منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - استشارات مطبخية اسألوا و نحن نجيب
عرض مشاركة واحدة
قديم 28-06-2009, 08:56 PM
  #88
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مشتاقه2 مشاهدة المشاركة
اخواتي وحبيباتي شيفات المنتدي الرائع


انا عضوه جديده في المنتدي

يا ريت طريقه الارز بالخلطه والمكسرات

وجزاكم الله خير


مشكووووووووووووووورين
حبيبتي الغالية


شوفي طريقة الارز بالخلطة بالمكسرات

انا اشتر به من حبي يه

المكونات

ارز مصري + بصلة مفرية + زيت و زبدة + توابل صحيحة ( حبهان + قرنفل + ورق لورا + عود قرفة ) + فص مستكة+ زبيب + مكسرات ( بندق + لوز)+ مكعب مرق الارز الابيض ( ماجي)


كبد و قوانص حسب الرغبة

او لحم مفروم و بسلة مسلوقة


الطريقة

نحضر قدر غويط نضع المادة الدهنية و انا افضل خليط من الزيت و الزبدة

نضع الزبيب اولا و يحمر حتي ينتفخ

ثم يزال في طبق جانبي

في نفس المادة الدهنية نضع المكسرات مجروشة خشن تحمر يكون لونها ذهبي ترفع ايضا في طبق جانبي


في نفس المادة الدهنيه نضع فص المستكة يذوب ( كده طعمنا المادة الدهنية بمذاق رائع ) ثم

نضع البصلة المفرية تحمر حتي يكون لونها ذهبي نضيف عليها التوابل الصحيحة تشوح ثم نضيف الارز و يشوح مع البصلة و التوابل ( لو مش بتحبي التوابل بداخل الارز او يصعب عليكي ازالتها ممكن تضيفي التوابل الصحيحة قبل اضافة البصل تحمر التوابل و ترفع و نستغني عنها )

ثم نضيف الماء و يكون الماء فوق الارز مباشرة نضع الملح او مكعب مرق الابيض الخاص بالارز

يترك ليغلي ثم نضيف المكسرات المحمرة و الزبيب ( لو مش بتحبي الزبيب ممكن لا تضيفيه )

و نوطي عليه و يترك لينضج

ممكن تقدمي عليه للتحميل بعض من المكسرات المحمرة

و ممكن تقومي بتحمير بصلة و تضيفي القوانص مقطعة مكعبات تشوح مع البصل و يضاف ماء و مكعب مرقة دجاج و تترك لتنضج 4\3 سواء ثم نضيف عليها الكبد و تترك لتنضج

و تقدم فوق الارز بعد نضجة

و دي افضل طريقة افضلها

ممكن تستغني عن الكبد و القوانص و تستعملي لحم مفروم مستوي يجمل بها الارز و يجمل بالبسلة المسلوقة و المكسرات


و اي استفسار انا تحت امرك يا قمر

اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة بكر الشايب مشاهدة المشاركة
السلام عليكم خواتي

انا ابي اسهل طريقة لتحمير الدجاج بالفرن

عادة اتبل الدجاج واضعه بالصينية واغطيه بقصدير وادخله الفرن وفي الأخير ارفع القصدير واخليها تتحمر

لكنها ما تطلع حمرا مثل الشواية ! وين السر بالضبط ؟ بالبهارات ولا طريقتي خطأ بالتحمير ؟

زوجي يحبها محمرة وانا ليومكم ولا مرة سويتها محمرة بالدرجة اللي يحبها !

تطلع مستوية جدا ولكن جلدها طري.

شوفي حبيبتي هذه الطريقة و ان شاء الله تعجبك

و بتكون مقرمشة من جوه

http://www.66n.com/forums/showthread...C7%E1%D4%E6%ED
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010