منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - طاجن رز معمر مالح وصينية بطاطس بالفرن
عرض مشاركة واحدة
قديم 21-12-2009, 01:17 AM
  #1
تيررا
عضو نشيط جدا
تاريخ التسجيل: Dec 2007
المشاركات: 1,456
تيررا غير متصل  
طاجن رز معمر مالح وصينية بطاطس بالفرن

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اليوم يابنات انا عملت معجزة مع الوحام طبعا هى انى طبخت لحموالله زوجى صعب عليا من شهر مضى ماذاق اللحم حبيت اعمله طبخة والحمد لله الله قوانى فكرت ايش اطبخ طبخة مايطلع للحم فيها ريحة فورا افتكرت موضوع فتوشى الارز بالفرن وطبعا انا مدمنة عليه وزوجى فقررت اعمله الطاجن وحبيت تشاركونى فيه
للاسف الخطوات الاولى ماصورتها لكن كان عندى صور من قبل حاضعها ايضا
المطلوب توفره ذلك

طاجن فخار

لحم غنم عادى او بقر بتلو انا استخدمت غنم من لحم الاضحيه(اللحم نئ اؤكد ماهو مسلوق فتوشى والكل جربوها مش حتندموا ابدا)

ملح فلفل اسود قرفة مطحونة

رز مصرى حسب حجم الطاجن بحيث لا يتعدى ربع الطاجن طبعا قبل مايستوى تقيسى الكمية فى الطاجن وبعدين تبدأ تغسليه

ملعقتين طعام سمن او زبدة بلدى

علبة قشطة المراعى او ملعقتين قشطة بلدى

حليب مغلى الكمية حسب الحاجة

الطريقة

ادهنى الطاجن الفخار بالسمن قليل او بالزبدة او بالزيت اى شئ وفى ناس ماتدهنه اصلا لكن ادهنه لانى اضع اللحم فى القاع


اغسلى اللحم النئ ورصيه بقاع الطاجنطبعا بمصر الكل يسويه رز قليل فى القاع بعدين اللحم جربت اللحم فى القاع مرات عديدة وطلع روووعة

رشى رشة ملح وفلفل اسود وقرفة على اللحم

تاتى بالرز بعد غسله وتدعكينة بالقشطة وتضعيه فوق اللحم مباشرة

رشى قليل من الملح والفلفل والقرفة فوق الرز والحكمة فى كدا ان الرز يصبح له لون رائع غير ماتضعيهم على الحليب


اغلى الحليب على النار وضعى الملح حسب ذوقك وملعقة كبيرة سمن او زبد بلدى او تزيدى ان حبيتى
وكمية الحليب يملأ لحافة الطاجن

يدخل الفرن الساخن نولع النار قبل بشوية حتى ياخذ وجه ذهبى ويتشرب الحليب الا قليل جدا من الحليب يعنى مايشرب تمام يكون فيه شويه

هدأى النار جدا وغطى الطاجن جيدا اما بالغطاء تبع الطاجن او بغطاء معدن او حتى بالقصدير


اتركيه بالفرن لمدة ساعة الى ساعة ونصف واختبرى نضج اللحم بالسكين بعد ساعة اغرسى السكين فى الطاجن للاسفل واختبرى نضج اللحم وزيدى حليب ان احتاج لكن ماراح يحتاج اذا اتبعتى نفس خطواتى

خرجى الطاجن من الفرن ولفيه مظبوط بقطعة قماش او محرمة جيدا واتركيه لمدة نصف ساعة طبعا خارج الفرن

بعدين اغرفيه فى طبق التقديم واستمتعى باحلى والذ رز معمر وصدقونى باللحم النئ غيررررررررررررر
واللحم طلع طرى جداااااااااااا ويذوب بيدك وكمان الرز بيكون مثل الزبدة

وعملت طبعا بجانبه صينية البطاطس شويه على النار لو مستعجلة وبعدين كملى بالفرن


يلا اترككم مع الصور
__________________
اللهم بارك لى فى اولادى وزوجى وعوضنا خيرا مما فقدنا