اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة dewdrops
احلى حاجة يا مسكتة انك بجد شخصية جميلة مش اى حد بيبدع بيعرف سر ابداعه للغير و يهتم يفهمهم تسلم ايدك يارب انا يوم ما شفت الوصفة طبقتاها و طلعت واو و زودت جواها القرفة و طلع طعمها بالظبط زى محل سينابون جوزى طبعا اتهبببببببببببببببببببببببببل و ملقتش شوكلات هرشى فحطيت كادبورى مبشورة بس بجد رووووووووووعة   :14:
بس مستكة اليوم انا عملتها لتانى مرة حسه ان العجينة فيها مشكلة بتلزق فالايدى حسة ان السبب فى الزيادى لان بعد ما يخلط باللبن السائل بيصبح كمية كبيرة يعنى كوب كبير بحس العجيبنة بتبقى طرية جدا زيادة و مش ماسكة نفسها صراحة زعلت لانى تعبت فيها و كنت ناوية اخدها بكرة معايا فعيد ميلاد اصدقاء
ايه رأيك تعتقدى ايه المشكلة ؟

|
اولا حبيبتي
شرفني مرورك و تجربتك
و الهدف من وجودنا جميعا هنا ان نفيد و نستفيد بصدق و امانة
و الحمد الله اننا نستطيع تحقيق ذلك
و انكي استفدتي من الوصفة و جربتيها
شوفي حبيبتي فعلا كمية الزبادي مع اللبن بتكون كبيرة
و انا في هذه الحالة ازيد دقيق لحين الحصول علي عجينة طرية
و ممكن تكون العجينة انفصلت عن الطبق لكن بتلزق شوي في ايدك
في هذه الحالة اتركيها للخمران
شوفي حبيبتي العجينة اثناء الفرد تحتاج دقيق
و بالتالي اذا كانت العجين بتلزق شوي و تاخد الدقيق اثناء الفرد هتطلع مضبوطه ان شاء الله
و ممكن تقللي الكمية اللبن شوي او تستعملي نصف كوب زبادي او تقللي اللبن و تضعي كوب زبادي
و خلي باقي مقدار اللبن علي جنب
لاننا دائما نجعل السوائل اخر شئ علي حسب حاجة العجين
انا لا يكون عندي مشكلة من زيادة الدقيق لان كده كمية العجين بتزيد و هذا في مصلحتي
صراحه انا عاشة لهذه العجينة
مش هتفرق كتير
حاولي دائما تضبطي الامور علي حسب المواقف التي تحدث امامك
و لا تنسي حبيبتي
ان تقولي في بداية اعدادك لاي طعام
بسم الله الرحمن الرجيم
جربي و شوفي النتيجة
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010