منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - فته مع الدجاج المحمر من مطبخي مستكة
عرض مشاركة واحدة
قديم 12-03-2009, 01:08 PM
  #1
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
فته مع الدجاج المحمر من مطبخي مستكة

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

فته مع الفراخ المحمرة









المكونات

طبقة الخبز

2 رغيف خبز بلدي مقطع مكعبات صغيرة بالمقص + ثوم مفري + فلفل حامي + ملح و فلفل

الارز الابيض

2 كوب ارز مصري + زيت + زبدة + فص مستكة + ملح

الصلصة الحمراء

زيت + ثوم مفري + فلفل حامي + خل + صلصلة طماطم + ملح + فلفل اسود

الدجاج

تتبيلة

بصلة مفرية + ملح + فلفل + رشة حبهان مطحون

للسلق

حبهان + ورق غار+ ملح و فلفل اسود

للتحمير

زيت و زبدة + فص مستكة

الطريقة

طبقة الخبز


نقطع الخبز البلدي بالمقص

في طاسة نحمر الثوم و الفلفل الحار بالزيت اول ما يصفر يضاف الي الخبز المقطع و يقلب جيدا و نضيف عليه القليل من الزيت

و نضع الخبز في صنية و يدخل الفرن يتحمص

الارز الابيض

في قدر نضع الزيت و الزبد و فص مستكة و تذوب المستكة

نضيف الارز المغسول و نشوح و نضيف الماء كمل الارز عادي

الصلصة الحمراء

في قدر صغير نضع الزيت و نضع الثوم المفري و الفلفل الحار و يشوح

نضيف 2 م طعام صلصة الطماطم و يشوح

نضيف اقل من ربع كوب خل مخفف بالماء يصل الي نصف الكوب

و تترك لتغلي و نضبط الملح

الاعداد

نحضر الصنيه الخبز المحمص نضيف عليه مرق الدجاج و يترك ليغلي علي النار ثم نضيف عليه 1 م/ك من الصلصة الحمراء حتي يطري الخبز شوي

يرفع من علي النار و يضاف اليه الارز الابيض و يجمل بالصلصة


الفراخ المسلوقة و المحمرة

تغسل

و تتيبل بالتتبيلة طوال الليل

و ثاني يوم تسلق في ماء مغلي بالتوابل

و بعد السلق تقطع اربع و تملح و تحمر في زيت و زبدة و مستكة



و بالهنا و الشفا
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010