اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة الطير الأزرق
السلام عليكم
لو سمحتوا بدي أسأل عن الصلصة التي تقدم إلى جنب الأرز المندي والكبسة أنا بعرف إنها نوعين الصلصة الحمرا والتانية بيكون فيها خضرا
ولكم جزيل الشكر
|
صلصلة الكبسات هي الدقوس (اسمها الخليجي )
ومكوناتها بسيطة جدا
تحتاجين الى فص ثوم وحبة فلفل حار وطماطم وملعقة معجون (ممكن الاستغناء عنه)
تقلين الثوم المدقوق وقرن الفلفل بشوية زيت وتضيفي الطماطم المبشورة وتتركيها تتسبك حوالي نصف ساعة مع اضافة القليل من الملح وفلفل اسود (ممكن تضعين مكعب ماجي بدل الملح والفلفل الأسود)
اما بالنسبة للصلصات الاخرى فهي مرق خضار عادي (بطاطس ، بامية أو عدس)
وبشكل عادي تستخدمين مرق اللحم اللي عندك وتضعي نوع الخضار المفضل عندك وتضيفي معجون طماطم وتستخدميها كصلصلة جانبية.
__________________
اللهم ارزقني بالذرية الصالحة يا رب