
من المطبخ الفرنسي ... لا يفوتكم
دجاج الملـــــــــــــــــــوك Chickin A LA King
اعزائي العضاء .... اعزائي المشرفين .... وكل الزوار
بعد التحيه والسلام
جايبتلكم طبق ؟؟ ما حصل قبل كده ولا حيحصل بعد كده
اكله بسيطه وسهله واي احد يقدر يسويها<<< انفع في الدعايه
وطالما انا عرفت اسويها<<<<<<<<<<< فرحانه عرفت تعملها طبخه
معناتو اي واحده ما عمرها دخلت المطبخ حتعرف تطبخها
حتى العزابيه يقدروا يسوها
جايبتها من كتاب الطبخ الفرنسي المهم كلكم لازم تجربوها لانها تطير العقل ومره لذيذه
المقــــادير:
6 صدور دجاج
30 جرام زبــــده
250جرام مشـــروم مقطع شرائح
2فلفل اخضر "لونين" اخضر واحمر أو اصفر مقطع
60 جرام زبده<< لقلي الدجاج
كريم 300 ملم كرتون <<< مقدار كاسه
4 بيضات مخفوقه
1ملعقه براندي :mad: خمره ؟ استغفر الله
انا حطيت بداله سفن اب :d
ممكن اضافه بيره بدون كحول ,ولا مافيداعي لدا الغلب
الطــريقه:
قطعي الدجاج الى قطع صغيره وتاكدي انه يكون خالى من الدهن او الجلد
سيحي الزبده في قدر للقلي واضيفي المشروم والفلفل الاخضر +الاحمر وحركي الى ان يستوي المشروم والفلفل ويتغير لونه
في قدر تاني سيحي الزبده "60جرام ثم اضيفي الدجاج
قلبيه حتى يتحول لونه الى ذهبي
ثم اضيفي الكريم وقلبي
شيلي القدر من على النار واضيفي مخفوق البيض على الدجاج وثم اضيفي المشروم والفلفل واخلطيه
ضعيه على النار قليلا حتى يسخن ... على نار هادئه لا تجعليه يغلي
قدميه في طبق وبالشفا ان شالله ويارب يكون عجبكم
ولو عجبكم ادعولي ولو ما عجبكم برضو ادعولي :d
يكفي 4 اشخاص
تحياتي
اختكم بنت شييييك