صوره ان شاء الله يوم تانى باصورها لكن باقولكم على الوصفه اما ورق العنب فصورته خطوة خطوة وكنت من قبل كتبت الوصفه لكن باكتبلكم شرح مختصر مع كل صوره وان شاء الله اذا سويت السمك باصوره اترككم مع الوصفات


الدجاج المشوى



التتبيله كانت عباره عن

معلقة كبيره خردل

معلقة كبيرة كاتشب

كوب صغير روب(زبادى)

2حبة ليمون+معلقة صغيره خل

بصلة كبيرة مفرومه ناعم

3فصوص ثوم مفروم ناعم

ملح وفلف وبهارات مشكله



نتبل الدجاجه كلها بالخلطة السابقه بعد خلطهم معا ونتركها بالتتبيله طوال الليل ثم بعد ذلك نقوم بتربيط الدجاجه نرجع الجوانح للخلف معا والارجل ندخلها بالفتحه اللى تكون من اسفل الدجاجة لكن انا انقطعت عندى فربط ارجلها معا بعيدان الشوى الخشب بعد ذلك يدخل به سيخ الشوى اللى يكون مع الفرن انا سويتها بالفرن الكهربائى ونثبتها بالشوكتين اللى مع السيخ حتى ماتطيح وهى تلف وتظل ثابته ماتسقط مثل الصوره






طبعا بتشعلى الفرن قبل ماتضعى الدجاجه حتى يصير حار بعدها دخلى الدجاجه وشغلى الشواية وطبعا تكونى مغلفة صينية الفرن بالقصدير علشان اللى بينزل من الدجاجه واضبطى الحراره على 200 درجه واتركيها حوالى ساعه ونصف على حسب انتى ماتشوفى انتهت نضجها ولا بعده محتاجه اكثر لكن تقريبا ساعة ونصف تمام بعدين اطفى الفرن واتركيها قليلا حتى تمتص كل السوائل بعدين تاكلوها بالف هنا