منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - كفتة الارز المصرية من تيررا
عرض مشاركة واحدة
قديم 08-04-2009, 05:03 PM
  #9
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
اختي الغالية

وصفة رائعة فعلا

و الاكلة مصرية صميمة فعلا

و مشهورة عندنا

لكن فعلا انا استغربت انك سلقتيها

و احنا لا نضع عليها بيكنج باودر

و زمان كان لابد ان نذهب بمكونات الكفته الي الجزار ليقوم هو بفرم مكوناتها

لان الارز لا يطحن ناعم الا في مفرمة الجزار

و الان اصبحنا نكتفي بفرمها بالمنزل بنقع الارز و تجفيفه جيدا و طحنه و بيكون خشن طبعا

احنا طريقتنا اننا بنحمر الكفته في الزيت

و بعد التحمير نحتفظ بيها في الفريرز لحين الاستخدام بعدد الافراد اصابع كفته


و بنجهز لها صلصة

عبارة عن بصل و ثوم يحمر يضاف لها عصير الطماطم و مكعب مرقة

و في العاده بنضيف لها مكعبات بطاطس مقلية

اي الكفته مقلية و البطاطس مقلية و نضع الاثنين في التسبيكة و تترك حتي النضج


فعلا زمان كانت تعد في الافراح


و لي صديقة اقترحت عليا طريقة ظريفة جدا اننا نشتري دقيق الارز بدل ما نحطنه

انا لم اجربها بعد

لكن باذن الله لي تجربة معاها

و احنا بالاكثر و اغلب البيوت المصرية اثناء تحمير الكفته في الزيت بنخلص نصفها اكل

لكن طعمها بيكون خرافة


و علي العموم اضافة منك جميلة جدا
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010

التعديل الأخير تم بواسطة مستكة_مستكة ; 08-04-2009 الساعة 05:05 PM